Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Το παραμύθι του Τσίπρα για τη ρύθμιση του χρέους και η αλήθεια

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε και να επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παραμυθιάζει συνεχώς τον κόσμο ότι δήθεν αγωνίζεται για την απομείωση – ρύθμιση του δημοσίου χρέους της χώρας, νοιώθω υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω τι προδοτικό υπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015 για το δημόσιο χρέος (τότε που κουράστηκε γιατί συνεδρίαζε 17 ώρες).
Όποιος διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα καταλαβαίνει ότι ο κ. Σόιμπλε υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα τι συνυπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015.
Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση το παραμύθι.

Πολύγυρος: ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗ

Ξεκίνησε η συγκομιδή των κερασιών στο κτήμα μας!!! 
ΚΕΡΑΣΩΝΑΣ ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗ 
ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
ΕΚΛΕΚΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ 
ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ 

Ημερίδα του ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Το ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ στα πλαίσια της προσυνεδριακής διαδικασίας, διοργανώνει την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού καταστήματος Ν.Τρίγλιας, ημερίδα με ΘΕΜΑ : Προτάσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (Αγροτικά – Κτηνοτροφικά θέματα).
Καλούμε τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγροκτηνοτροφικής οικονομίας να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας έτους 2017 σε όμορες επιχειρήσεις

Οι όμορες επιχειρήσεις , σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 τεύχος β΄/12-05-2017 έχουν το δικαίωμα της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου-αιγιαλού έμπροσθεν του καταστήματος, άνευ δημοπρασίας, στην τιμή που έχει καθοριστεί ανά τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με την 154/2017 απόφαση Δ.Σ., δηλαδή 10,00 ευρώ/τ.μ.

Χαρίλαος Τρικούπης-Σ.Α. Στρατωνίου 79-74 (Β΄ Εθνική)

Ρεμπέτικο γλέντι οικον. ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη


Ο Δήμος Αριστοτέλη καταγγέλλει την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την αποστράγγιση των γεωτρήσεων

Ο Δήμος Αριστοτέλη καταγγέλλει προς πάσα κατεύθυνση και για ακόμη μία φορά την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO GOLD) για τις καταστροφικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στη Β. Α. Χαλκιδική και περιλαμβάνουν αντλήσεις «αποστράγγισης» σε γεωτρήσεις στην περιοχή των Σκουριών και «ερευνητικές» γεωτρήσεις στην περιοχή της Τσικάρας.
Στις Σκουριές, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντλούνται εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού την ώρα, σε 24ωρη βάση και για διάστημα περίπου δύο μηνών ενώ στην Τσικάρα αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη ‘ερευνητική’ γεώτρηση ξεκινά άμεσα η δεύτερη.

Έδωσαν γη και ύδωρ και εισπράττουν καρπαζιές για το …χρέος. Ο Σόιμπλε χορεύει στο ταψί τους υπαλλήλους των Αθηνών

Η κυβέρνηση Τσίπρα, εθελόδουλη μέχρι μυελού οστέων, προσέφερε γην και ύδωρ στους Γερμανούς επικυρίαρχους της χώρας, ψηφίζοντας με πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και κάθε ίχνους δημοκρατίας, ένα καταστροφικό τέταρτο μνημόνιο μέχρι το 2021.
Οι Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σία έσειαν ως “επιτυχία” το “αντάλλαγμα” της Γερμανικής δέσμευσης για δήθεν μέτρα μείωσης του χρέους. Και λέμε δήθεν μέτρα διότι δεν αποτελούν ούτε ασπιρίνες για το μέγεθος του προβλήματος.

Πλήρωνε...

Όραμα Πολιτών: Η ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Σε ομηρία βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια το ιστορικό κτίριο που στέγαζε από το 1829 το Δημοτικό Σχολείο της Στρατονίκης το οποίο παραμένει κλειστό μετά από απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη. Οι διδακτικές ανάγκες των μαθητών της Στρατονίκης και των Σταγείρων καλύπτονται πλέον από το κτίριο του πρώην Γυμνασίου στο οποίο όμως μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Λαογραφικό Μουσείο και το Κοινοτικό γυμναστήριο που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δομές που εξυπηρετούσαν την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου αλλά και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Και οι δύο δυστυχώς καταργήθηκαν από την τωρινή Δημοτική Αρχή.

Στέλιος Βαλιάνος: Παράκαμψη ναι…αλλά με προβλήματα.

Παραδίδεται στην κυκλοφορία ,επιτέλους, το οδικό έργο της παράκαμψης των οικισμών της Αρναίας και του Παλαιοχωρίου.
Ένα σημαντικό έργο που θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία των οχημάτων εντός των δύο οικισμών , βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής των κατοίκων και τους όρους κίνησης των οδηγών. Ένα έργο για το οποίο εργάστηκε η Περιφέρεια και η πρώην Νομαρχία αλλά και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές του Δήμου Αριστοτέλη και το οποίο σίγουρα φέρει αναπτυξιακό πρόσημο. 
Όμως τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη ολοκληρωμένη και προσήκουσα κατασκευή του έργου είναι πολλά, δημιουργώντας προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής και στους διερχόμενους χρήστες της οδού.

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Αν και το καλοκαίρι στη χώρα μας βρίσκεται προ των πυλών, η καθημερινότητα της είναι μια μόνιμη «βαρυχειμωνιά».

Το τέταρτο μνημόνιο είναι γεγονός, και άντε, να περιμένουμε και πέμπτο, έκτο, κλπ, γιατί Συνέλληνες αν δεν το πήρατε ακόμα χαμπάρι, τα χειρότερα έρχονται, και πριν βγει η χώρα στις …. «αγορές», ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα βγούμε στα βουνά.

Παρουσίαση Λευκώματος: "Σιθωνία: ένας προορισμός, χίλιες εικόνες..."

Το ιστορικό και πολιτιστικό Λεύκωμα με τίτλο: «Σιθωνία: ένας προορισμός χίλιες εικόνες» παρουσίασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σιθωνίας, την Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΕΠΑΛ Νικήτης.
Το λεύκωμα προλόγισαν ο Δρ. Αρχαιολογίας, Ιωακείμ Παπάγγελος, ο Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Νικόλαος Μερτζιμέκης και ο φιλόλογος, Ιωακείμ Κρικελίκος.
Το Λεύκωμα παρουσιάζει μέσα από τις σελίδες του την ιστορική και πολιτιστική πορεία της Σιθωνίας και την εικόνα του διευρυμένου Δήμου Σιθωνίας.

Μουσική επίδειξη μαθητών Δημοτικού Ωδείου Ν.Προποντίδας