Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Δημόσιος απολογισμός Γ.Ν.Χαλκιδικής 2016-2017


10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2018 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δράσεις και εκδηλώσεις του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 29 Ιουνίου από το Δ.Ι.Ε.Κ. Κασσάνδρας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Ν. Χαλκιδικής κ, Ιγγλέζη Κατερίνα, Ο Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδης Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Κυρίτσης, Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κασσάνδρας κ. Φτίκας Αλκιβιάδης, και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας κ.Αποστολάκης.

Οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής επανήλθαν στη Σιθωνία

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής έχουν επιστρέψει οι Κοινότητες Νικήτης, Αγίου Νικολάου και Μεταγγιτσίου μετά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές του Δήμου Σιθωνίας την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.
Μόλις τρεις μέρες μετά τη θεομηνία έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι ζημίες στις υποδομές των οικισμών και η Σιθωνία είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

Ο Γιάννης Μαγκριώτης στη Χαλκιδική για τις πλημμύρες

ΑΝΟΧΥΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 
Ο συντονιστής της Κίνησης ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφθηκε, μαζί με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αρβανιτίδη, τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής της ίδιας περιφέρειας, Γιάννη Κιανίδη, και τα στελέχη του Κ-Α, Χρήστο Βοζίκη, Αντώνη Αβραμίδη και Σταύρο Αντωνιάδη, τις πληγείσες περιοχές του Στρυμονικού κόλπου και στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα.

Ξαναβρήκε τους ρυθμούς της η τουριστική Χαλκιδική – Επιστρέφει η ομαλότητα μετά την κακοκαιρία

Τους κανονικούς της ρυθμούς ξαναβρίσκει η Χαλκιδική, μετά τη θεομηνία που έπληξε κυρίως περιοχές των Δήμων Σιθωνίας και Κασσάνδρας, την περασμένη Τρίτη 26 Ιουνίου 2018. Η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στο εσωτερικό οδικό δίκτυο οικισμών, σε αγωγούς ύδρευσης, σε κατοικίες, τουριστικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ειδικότερα σε Νικήτη, Όρμο Παναγίας, Άγιο Νικόλαο, Ακτή Σαλονικιού, Πυργαδίκια, Μεταμόρφωση, Σίβηρη και Ν. Φώκαια.
Η καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και η αποκατάστασή τους

Αιτήσεις για ζημιές από την κακοκαιρία στον Δήμο Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όλοι οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου, που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 26 και 27 Ιουνίου 2018, πρέπει να απευθύνονται άμεσα στα κατά τόπους τοπικά καταστήματα και να υποβάλουν αιτήσεις, προκειμένου να γίνει ο σχετικός έλεγχος από επιτροπές καταγραφής ζημιών τόσο σε κατοικίες όσο και σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Συνάντηση Δήμαρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, με την Κινητή Αστυνομική Μονάδα Χαλκιδικής


Τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, ενημέρωσαν για τον σκοπό και τα αποτελέσματα της λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Χαλκιδικής τα στελέχη της την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. 
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από ένστολους αστυνομικούς, οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 

Δήλωση του Τάσου Κανταρά* με αφορμή τη σύσκεψη των Αυτοδιοικητικών της Μακεδονίας, για τη συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ.


Η Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, αποτελεί ένα μεγάλο δώρο των δύο υποτελών κυβερνήσεων, προς το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε και την Γερμανία, κάτω από την ασφυκτική πίεση και καθοδήγηση των οποίων, προωθείται η υλοποίησή της. Όλα αυτά, με τη συνενοχή μιας κυβέρνησης ενός πρώην αριστερού κόμματος, που στο προγραμματικό του πλαίσιο είχε μάλιστα την έξοδο από το ΝΑΤΟ. 
Η συμφωνία αυτή, δεν εξυπηρετεί την βελτίωση και την ανάπτυξη καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, ούτε την ειρήνη, την φιλία και την συνεργασία στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ, δεν αντιπροσωπεύει μια ομπρέλα ειρήνης και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του, αλλά ένα στρατιωτικό μηχανισμό,