Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Ιερισσό, την Κυριακή 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση με θέμα τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων και την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τη δίκη για τον Λάκκο Καρατζά στις 10 Μαΐου. 
Ομόφωνα εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα.
ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στις 10 Μαΐου ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η δίκη για το Λάκκο Καρατζά. Εικοσιπέντε συντοπίτες μας θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο,

Παρέμβαση Βαλιάνου για τη διακοπή ρεύματος στη Β. Χαλκιδική

Με αφορμή τη σημερινή πολύωρη και βασανιστική διακοπή ρεύματος που επέβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ  στην περιοχή της Αρναίας , Στανού και Παλαιοχωρίου θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του δικτύου καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και μάλιστα ενόψει καλοκαιριού. Η κατανόηση είναι δεδομένη.
Είναι δεδομένη όμως και η τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών και κυρίως των επιχειρήσεων όταν επιλέγεται η πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας για μια τέτοια πολύωρη διακοπή ρεύματος.

Διάλεξη του Γιάννη Γιοματάρη στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών (Πνευματικό Κέντρο).

Γιάννης Γιοματάρης
Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (1976.)

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris-XI στην Orsay, Γαλλία (1980). Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε πολλά πειράματα στο CERN (στους επιταχυντές ISR, SPS και LEP). Βασικός συνεργάτης στις ομάδες του Tom Υψηλάντη και του Νομπελίστα Georges Charpak. Από το 1994 είναι επικεφαλής ομάδας έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στο ερευνητικό κέντρο Paris-Saclay στο οποίο είναι Διευθυντής Ερευνών. Εφευρέτης διαφόρων ανιχνευτικών συστημάτων και ιδιαίτερα του ανιχνευτή MicroMegas και του σφαιρικού αναλογικού απαριθμητή.
Είναι επικεφαλής πολλών διεθνών συνεργασιών και διοργανωτής διεθνών συνεδρίων. Για τη συνεισφορά του στη Φυσική έχει βραβευθεί από τη Γαλλική Ακαδημία.