Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Η Ορχήστρα "Μοντάζ" στις Έξι Βρύσες, Πολύγυρος


Παρουσίαση βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Σιθωνίας θα παρουσιάσει το μυθιστόρημα της Έφης Συκιώτη «Ο χορός της Μοίρας» από τις εκδόσεις Εντός, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Χαράλαμπος Κυριακίδης
Δυο λόγια για το βιβλίο

Από το νησί στην Αθήνα, από το Λονδίνο στη Βοστόνη, από το Μπουένος Άιρες σε όλη τη Λατινική Αμερική. Σύνορο ο κόσμος όλος. Ζωή σαν παραμύθι, ζωή σαν όνειρο.
Η ιστορία της Φανής, μιας χαρισματικής γυναίκας. Από τη στιγμή που ξεκινάει με μόνα εφόδια το πείσμα και την ευαισθησία για οτιδήποτε ανθρώπινο ως τη στιγμή που γίνεται παγκόσμιο σύμβολο. Με σήμα κατατεθέν το σαγηνευτικό χορό της, που σε κάθε στροβιλισμό κρύβει και μια τρικυμία.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΣΚΕΤΧ

Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής που διεξήχθησαν στην αίθουσα του συλλόγου, προέκυψε το εξής συμβούλιο :
Πρόεδρος - Μπιτσιός Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος - Κυπαρίσσης Αθανάσιος
Ταμίας - Μυλωνά Άννα
Γενική Γραμματέας - Νικολάου Κατερίνα
Ειδικός Γραμματέας - Κόκαλλης Νίκος
Αναπληρωματικό μέλος - Καραφουλίδου Άννα

Η Χαλκιδική προωθεί τις οικογενειακές διακοπές στη Ρώσικη αγορά

Με ένα διαφορετικό τρόπο προβάλλεται φέτος η Χαλκιδική στη Ρώσικη αγορά, στοχεύοντας να προσελκύσει μεγαλύτερο μερίδιο Ρώσων τουριστών που επιλέγουν οικογενειακές διακοπές. Με μία Below Τhe Line (BTL) Marketing δράση, συμμετέχοντας στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής «ταξίδι στην Ελλάδα» που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εστιάζει σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που αναζητούν προορισμούς για οικογενειακές διακοπές απευθύνοντας το μήνυμα στους «μικρούς» τουρίστες, τα παιδιά. 
Ο φετινός διαγωνισμός -που συμπίπτει με το Έτος Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας- αφορούσε παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρόνων που ζουν στη Ρωσία ή ανήκουν στη ρώσικη διασπορά καλώντας τα να ταξιδέψουν νοερά στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από τη χώρα μας.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Πάνε κάμποσες μέρες που μπήκε σε ισχύ ο «Αναθεωρημένος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηριών», ο γνωστός σε ΟΛΟΥΣ πλέον ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΤΕΟ των Αναπήρων και Χρόνια Πασχόντων, το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ του ανθρώπινου ΠΟΝΟΥ, που μαζί με την «Λίστα Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων», αποτελούν τα «καινοτόμα» μέσα ΣΦΑΓΗΣ των ασθενών από τις διάφορες Υγειονομικές Επιτροπές….

Έχω λάβει πολλά mails από ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, και ιδιαίτερα από ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας οι οποίοι και πριν την «Αναθεώρηση» του Πίνακα Ποσοστών, ήταν και εξακολουθούν να είναι ξεκρέμαστοι μια και γύρω από την πάθηση τους υπάρχει από την πρώτη στιγμή, από την δημιουργία της λίστας μη αναστρέψιμων παθήσεων μέχρι και τώρα, ένα ομιχλώδες τοπίο.