Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

5ο Festival Galatistas: Οι νέοι δημιουργούν τη δικιά τους μουσική παρτιτούρα.

Τι συμβαίνει σε ένα χωριό όταν οι νέοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό φεστιβάλ;  Το συγκεκριμένο ερώτημα μας το απαντά τα τελευταία  τέσσερα χρόνια η Νεολαία Γαλάτιστας. 
Το στοίχημα από την αρχή ήταν  να αποδείξουν ότι η διασκέδαση μπορεί να εξαπλωθεί πέρα από τα συνηθισμένα. 
Θα τους βρεις στη γνωστή  τοποθεσία στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον κάμπο του χωριού. Μέσα στο καταπράσινο σκηνικό, θα εντοπίσεις το γνωστό δέντρο,  στη σκιά του οποίου ξεφυτρώνει η μουσική σκηνή, φωτισμοί και φρέσκα πρόσωπα νέων, οι οποίοι με ενθουσιώδη συμμετοχή, στήνουν, οργανώνουν και ετοιμάζονται για το δικό τους μουσικό πάρτυ.

«Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών» 3η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών γεύσεων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 24/7/2017 οι " Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών" του Δήμου Αριστοτέλη με την 3η γιορτή Αριστοτελικών και Αθωνικών γεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού του Έτους Αριστοτέλη, με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου και των ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ 2017.
Δυναμικό παρόν έδωσαν με την συμμετοχή τους 18 τοπικοί παραγωγοί και μεταποιητές από όλες τις περιοχές του Δήμου μας, καθώς και δύο Σύλλογοι Γυναικών της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας.

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ: «ΤΑ ΜΑΝΤΕΜΟΧΩΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ»

Γνωμοδοτούν τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Αριστοτέλη για το θέμα των ερευνητικών γεωτρήσεων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή Νότια και Νοτιοδυτικά του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών. Θετικά ως προς την υλοποίηση των ερευνητικών γεωτρήσεων της Ελληνικός Χρυσός στην ευρύτερη περιοχή είναι τα Τοπικά Συμβούλια Στρατωνίου και Ολυμπιάδας.

Βαλιάνος: Να ανακοινωθεί άμεσα παράταση για τους δασικούς χάρτες

Η προθεσμία για αντιρρήσεις κατά των δασικών χαρτών λήγει στις 27/07/2017.
Δυστυχώς δύο μέρες πριν τη λήξη υπάρχουν τεράστιες εκκρεμότητες σε χιλιάδες πολίτες που δεν ολοκλήρωσαν έγκαιρα τη διαδικασία είτε της εξαγοράς είτε των ενστάσεων.
Η Δασική Υπηρεσία και τα ΣΥΑΔΧ μοιάζουν να αδυνατούν να ανταποκριθούν στον όγκο αυτό, με αποτέλεσμα να μην διεξάγεται η διαδικασία κατά τις απαιτήσεις του νόμου και των τροπολογιών.
Τα ιδιωτικά γραφεία δασολόγων , τοπογράφων κλπ αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των πολιτών.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες αγωνιούν για τις υποθέσεις τους και αδυνατούν να αντιδράσουν.