Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Νικήτη, «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.»

Ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Α.Π.Θ., το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την Αγιορείτικη Εστία,  φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης την περιοδική έκθεση με τίτλο: «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.», από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η έκθεση αποτελεί παραγωγή του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (μουσειολογικό σκεπτικό, κείμενα, γραφιστικός σχεδιασμός) με υλικό και οικονομική υποστήριξη της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ. και την υλικοτεχνική της Αγιορείτικης Εστίας. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 90+ χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & του Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ.

Εκδήλωση παρουσίασης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ιερισσό


Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Δήμο Αριστοτέλη


Λαϊκή Συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Εν όψει των εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας FYROM και κινδυνεύοντας να της εκχωρηθεί το όνομα Μακεδονία, ο Δήμος Νέας Προποντίδας όπως και οι άλλοι Δήμου στην Ελλάδα, συμμετέχει στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Ν.Μουδανιών. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται έξω και πέρα από κάθε κομματική επήρεια και παρουσία. 
Γνωρίζοντας την αγάπη των πολιτών του Δήμου μας για την πατρίδα και τη Μακεδονία, καλούμε όλους τους τους Συλλόγους, τους Φορείς, τους μαθητές των Σχολείων και τους γονείς και κηδεμόνες τους και όλους τους πολίτες να δώσουν το παρόν στην Κεντρική Πλατεία των Ν.Μουδανιών για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. 
Ο Δήμαρχος 
Εμμανουήλ Καρράς

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2018


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους θα συμμετάσχει στη δράση με τίτλο "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" το τριήμερο 7, 8, και 9 Ιουνίου 2018, με περιήγηση-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Προφήτη Ηλία και ενημερωτική διάλεξη και στη συνέχεια, περιήγηση στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας Χαλκιδικής και προβολή αρχαιολογικών ταινιών με θέμα τους δύο χώρους.

Συνάντηση του Δημάρχου, Γ. Ζουμπά και του Προέδρου της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α, Λ. Βαλσαμή με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zou Xiaoli

Στο πλαίσιο της συνεχούς εξωστρέφειας και της ακόμα μεγαλύτερης προβολής του Δήμου μας, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την Κυριακή 27 Μαΐου, στο Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό, τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του και Σύμβουλο της Πρεσβείας, Ning Yi, τον επικεφαλής του Πολιτικού του Γραφείου, Wu Shutao και τον Γραμματέα της Πρεσβείας Liao Wendan.

Tiverious 1-2/6/2018