Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Το 32ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κυκλοφόρησε το 32ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής και έχει σκοπό την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των φυσικών καλλονών της Χαλκιδικής κλπ. και την καλλιέργεια των Χαλκιδικιωτών και φίλων μας.
Και το τεύχος αυτό έχει πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα που αναφέρονται στη Χαλκιδική γραμμένα από Χαλκιδικιώτες κατά το πλείστον αρθρογράφους. Επίσης σε αρκετές σελίδες απλώνεται η δράση του Παγχαλκιδικού το περασμένο τρίμηνο του 2017 μαζί με το πρόγραμμα εκδρομών και εκδηλώσεων του Γ΄τετραμήνου 2017.

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Τα τρία χαμένα χρόνια και η ιδιωτική οικονομία ως μοχλός ανάπτυξης

Τρία χρόνια τώρα παλεύουμε να φτάσουμε εκεί που βρισκόμασταν στο τέλος του 2014, με μια ανυπολόγιστη ζημία στην εθνική οικονομία.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ
Η παραπλανητική φωτογραφία της ακτής του Στρατωνίου που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Καρανίκας, την ώρα που η εταιρία Eldorado ανακοίνωνε την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να αποχωρήσει από την Ελλάδα εάν επιτέλους η Κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της, στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί στο Πανελλήνιο ένα ακομη «στημένο και βρώμικο παιχνίδι» προπαγάνδας.

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών: "Χορεύοντας στη γη του Αριστοτέλη"


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνάδελφοι
Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χαλκιδικής σας καλεί σεΓενική Συνέλευση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής ώρα 6:00 μ. μ. για απολογισμό δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης σας καλεί σε εκλογές το Σάββατο 7 Οκτωβρίου που θα γίνουν στους χώρους δουλειάς και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο από τις 10:00π.μ έως τις 06:00 μ.μ.
Από τις εκλογές θα αναδειχθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής, αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος και Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν στην Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Αριστοτέλη στο πλευρό των συνδημοτών του που δικάζονται στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σε μια εξαιρετική χρονική συγκυρία, την ίδια ώρα δηλαδή που τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, μια πολυεθνική εταιρεία να εκβιάζει ωμά την εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση, στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση των κερδών της, αδιαφορώντας για τις οποιεσδήποτε συνέπειες και έναν τόπο που αγωνίζεται να σταθεί όρθιος, οι κάτοικοι αυτού του τόπου οδηγούνται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια.

Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου , 48 συνολικά συνδημότες μας δικάζονται μεταξύ άλλων για κάποια από τα σοβαρότερα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.