Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Η περίοδος αναμονής έληξε ! ! ! Το «παιχνίδι» σοβάρεψε


Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες, ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Τσίπρας, δεν άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της πολυσήμαντης και κεφαλαιώδους σημασίας, για την Ελλάδα, επένδυσης μεταλλείων και μεταλλουργίας χρυσού, της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και της καναδικής, μητρικής, Eldorado Gold Corp., στην ΒΑ Χαλκιδική, παρότι, στα πλαίσια της 82ης ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να πείσει ότι ξεκινά μία περίοδος επενδυτικού οργασμού στην χώρα. Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, του ότι δηλαδή δεν προωθήθηκαν οι χρονίζουσες εκκρεμότητες αδειοδοτήσεων της επένδυσης, η εταιρεία Eldorado Gold ανακοίνωσε την αναστολή των επενδύσεων της στην Ελλάδα και τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία της, στην ΒΑ Χαλκιδική.

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: Έναρξη Χορευτικών τμημάτων


Ερώτηση Γ. Βαγιωνά για την περιοχή Natura 2000 στον Χολομώντα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, για την περιοχή Natura στο Όρος Χολομών, κατέθεσε τη Δευτέρα, 10/9/2018, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς.
Συγκεκριμένα, η ερώτηση αφορά στην «Εφαρμογή των Οδηγιών 92/43/ΕΟΚ και 79/409/ΕΟΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφορικά με το δίκτυο NATURA 2000 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για την περιοχή ΟΡΟΣ ΧΟΛΟΜΩΝ στη Χαλκιδική».
O κ. Βαγιωνάς αναφέρεται μεταξύ άλλων, στους όρους και τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί μια περιοχή στο εν λόγω δίκτυο και στο κατά πόσο συντρέχουν αυτές στον Χολομώντα.
Ακολούθως, ο κ. Βαγιωνάς ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

"ΠΝΟΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" Αμμουλιανή 16-9-2018