Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου Στρατονίκης.


Tiverious στον Πολύγυρο, 18 & 19 / 5 /2018


Δυναμικά ξεκίνησε τη σεζόν 2018 η Χαλκιδική έχοντας ήδη υποδεχτεί 11 δημοσιογράφους από 5 διαφορετικές χώρες...

Η αρχή έγινε με τη Ρωσίδα δημοσιογράφο, Tatiana Glushko, η οποία στο πλαίσιο του οδοιπορικού της στην Ελλάδα με σκοπό να κάνει αφιέρωμα στις θερμές πηγές της χώρας μας. Η δημοσιογράφος προσκλήθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδική σε συνεργασία με τον γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία και επισκέφτηκε την λουτρόπολη της Αγίας Παρασκευής στην Κασσάνδρα, προκειμένου να προβάλει τα ιαματικά λουτρά της Χαλκιδικής στο εκτενές άρθρο που θα δημοσιευτεί στη θεματική ταξιδιωτική ιστοσελίδα www.thermalsprings.ru.

Το Κίνημα Αλλαγής στη Χαλκιδική


Το Κίνημα Αλλαγής, το προοδευτικό κίνημα της νέας εποχής, μετά τη συγκρότηση των κεντρικών του οργάνων και των τομέων πολιτικής, προχωρά σε συγκρότηση των δυνάμεών του κατά νομό σε όλη την Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε στις 14-05-2018 στη Χαλκιδική μετά από διαβούλευση και εκλογική διαδικασία μεταξύ των μελών της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.
Για το αξίωμα του Γραμματέα υποψηφιότητα έθεσαν οι Γεώργιος Παπαδόπουλος και Βαρβάρα Ταρκάση και έπειτα από μυστική ψηφοφορία, κατά πλειοψηφία εξελέγη ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Για το αξίωμα του Αναπληρωτή Γραμματέα, υποψηφιότητα έθεσε η Θεοδώρα Μαυρομιχάλη η οποία εξελέγη επίσης μετά από μυστική ψηφοφορία, κατά πλειοψηφία.

Τομεακή Οργάνωση Χαλκιδικής του ΚΚΕ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Χαλκιδικής την καλοκαιρινή σεζόν

Όπως είναι γνωστό η Χαλκιδική παρουσιάζει ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν διογκώνοντας τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον νομό. 
Ορισμένα παραδείγματα:
Κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Χαλκιδικής έρχονται αντιμέτωποι με τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των εγκληματικών ελλείψεων σε αντιπυρικά μέτρα, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η πυρκαγιά το 2017 στην Κασσάνδρα, το 2016 στην Μ. Παναγία, στον Πολύγυρο, στον Ν. Μαρμαρά, στην Ουρανούπολη κ.α.

Σε δημόσια παρουσίαση – διαβούλευση τέθηκε η πρόταση αναθεώρησης και ενοποίησης των ΓΠΣ Παναγίας, Αρναίας, Σταγείρων Ακάνθου

Εκδήλωση για τη δημόσια παρουσίαση της πρότασης αναθεώρησης – ενοποίησης των εγκεκριμένων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Παναγίας, Αρναίας και Σταγείρων Ακάνθου, και νυν Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Αριστοτέλη, πραγματοποίησε χθες, 16 Μαίου 2018, στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο η Δημοτική Αρχή, παρουσία του Δημάρχου, κ. Γ.Ζουμπά, των Αντιδημάρχων, κ. Α.Τσακνή και κ. Γ.Μητροφάνη, δημοτικών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων, μηχανικών, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και δημοτών της περιοχής.

Έκθεση Ζωγραφικής μελών Κέντρου Ημέρας "Ανατολή"


Εκδήλωση για την κήρυξη της επανάστασης στη Χαλκιδική