Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

TV ΣΑΝΟΣ

Ν.Ε.Φ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ για τις διαδικασίες διενέργειας των εσωκομματικών εκλογών


Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ενημερώνει για τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών των οργανώσεων της Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαΐου 2018 που αφορούν την κατάθεση υποψηφιοτήτων.

"Μουσικό Γκράφιτι" - 7η Μουσική Συνάντηση, των σχολείων της Δ/νσης Α'/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση


ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Εδώ και κάτι χρόνια, γράφω χρονογραφήματα για την ΥΓΕΙΑ στην Ελλάδα, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», για τα ΧΑΛΙΑ της, τα οποία χρόνο με ο χρόνο πολλαπλασιάζονται, λες και οι «διοικούντες» αυτόν τον ευαίσθητο χώρο συναγωνίζονται για το ΠΟΙΟΣ θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, τη μεγαλύτερη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν πως τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου εξυπηρετούσαμε «συμφέροντα», πως «παίζαμε ύποπτα παιχνίδια» σε βάρος των διαφόρων «κυβερνήσεων» (ο Θεός να τις κάνει) και των υπουργών τους, οι οποίοι «πάσχιζαν» να αποκαταστήσουν την «καμένη γη» που παρέλαβαν από τους προκατόχους τους, και ένα σωρό άλλα, ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, προκειμένου να καλύψουν την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ τους.

Α π ρ ι λ ο μ ά η μ ο υ…

(από το Γ. Ι.Ζωγραφάκη)
Σημαντικά πράγματα έχουμε να θυμηθούμε, αλλά και να τιμήσουμε, εμείς εδώ στη Χαλκιδική, τώρα τον Απριλομάη, τα οποία ωστόσο ή περνούν απαρατήρητα ή ελάχιστα μας απασχολούν.

  Απρίλης
  Ένα ιστορικό γεγονός, που αφορά την τοπική μας ιστορία είναι ο ξεσηκωμός και η σφαγή των προκρίτων του Πολυγύρου, που έγινε εδώ στον Πολύγυρο στις 22 Απριλίου 1854. Ήταν τότε, που με αφορμή τον Κριμαϊκό πόλεμο, αποφασίστηκε επαναστατικό κίνημα στη Μακεδονία. Το προερχόμενο από την ελεύθερη Ελλάδα επαναστατικό σώμα, με αρχηγό τον Τσάμη Καρατάσο (γιο του ονομαστού οπλαρχηγού του ’21 Αναστάσιου Καρατάσου), αποβιβάστηκε στο Καλαμίτσι, στις 6 Απριλίου 1854 και, αφού εξόντωσε την ισχυρή τουρκική δύναμη στη Συκιά, προχώρησε, αν και βραδέως, προς Νικήτη και Άγιο Νικόλαο (Πάσχα, 10 Απριλίου), ενισχυόμενο συνεχώς από πολλούς εντόπιους εθελοντές. Όμως, ατμοκίνητο  πολεμικό πλοίο των –συμμάχων των Τούρκων! – Γάλλων, κανονιοβόλησε τα μικρά πλοία που συνόδευαν, με εφόδια κυρίως, τον Καρατάσο, αφήνοντάς τον χωρίς μολύβι, μπαρούτια κλπ, ενώ εν τω μεταξύ ισχυρό τουρκικό σώμα οχυρώθηκε μέσα στο χωριό της Ορμύλιας.