Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Άτακτη κυβερνητική αναδίπλωση μετά τον στημένο εκβιασμό της Eldorado. Στα ύψη η μετοχή της Eldorado!!!

Όπως μόνο η Iskra έγραψε, δεν υπήρξε καθόλου τυχαία η επιλογή του χρόνου από την Eldorado να προβεί σε ένα στημένο εκβιασμό, διεκδικώντας “γη και ύδωρ” και την παραμονή της στην χώρα με πλήρη παραβίαση των πλέον κρίσιμων και σημαντικών συμβατικών της υποχρεώσεων, οι οποίες προκύπτουν και από αυτήν την απαράδεκτη αποικιακή συμφωνία που συνομολόγησε το 2004.
Η Eldorado προχώρησε στην σκηνοθετημένη αντεπίθεση της την ώρα που ο Τσίπρας κορύφωνε το νέο δόγμα του Grinvest και το εμφάνιζε ως το νέο περίλαμπρο “όραμα” της κυβέρνησης του και τον ίδιο ως τον άνθρωπο των επενδύσεων (εξαγορών στην πραγματικότητα και όχι νέων δραστηριοτήτων) των πολυεθνικών στην χώρα μας.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ Εναντίον των εξορύξεων χρυσού και της καταστροφής του περιβάλλοντος διοργανώνεται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου & ώρα 11:00 π.μ. στην έδρα του πολύπαθου δήμου Αριστοτέλη, την Ιερισσό.
Στον δήμο Αριστοτέλη επιβλήθηκε η ανάπτυξη μιας από τις πιο ρυπογόνες και καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, η εξόρυξη και η μεταλλουργία χρυσού.
Η περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή ενός τόπου, δεν είναι ανάπτυξη, είναι έγκλημα!!!

Η Eldorado Gold έλαβε Ειδοποίηση Διαιτησίας από την Ελληνική Κυβέρνηση

Η εταιρία Eldorado Gold Corporation ("Eldorado" ή "Εταιρεία") ενημερώνει ότι η ελληνική θυγατρική της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ("Ελληνικός Χρυσός") έλαβε σήμερα επίσημη ειδοποίηση από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ("Υπουργεία") για την έναρξη της διαιτησίας. Η διαιτησία είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός και σε αυτήν κατονομάζει το Υπουργείο τον εκπρόσωπό του στο τριμελές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Όταν πριν 7 ½ χρόνια το χωριό μας ζούσε τον εφιάλτη μιας θεομηνίας, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της νιώσαμε πολύ τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, αφού εισπράξαμε την αλληλεγγύη, τη στήριξη και την αγάπη των συντοπιτών μας, μεταξύ αυτών των και των κατοίκων της Ιερισσού.
Εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Στρατωνίου δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τότε, ότι αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, θα βρίσκονταν κάποιοι να μας τις υπενθυμίζουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ως φωτογραφικά ντοκουμέντα «περιβαλλοντικής καταστροφής» από τα μεταλλεία, όποτε το επέβαλε το συμφέρον του «αγώνα» τους. Δυσφημώντας και συκοφαντώντας έτσι το ιστορικό όσο και τραγουδισμένο Στρατώνι.

Πανήγυρη Αγίου Νικήτα στη Νικήτη


Συνέντευξη Γ. Βαγιωνά στο ραδιόφωνο του Alpha Θεσσαλονίκης για την επένδυση στις Σκουριές

Εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής