Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου Γερακινής - Καλυβών

Τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Γερακινής – Καλυβών θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 11:00.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο με προϋπολογισμό 2.885.457 €. Το εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Γερακινής – Καλυβών κατασκευάστηκε στον οικισμό των Καλυβών, σε ιδιωτικό οικόπεδο του Δήμου Πολυγύρου για τους μικρούς μαθητές της Γερακινής και των Καλυβών και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.691,29 τ.μ., με αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ.

Σχολικοί αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Στίβου μαθητριών και μαθητών Σχολείων Ειδικής Αγωγής Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου διοργάνωσε στις 31/05/2017 σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής τους σχολικούς αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Στίβου μαθητριών και μαθητών Σχολείων Ειδικής Αγωγής Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.
Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο Εθνικό Στάδιο Πολυγύρου με την παρουσία 16 σχολείων και 170 συμμετεχόντων. Πέρα από τις μαθήτριες και μαθητές που διακρίθηκαν με την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση, το Ειδικό Σχολείο εμπνεόμενο από το αθλητικό πνεύμα, τίμησε όλες και όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες με την ειδική απονομή μεταλλίων.

Τάσος Κανταράς: Φύκια, χωρίς καν μεταξωτές κορδέλες, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών!

“Με την επίσκεψή του σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, δικαίως ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δικαιούται τον τίτλο του πρωθυπουργού, “που λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα”!
Αυτά “τα τίποτα” επανέλαβε σήμερα, στην περιοδεύουσα πορεία του από υπουργείο σε υπουργείο.
Νομοθετικές ρυθμίσεις, για να διευθετηθεί το θέμα των συμβασιούχων, μέχρι το τέλος του 2017!
Κατοχύρωση της ισότητας των φύλων!
Αυτοδιοίκηση – πυλώνα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας!
Άφθονες αρμοδιότητες, χωρίς πόρους και τζάμπα κοινωνική συμμετοχή!
Η αλήθεια είναι, πως για όλα αυτά τα τίποτα, δεν θα έχει καμία αντίρρηση και η Τρόικα (κουαρτέτο).
Γιατί η τύχη της Αυτοδιοίκησης, είναι προδιαγεγραμμένη. 

ΚΚΕ: Απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου

Ως απαράδεκτη καταγγέλλει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολύγυρου να καταδικάσει σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή τον Θόδωρο Καραβασιλικό για αντίσταση κατά της αρχής που υπήρξε θύμα καταστολής από τα ΜΑΤ στον Πολύγυρο και στη Μεγάλη Παναγιά στις 10 Ιούλη του 2013. 
Είχαν σημειωθεί αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων που αγωνίζονταν ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού και είχαν επιχειρήσει να στήσουν μπλόκο στο δρόμο προς το Χονδρό Δένδρο. Στο σημείο ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη αναίτια ο Θόδωρος Καραβασιλικός, μέλος του ΚΚΕ και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μέρες λόγω του τραυματισμού του από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α. ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ Σ. ΦΑΜΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελο, με σκοπό την επίλυση του σοβαρού προβλήματος με τους αποτερματισμένους αγρούς, που έχει ανακύψει στη γεωγραφική επικράτεια του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη - Βραστάμων Χαλκιδικής μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών απέστειλε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.
Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Ζωγράφος με τον κ. Φάμελο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δεύτερου στο Δημαρχείου Πολυγύρου, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, απ’ όπου και η φωτογραφία.
Η επιστολή:

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αριστοτέλη

Γ. Πατούλης: «Η Πρόληψη και η Προαγωγή της Υγείας ενισχύονται δυναμικά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αριστοτέλη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού. Πρόκειται για μια νέα πρωτοπόρα δομή, η οποία έχει σκοπό να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.

Τα ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2017 στη μνήμη του Ν.Παπαδημητρίου -Κυριακή 11/6

Η 16η διεθνής συνάντηση ρίψεων  “Σιθώνεια” θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00, στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης. 
Στα φετινά Σιθώνεια, θα τιμηθεί ο εκλιπών Πρόεδρος του ΓΣ «η Σιθωνία», Νικόλαος Παπαδημητρίου, ο άνθρωπος που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, που ζούσε για τα Σιθώνεια και αγωνίστηκε για να γίνουν θεσμός.
Με βάση τις φετινές χορηγίες τα κύρια αγωνίσματα ρίψεων θα είναι: σφυροβολία ανδρών-γυναικών, σφυροβολία κορασίδων, σφαιροβολία ανδρών και ακοντισμός κορασίδων.

