Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Είχα καιρό να γράψω για την καλοκαιρινή «μόδα» της Ελλάδας, τις πυρκαγιές, αλλά η επικαιρότητα, η καλύτερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, δεν μου επιτρέπουν άλλη σιωπή.

Ελλάδα, και πυρκαγιές, ένα θέμα ανεξάντλητο, μια πραγματικότητα για την οποία θα έπρεπε πολλοί να ντρέπονται, μιας και φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για πολλά. Είναι μια «αλυσίδα», της οποίας οι «κρίκοι» ανανεώνονται συνέχεια….
ΝΑ ξεκινήσουμε από τους «εμπρηστές», τον κρατικό μηχανισμό ΟΛΩΝ των βαθμίδων, τους πολίτες;

Πολιτιστικό αντάμωμα στο Άλσος Αριστοτέλη, στα πλαίσια του Έτους Αριστοτέλη 2016-2017

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, στο Άλσος Αριστοτέλη και στο πλαίσιο του «Έτους Αριστοτέλη 2016-2017», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, τόνισε για μια ακόμη φορά στο χαιρετισμό του, πως αυτά που ενώνουν τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν, το μήνυμα βρήκε αποδέκτες, καθώς σχεδόν όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 2017


Beach party με την "ΕΛΠΙΣ" Πολυγύρου


Φροντίδα νοσηλείας


Αναβίωση Πανηγυριού Προφήτη Ηλία

Η μεγαλύτερη εκδήλωση του καλοκαιριού είναι γεγονός!

Η Νίκη Πολυγύρου σε συνδιοργάνωση με την Ελπίδα, το Senso και το Tiverious, με την υποστήριξη της Νεολαίας Πολυγύρου, αναβιώνει το Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία!
Η επιτυχημένη ομάδα, που διοργάνωσε και αναβίωσε τα τελευταία 5 χρόνια το πανηγύρι της Παναγίας, ταξιδεύει στο ομορφότερο μέρος του Πολυγύρου, τον Προφήτη Ηλία!
Στις 19 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, σας περιμένουμε για μια βραδιά στο "μπαλκόνι" του Χολομώντα!
Με θέα όλη την Χαλκιδική, από αργά το απόγευμα, θα γευτούμε παρέα σουβλάκια, θα ακούσουμε μουσική και μετά, όταν το βράδυ πέσει, θα ακολουθήσει το μεγάλο "RIVER PARTY" με τον Dj VaMpa, που κάθε χρόνο μας αφήνει με απίστευτες εμπειρίες!
Ελάτε να ζήσουμε μια αξέχαστη βραδιά, να χορέψουμε και να βοηθήσουμε στην αναβίωση άλλης μιας πανέμορφης παράδοσης του τόπου μας!
iΠάμε όλοι ΜΑΖΙ για τον Πολύγυρό μας!

Δήμος ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ: Ενημέρωση για την ποιότητα στο ελαιόλαδο
47ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ - Σάββατο 15 Ιουλίου

O 47ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στη Νικήτη και διοργανώνεται από την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης "Ο Σίθων" και την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας.
Οι κολυμβητές θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουλίου από την παραλία της Καλλιθέας της Κασσάνδρας και θα τερματίσουν στην παραλία της Νικήτης στη Σιθωνία, διανύοντας την απόσταση των 26 Κm, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης.
Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη, τα οποία θα διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία.
Ο Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μαραθώνιας

Έκθεση ζωγραφικής του Θεόδωρου Καράογλου στη Νικήτη

 Την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Θεόδωρου Καράογλου φιλοξενεί ο Δήμος Σιθωνίας στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης, από 12 έως 31 Ιουλίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στις 9 το βράδυ.
Στην παρούσα αναδρομική έκθεση ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα ελαιογραφίας και μικτής τεχνικής. Η θεματολογία ποικίλλει με αγαπημένο του θέμα νεκρές φύσεις, εμπνευσμένες κυρίως από τον ελληνικό πολιτισμό, τη θάλασσα και τις ακτές  της.

ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΟΝΑΣ

Έλεγε ένα παλιό όμορφο ερωτικό λαϊκό τραγούδι!

ΑΘΑΝΑΤΑ λαϊκά τραγούδια, βγαλμένα μέσα από τη ζωή, που περιέγραφαν «στιγμές» του χθες, στιγμές που οι «καρδιές» χτυπούσαν από ερώτα, από απογοήτευση, από χαρά!
Θα μου πείτε, «πως και σήμερα χτυπούν οι καρδιές από τα προαναφερόμενα, και πονούν, και…»
Ναι καλά, αλλά μου φαίνεται πως κάτι «ξεχνάτε» ΣΗΜΕΡΑ….
Λοιπόν Συνέλληνες, οι καρδιές ΣΗΜΕΡΑ πονούν, και χτυπούν ΕΚΤΟΣ από έρωτα, και από ….. «μνημονιακες παρεμβάσεις»!