Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Μελανσόν: Ο Τσίπρας είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής

Σφοδρή επίθεση κατά του άλλοτε… φίλου Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Mιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Μελανσόν χαρακτήρισε τον έλληνα πρωθυπουργό ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».
Η απάντηση αυτή ήρθε μετά από ένα σχόλιο του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε –όπως τόνισε ο ίδιος– να του κάνει «μαθήματα» για το νόημα της Αριστεράς.

"Οι μεγαλύτεροι παπατζήδες, υποκλίνονται μπροστά στους κ. κ. Τσίπρα και Σκουρλέτη! "

Οι μεγαλύτεροι παπατζήδες, υποκλίνονται μπροστά στους κ. κ. Τσίπρα και Σκουρλέτη! 
Η κατάθεση τροπολογίας, από ένα λόχο υποτακτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο υπό συζήτηση Σ/Ν που αφορά την Αυτοδιοίκηση και την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, φανερώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, ποιοι κυβερνούν αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Σε ποιών τα χέρια, βρίσκεται η τύχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Επί ενάμισι χρόνο, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκουρλέτης, επιχειρηματολογούσε σε όλους τους τόνους, για την αναγκαιότητα μετάθεσης των δημοτικών εκλογών τον Οκτώβρη του 2019, ώστε να μην συμπίπτουν αυτές με την ημερομηνία των ευρωεκλογών. 

Ανακοίνωση Εργαζομένων Μεταλλείων Κασσάνδρας

«Οι πλάτες μας δεν προσφέρονται πλέον για πολιτικά παιχνίδια!»
Την τρίτη μας συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σταθάκη, μετά και από την θετική έκβαση της Διαιτησίας, πραγματοποιήσαμε χθες στην Αθήνα, με το αποτέλεσμα να παραμένει για άλλη μια φορά ανύπαρκτο. 
Οι δεσμεύσεις του κ. Σταθάκη ότι μετά την ολοκλήρωση της Διαιτητικής διαδικασίας, η επένδυση θα ξεκλείδωνε και οι εκκρεμείς άδειες ρουτίνας θα εκδίδονταν ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη της περιοχής, είναι χιλιοειπωμένες και γνώστες σε όλους. Παρόλα αυτά, εδώ και τρείς μήνες, με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου να δικαιώνει τις θέσεις τις εταιρείας, ο διάλογος με το αρμόδιο Υπουργείο παραμένει άκαρπος και οι μεταλλωρύχοι στον αέρα. 
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ:

«Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες»

Στην πρόσληψη ενενήντα ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Αριστοτέλη στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης της απασχόλησης, μέσω της κοινωφελούς εργασίας. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα και οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για 8 μήνες.
Στόχοι του Δήμου είναι η αναβάθμιση και η συντήρηση των υποδομών, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, αλλά παράλληλα και η στήριξη των ανέργων συγκεκριμένων ειδικοτήτων που εμφανίζονται στις λίστες του ΟΑΕΔ του Δήμου Αριστοτέλη.

9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ"


Απάντηση Ν. Τόσκα στην ερώτηση Γ. Βαγιωνά για τις αποζημιώσεις μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Υπό επεξεργασία βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών, σχέδιο προεδρικού διατάγματος, για τις αποζημιώσεις μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργου Βαγιωνά,  το εν λόγω σχέδιο είναι «προϊόν εργασιών της συγκληθείσας, για το σκοπό αυτό, διακλαδικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος». 
Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Βαγιωνάς είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στις 12 Ιουνίου.

«Ας μην ξημέρωνε ποτέ»

Συναυλία - αφιέρωμα σε αστικά λαϊκά τραγούδια και συνθέτες της Ελλάδας με τίτλο «Ας μην ξημέρωνε ποτέ» οργανώνει στο πλαίσιο της λήξης της μουσικής χρονιάς του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό πρόσωπο του Δήμου «Αριστοτέλης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 21:00, στο προαύλιο του Δημαρχείου Πολυγύρου.