Pasir στις Καλύβες


Χαλκιδική: Η μεγάλη των δικαστών σχολή

Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Βλέπει ξεκάθαρα, κρίνει και διαλέγει πλευρά. Συνήθως η ζυγαριά δε γέρνει προς το μέρος του καταπιεσμένου, του αδύναμου ή του αγωνιστή. Ειδικά, όμως, όταν από τη μία βρίσκεται μία από τις ισχυρότερες πολυεθνικές – στην οποία συμμετέχει ο μεγαλύτερος, ίσως, εκπρόσωπος του εγχώριου κεφαλαίου – και από την άλλη έχουν στριμώξει, οι κυβερνήσεις από το 2009 έως και σήμερα, εκατοντάδες αγωνιστές, τότε δεν υπάρχει ούτε ζυγαριά, ούτε μέτρα, ούτε σταθμά. Υπάρχει μόνο εκφοβισμός, τρομοκρατία και παραλογισμός.

Ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Στρατωνίου

«Για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του Στρατωνίου, έχουμε υποχρέωση και θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια για την παραλία μας»
Με αφορμή την είδηση για την απόσυρση της ακτής Στρατωνίου από το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για το τρέχον έτος 2017, επιθυμούμε, ως Τοπικό Συμβούλιο, να δηλώσουμε τα παρακάτω, προκειμένου να μπουν τα πράγματα στη σωστή αλλά κυρίως στην αληθινή τους διάσταση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που λήφθηκε μετά από πρόταση του υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, να απονείμει το παράσημο «Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος» στον Νικόλαο Μέρτζο. Είναι πρόκληση! Ο Νικόλαος Μέρτζος είναι γέννημα-θρέμμα της ακραίας αντικομμουνιστικής φοιτητικής οργάνωσης ΕΚΟΦ, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει πριν από τη δικτατορία σε επιθέσεις και τραμπουκισμούς σε βάρος αριστερών και δημοκρατών φοιτητών. Για εκείνο το πρόσφατο, τότε, παρελθόν του, οι χουντικοί της 21ης Απριλίου 1967 τον τίμησαν με τη θέση του αντιπροέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής, την οποία είχε στήσει η δικτατορία ως υποκατάστατο της Βουλής που είχε διαλύσει.

Ρεμπέτικο γλέντι για την οικον. ενίσχυση διωκόμενων αγωνιστών ενάντια στην εξόρυξη


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Πέρασε και η Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, έγιναν οι διάφορες … «εκδηλώσεις», βγήκαν και κάποιοι «αρμόδιοι», είπαν τα συνηθισμένα που λένε κάθε χρόνο, έτσι, για να γίνεται συζήτηση, και να λέει ο κόσμος πως ενδιαφέρονται, και τέλος!

Του χρόνου πάλι, μια από τα ίδια προς δημόσια κατανάλωση.

Αποφυγή εισόδου στην Ελλάδα του αφθώδους πυρετού

Ενημερώνουμε τους δημότες Αριστοτέλη, ότι από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Υποδομών (Υ.Ζ.-Κ.Α.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, που αφορούν στην αποφυγή εισόδου στην Ελλάδα του αφθώδους πυρετού:
Σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρηση εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.), στις 08.05.2017 κοινοποιήθηκαν εστίες Αφθώδους Πυρετού στα τουρκικά παράλια, απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

2o ATOMIKO ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ RAPID «ΣΙΘΩΝΙΑ 2017»

Το 2o Ατομικό Παιδικό Τουρνουά Σκακιού RAPID “ΣΙΘΩΝΙΑ 2017» διοργανώνει η  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σιθωνίας και η ΕΣΣΘ-Χ, στο Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Athena Pallas Village, στην ακτή Ελιάς, στη Νικήτη.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σιθωνίας - ΕΣΣΘ-Χ
Χώρος αγώνων: Ξενοδοχείο “Athena Pallas Village”, 9ο χλμ. Νικήτης – Ν. Μαρμαρά

Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα παρουσιάστηκε με επιτυχία το τουριστικό προϊόν της Κασσάνδρας σε εκδήλωση Γαστρονομίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Δήμου Κασσάνδρας σε συνεργασία με τον Τ.Ο.Χ. σε κεντρικό wine bar της πρωτεύουσας. Στην πρόσκληση του Δήμου και του Τ.Ο.Χ ανταποκρίθηκαν επιτελείς του Ε.Ο.Τ ,ξενοδόχοι, επιχειρηματίες εστίασης, υψηλόβαθμα στελέχη της Commission,δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.

Ένα άγνωστο Ιερισσιώτικο τραγούδι για την άλωση της Πόλης!

Εξόρυξη Χρυσού.Τι είναι?

Λαχειοφόρος αγορά