Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Δήμος Πολυγύρου: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΡΟΦΕΙΑ τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Οι αιτήσεις για την εγγραφή νέων και επανεγγραφή των ήδη φιλοξενουμένων νηπίων για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πολυγύρου με τροφεία, σχολικού έτους 2017-2018 θα γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 24-5-2017 μέχρι την Παρασκευή 9-6-2017 και ώρες από 8:00 πμ. έως 14:00 μμ.
Τα έντυπα των αιτήσεων μπορούν να παραλαμβάνουν και να καταθέτουν με συνημμένα τα δικαιολογητικά τους οι ενδιαφερόμενοι, από τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών στο οποίο ανήκουν βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους. 

Ηλεκτρονικά οι Αιτήσεις για δωρεάν παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ 2017-18

Το Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δ. Πολυγύρου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", στο οποίο ανήκουν οι Παιδικοί Σταθμοί σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συμμετοχής για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πολυγύρου μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Νέα στοιχεία για την καταστροφή στα "Νερά του Κάκκαβου"

Νέα στοιχεία για την καταστροφή των υδάτων στις Σκουριές Χαλκιδικής εξαιτίας των εργασιών εξόρυξης χρυσού – χαλκού από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός - Eldorado Gold, παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές, στην εκδήλωση "Τα Νερά του Κάκκαβου" που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 23 Μαΐου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μεγάλης Παναγίας Γιώργος Κυργιανός, κατήγγειλε ότι το τελευταίο διάστημα, αντλίες της Ελληνικός Χρυσός αποστραγγίζουν τα νερά του όρους Κάκαβος κατά περίπου 300 κυβικά μέτρα την ώρα, συνολικά. Παράλληλα, το αρδευτικό φράγμα της Μεγάλης Παναγίας έχει στερέψει.

Tiverious 24/5/2017 στον Πολύγυρο


Γρηγόρης Τάσιος: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

Ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για τους επενδυτές είναι η Χαλκιδική, προσελκύοντας την τελευταία 5ετία περίπου 350 εκατ. ευρώ για αγορές, κατασκευές και εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο Tornos News ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ.Γρηγόρης Τάσιος. Με τις νέες επενδύσεις θα προστεθούν στη Χαλκιδική 2.500 κλίνες σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου στον Παρθενώνα 27/5

«Προσωπογραφίες Αγωνιστών του Παρθενώνα και της Σιθωνίας» είναι το θέμα της εκδήλωσης ιστορικού 
περιεχομένου που διοργανώνει το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρθενών», υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας.
Ομιλητές θα είναι:
Η φιλόλογος κ. Νανά Παπαδοπούλου με θέμα: Αναδιφήσεις στην Ιστορία του 1821 – 1854
Ο Γ.Γραμματέας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και Πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Χ, Δρ. Βασίλειος Πάππας, ο οποίος θα παρουσιάσει το βιβλίο του ιστορικού κ. Νικ. Εμμ. Παπαοικονόμου.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ιστορικά τραγούδια και χορούς.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Σ.Κ.Π


Ελλάδα, έτος 2017, ο Μάης μας αποχαιρετά, και σε λίγες μέρες, θα…. «γιορτάσουμε» την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, μια ακόμα «παγκόσμια ημέρα», που στην χώρα μας, το έχω ξαναγράψει, είναι ακόμα μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, μιας και για τους περισσότερους, αποτελεί το «βήμα» βαρυσήμαντων δηλώσεων, και πολλών νέων ΘΑ.

Ευθύμης Καρανάσιος: Υποστηρίζω με θέρμη το αίτημα των αγροτών Χαλκιδικής

Ανήσυχοι είναι οι αγρότες της Χαλκιδικής εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας, με σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργία. Όπως με ενημερώνουν φίλοι αγρότες η στάθμη των γεωτρήσεων σε πολλές περιοχές έχει κατέβει αρκετά μέτρα, πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι.
Παρόλο που τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, στο νότο της Χαλκιδικής η ανομβρία δείχνει τα «δόντια» της με απρόβλεπτες συνέπειες για τις καλλιέργειες σιτηρών, ελιάς κλπ.
Είναι βέβαιο ότι οι καταστροφές στα σιτηρά δημιουργούν τεράστια οικονομική ζημιά στους καλλιεργητές οι οποίοι βλέπουν τον κόπο τους να χάνεται μέρα με τη μέρα.

Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ Θεσσαλονίκης