Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας: Σήμερα οι Σκουριές, αύριο το Στρατώνι, μεθαύριο τι;

Εδώ και μήνες όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Κασσάνδρας είμαστε θεατές και μαζί θύματα μιας οργανωμένης κοροϊδίας από την πλευρά της Κυβέρνησης. Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, εδώ και 8 μήνες το μόνο που ακούμε είναι λόγια και υποσχέσεις. 
Καμία πράξη, καμία κίνηση, καμία συνεννόηση
Ο ίδιος ο κος Σταθάκης «χαιρέτησε» την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

Eldorado: το υπό ανάπτυξη έργο των Σκουριών, σε καθεστώς συντήρησης

Η Eldorado Gold Corporation ("Eldorado" or the "Company") ανακοινώνει ότι πρόκειται να θέσει το υπό ανάπτυξη έργο των Σκουριών, σε καθεστώς συντήρησης. Ο διάλογος με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με την εξέλιξη και ανάπτυξη των έργων της θυγατρικής της Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε. Ωστόσο, το Υπουργείο δεν προέβη στην έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στο έργο των Σκουριών.

Έκθεση βιβλίου για παιδιά 2,5 έως 5 ετών από τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Έκθεση Βιβλίου για παιδιά 2,5 έως 5 ετών οργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μορφωτικό –Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» . Τα παιδιά θα ταξιδέψουν παρέα με το βιβλίο σε έναν κόσμο γνώσης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας και θα συμμετάσχουν σε παράλληλες δράσεις.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί:

• Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου από την το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Νοεμβρίου 2017 με παράλληλη δράση «Ο Μάγειρας ο Νικολός» με τον Γιώργο Μουμουζιά.

• Στο Παιδικό Σταθμό Ολύνθου το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Νοεμβρίου 2017 με παράλληλη δράση «Κι εγώ Σ’ αγαπώ» με τη Νίνα Ζαφειρίου.

Νίκη Πολυγύρου - Αετός Βαρβάρας


Πρεμιέρα για την Κινηματογραφική Λέσχη Δήμου Πολυγύρου

Παρουσία του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μ. Σαράντη και των Αντιδημάρχων, Χ. Βορδού, Δ. Κοντογιώργη και Γ. Ματέα, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη προβολή ταινίας της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Πολυγύρου για το 2017-2018. Η παρουσία αυτή υποδηλώνει τη μεγάλη σημασία που δίνεται από τη διοίκηση του δήμου σε αυτό το εγχείρημα, που όντως αγκαλιάστηκε από πολύ κόσμο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την πρεμιέρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞ

Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στην Κεντροαριστερά. Οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας καλούνται να συμμετέχουν στη συγκρότηση ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα.
Το στοίχημα της μαζικότητας και της ενότητας είναι το πρώτο που καλούμαστε να κερδίσουμε γιατί αποτελεί εγγύηση διαφάνειας και αξιοπιστίας για το νέο φορέα.
Η δική μας δυναμική παρουσία και συμμετοχή, τόσο στις εκλογές όσο και στη συγκρότηση του νέου φορέα , είναι το εχέγγυο για την δημιουργία ενός προοδευτικού μεταρρυθμιστικού ρεύματος που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία.

Ο Ν. Καζαντζάκης στο Άγιον Όρος

Του Γιώργου Ζωγραφάκη
(Το παρακάτω κείμενο είχα ετοιμάσει προ 3ετίας(;) για να πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα του Ν. Καζαντζάκη στα N. Μουδανιά, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη εξασφάλισης της αίθουσας του δημ. Θεάτρου.  Το πρότεινα φέτος στον Σύλλογο Κρητών, ως ολοκληρωμένο αφιέρωμα, πλην, αποφασίστηκε η μορφή του αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε τελικά, με επιτυχία, στις 3 Νοεμβρίου. Επειδή αρκετοί ζητούν να το διαβάσουν, το κοινοποιώ ολόκληρο, σημειώνοντας ωστόσο τα σημεία που δεν διαβάστηκαν, λόγω του περιορισμένου χρόνου τον οποίο είχα στη διάθεσή μου)
       Στις 26 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη. Είχε πεθάνει την ημερομηνία αυτή, το 1957,  στο Φράϊμπουργκ της Γερμανίας.    Μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο και τάφηκε, στις 6 του Νοέμβρη, ψηλά στο ενετικό φρούριο Μαρτινέγκο, σ’ ένα λιτό μνήμα, καμωμένο από πέντε μεγάλες πέτρες, από ισάριθμα μέρη της Κρήτης κι έναν πιο λιτό ξύλινο σταυρό, από ακατέργαστο ξύλο καστανιάς, ενώ σε μια πλάκα γράφηκε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποφθέγματα που γεμίζουν το ανεπανάληπτο σε όγκο και σε αξία συγγραφικό έργο του: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος».

Εκλογές για το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς


Ενημέρωση στο ΚΑΠΗ Πολυγύρου με θέμα την εξαπάτηση ηλικιωμένων

Με τη συμμετοχή δεκάδων ηλικιωμένων, μελών του ΚΑΠΗ Πολυγύρου, ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 το πρόγραμμα ενημέρωσης – πρόληψης με θέμα την εξαπάτηση των ηλικιωμένων, που οργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής.
Μέσα από αυτή τη διαπροσωπική επαφή οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους πολίτες για τη μεθοδολογία δράσης των επιτηδείων ενώ τους παρείχαν χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουν και τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουν, προκειμένου να προστατεύονται. Επιπλέον μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια με ανάλογες συμβουλές και οδηγίες.

Εκλογές στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής: ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Ολοκληρώνοντας τον 1ο κύκλο επισκέψεων σε εμπορικά καταστήματα, γραφεία, τουριστικά καταλύματα, βιοτεχνικούς χώρους και μεταποιητικές μονάδες από άκρη σε άκρη της Χαλκιδικής, επικοινώνησα με ανθρώπους της αγοράς όπου συζητήσαμε για κλαδικά θέματα και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε τοπικής αγοράς.
Μέσα από τα παράπονα και τις ενστάσεις που ακούστηκαν, διατυπώσαμε απόψεις και διαμορφώσαμε προτάσεις για την ευθύνη και γενικότερα το ρόλο που μπορεί και πρέπει να έχει το Επιμελητήριο στην αγορά και στην κοινωνία της Χαλκιδικής.

Ευθ. Καρανάσιος: Όλη η αλήθεια για του δασικούς χάρτες του νομού μας

Πεζοπορία στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών