Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Οι συμβασιούχοι και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του κ. Σκουρλέτη!

Όσο και αν, κάθε λίγο και λιγάκι, επιστρατεύεται ο πρωθυπουργός της χώρας, για να περιγράψει μια φανταστική πραγματικότητα και ένα νέο σενάριο διαφυγής προς την “λεωφόρο”, των αγορών και τον ευρωπαϊκό “παράδεισο”, δυστυχώς γι αυτόν και την κυβέρνηση του, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τον διαψεύδει καθημερινώς.
Στο τέλος, θα καταντήσει όπως το ανέκδοτο με τον τσομπάνη και τα πρόβατα. 
Δεν θα υπάρχει κανείς να τσιμπάει στα ψέματά του.
Η κυβέρνηση, μετά τη μετάλλαξή της το καλοκαίρι του 2015 και την προσχώρησή της στη στρατηγική του κυρίαρχου συστήματος, βιώνει τα διαρκή αδιέξοδά της.
Το πολιτικό της προσωπικό, ζει σε μια διαρκή κοινωνική καραντίνα.

Ο Γιώργης

(Ένα διήγημα του Γ. Ι. Ζωγραφάκη, από τη συλλογή του «Στις όχτες του Ολύνθιου». Ο πραγματικός Γιώργης το είχε διαβάσει και του άρεσε. Δεν πρόλαβε να το δει δημοσιευμένο. Αφιερώνεται στη μνήμη του)
Ράφτης ήταν ο Γιώργης όλα του τα χρόνια. Το ραφείο του ήταν στο κέντρο της πιάτσας στο μεγάλο χωριό και ήταν πάντα ένα μικρό κέντρο διερχομένων. Σχεδόν ποτέ δεν έλειπαν οι χασομέρηδες που βρίσκονταν στο μαγαζί, είτε πρωινές ώρες ήταν είτε απόγευμα. Η τηλεόραση πάντα ανοιχτή, οι καρέκλες μπόλικες, ένιωθε κανείς σα να ήταν σε τόπο συνάντησης, όπου οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν. Ο Γιώργης περισσότερο άκουγε παρά μιλούσε, ήταν πάντα σκυμμένος στη βελόνα ή σιδέρωνε με το βαρύ σίδερο το έτοιμο ρούχο.

Ζητείται γεωπόνος για πρόσληψη

Από τον αγροτικό συνεταιρισμό Πολυγύρου Η ΕΝΩΣΗ ανακοινώνεται ότι ζητείται γεωπόνος για πρόσληψη στο τμήμα φαρμάκων και εφοδίων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή αιτήσεων και βιογραφικών σημειωμάτων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν, μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ευάγγελο Ευαγγελινό, στο τηλέφωνο 6946901615 ή τον διοικητικό διευθυντή Νικόλαο Ξάκη στο τηλέφωνο 6944203699.

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Με τον τραγικό θάνατο παιδιού σε παιδική χαρά του Φαλήρου στην Αθήνα , το καλοκαίρι του 2014 , αναδείχθηκαν οι ελλείψεις ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών χαρών της χώρας. 
Με την από 25-07-2014 απόφαση του, το Υπουργείο Εσωτερικών διαμόρφωσε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών χαρών, αυστηροποιώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα οι Δήμοι της χώρας κλήθηκαν να συμμορφωθούν με τις αυστηρότερες αυτές διατάξεις. 

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Δήμου Αριστοτέλη

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Δήμου Αριστοτέλη, σύμφωνα με τα άρθρα 96 και 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων
Σε απολογισμό των δυόμιση χρόνων της θητείας της προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη στη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2017.
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο δήμος λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας αλλά και λόγω της συνεργασίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση αιγιαλών του Δήμου Αριστοτέλη

                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Προκηρύσσει δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την παραχώρηση, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως και τις 03-07-2017 , προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 04-07-2017 ημέρα Τρίτη , με ώρα λήξης προσέλευσης των ενδιαφερομένων 10.00 π.μ. ,και ώρα λήξης δημοπρασίας 15.00 μ.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα στην Ιερισσό.
Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς:

ΑΘΩΣ / ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ / ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΙΚΗΤΗΣ
ΑΠΟ ΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΣ ΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 21.00 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Ο Δήμος Σιθωνίας, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «ΑΘΩΣ / ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του Στράτου Καλαφάτη, ένα μοναδικό εικαστικό ταξίδι στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους.
Η έκθεση είναι συμπαραγωγή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας και παρουσιάζεται μετά από μια σπουδαία περιοδεία στην ελληνική επικράτεια αλλά και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, με τελευταίο σταθμό το μουσείο Manege στην Αγία Πετρούπολη. 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2017

Καλοκαιρι 2017, στην Ελλάδα της «Ευρώπης», με τις μύριες εκδηλώσεις «πολιτισμού» σε κάθε (σχεδόν) γωνιά της, τα διάφορα φεστιβάλ, τις συναυλίες από επώνυμους και μη, τον «άρτο και θεάματα» γενικότερα….
Από ΟΛΑ αυτά φίλοι μου, υπάρχει ΜΙΑ εκδήλωση ΘΕΣΜΟΣ, που μετρά δεκαεπτά χρόνια ζωής, και ξεχωρίζει για τον σκοπό της, και για τη όλη διοργάνωση της.
Πρόκειται για τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ, που διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ του Ζαφείρη Φωτιάδη στα Νέα Μουδανιά!
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, με πολλές περγαμηνές, και ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, διακρίνεται και για την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!
Όσο και να θέλω να σταθώ στο σήμερα, αυτό δεν γίνεται!
Πολλές οι αναμνήσεις, πολλά τα περιστατικά, οι χαρές, οι λύπες, οι αγωνίες…. Βλέπετε φίλοι μου, είχα την ΤΥΧΗ να ζήσω την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αυτή εκδήλωση από την… γέννηση της!

Ευχαριστήριο

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ», δια του Διοικητικού του Συμβουλίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την εταιρεία STREAM TEAM ( Α. Σακαλογλου – Σ. Στιβαχτάρη ), στην Θεσσαλονίκη, για την δωρεάν δημιουργία μακέτας και την εκτύπωση τρίπτυχου με τα στοιχεία του Συλλόγου μας.

Ευχαριστήριο ΑΟ Πολυγύρου

Η εταιρεία ΑΘΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ Α.Ε. αγαπάει τον αθλητισμό και σε αυτά τα πλαίσια είναι υπερήφανος χορηγός εμφιαλωμένου νερού τoυ 2ου Summer Basketball Camp του ΑΟΠ.

Ο ΑΟΠ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κύριο Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο για την ευγενική χορηγία της εταιρίας ΑΘΩΣ.

Tiverious 23 & 24 /6/2017 στον Πολύγυρο