Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος του Δήμου Πολυγύρου

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Πολύγυρος…» του Δήμου Πολυγύρου θα παρουσιαστεί στο κοινό το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στις 7.30 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο. 
Για το λεύκωμα θα μιλήσει ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης, Χρήστος Ζαμπούνης, και ο πολύπειρος φιλόλογος, Αθανάσιος Χριστιανός. 
Πρόκειται για μια πολυσέλιδη καλλιτεχνική έκδοση, που επιμελήθηκε ο φωτογράφος Γιάννης Γιαννέλος με κείμενα της Έφης Κελιαφάνου. 
Το λεύκωμα θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Μακεδονικός Αγώνας: Η συμβολή των Κρητών Μακεδονομάχων


Γράφει ο Γιώργος Ι. Ζωγραφάκης,  συντ. δάσκαλος -συγγραφέας
Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν μια από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Έλαβε χώρα στη Μακεδονία, κυρίως από το 1903 ως το 1908. Αιτία του Μακεδονικού Αγώνα ήταν  η άμεση απειλή να χαθεί αυτός ο χώρος για την Ελλάδα και να περιέλθει στη Βουλγαρία, η οποία είχε εξαπολύσει στο μακεδονικό χώρο μια άνευ προηγουμένου πολυμέτωπη επίθεση σε βάρος του ελληνικού στοιχείου. Στην επίθεση αυτή οι Βούλγαροι, με ειρηνικά μέσα αρχικά, αλλά στη συνέχεια με ολοένα αυξανόμενη βία, επιχειρούσαν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες, να εξαλείψουν την ελληνική παιδεία και συνείδηση και να επιβάλουν   στον πληθυσμό συνείδηση βουλγαρική.

Ερώτηση Γ. Βαγιωνά σε Αν. Ξανθό για την Ψυχική Υγεία

Ερώτηση για τα τρωτά και τα προβλήματα του Συστήματος Ψυχικής Υγείας υπέβαλε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς, προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαγιωνάς, υπάρχουν αδυναμίες στο υπάρχον σύστημα που μπορεί ν’ αποδειχθούν επικίνδυνες, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο για για τον περίγυρο τους.
Η ερώτηση έχει ως εξής:  
ΘΕΜΑ: Δυσλειτουργικό και ελλιπές το Σύστημα Ψυχικής Υγείας

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με ποδόσφαιρο από τα παιδιά του τόπου μας!

Η αρχή γίνεται το Σάββατο, στις 11:00, όπου τα διαμαντάκια της Ακαδημίας μας, αντιμετωπίζουν τον Άρη Κασσανδρείας για το Πρωτάθλημα Κ16, της ΕΠΣΧ!
Το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, στις 16:00, το αδελφό σωματείο της Ελπίδας υποδέχεται τον Θερμαϊκό Φλογητών για την Β' Κατηγορία!
Και την Κυριακή, στις 16:00, η ΝΙΚΗ υποδέχεται τον ΑΟ Χανιώτης για το Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας!
Με σεβασμό στην πλούσια ιστορία μας, χτίζουμε στο παρόν, με το βλέμμα στο μέλλον!