Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Μουσική βραδιά του Α.Ο.Πολυγύρου με την ορχήστρα του Μοντάζ


Σάρωσε τις Γαλάζιες Σημαίες η Χαλκιδική

71 Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν φέτος σε αντίστοιχες παραλίες της Χαλκιδικής και 3 Γαλάζιες Σημαίες σε μαρίνες της.
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς σημαιών των τελευταίων ετών, γεγονός που αναβαθμίζει την εικόνα της περιοχής στο γίγνεσθαι της παγκόσμιας περιβαλλοντικής προστασίας. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας τάσης του λεγόμενου «responsible tourism», ο στόχος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής παραμένει η αειφόρος ανάπτυξη της περιοχής η οποία συνδυάζει τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα ανάπτυξης.

Τεχνικός Έλεγχος Ψεκαστικών Μηχανημάτων

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν.4036/2012 όλοι οι αγρότες που διαθέτουν εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικά μηχανήματα) υποχρεούνται μέχρι 26 Νοεμβρίου 2016 να κάνουν τουλάχιστον μία επιθεώρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικό).
Η Mechanicus – Τεχνικοί Σύμβουλοι Επιχειρήσεων συμμετέχει στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου ψεκαστικών λειτουργώντας, ως κινητή μονάδα ελέγχου ψεκαστικών με Αρ. Έγκρισης 149/2017.
Για την καλύτερη προετοιμασία και καλύτερο προγραμματισμό, δημιουργήσαμε ενημερωτικό υλικό το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link http://www.mechanicus.gr/news/218-technikoselexospsekastikon.html, με το οποίο μπορεί ο κάτοχος του ψεκαστικού να ενημερώνεται για το πώς πρέπει να προετοιμάσει το ψεκαστικό μηχάνημα για τον τεχνικό έλεγχο, ο οποίος γίνεται στο χώρο τους μετά από ραντεβού.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ INTEGRA GOLD ΑΠΟ ΤΗΝ ELDORADO GOLD

Την εξαγορά της Integra Gold από την Eldorado Gold και την σημασία της σε επιχειρηματικούς όρους ανακοίνωσε η γνωστή εταιρεία χρυσού που δραστηριοποιείται και στη Χαλκιδική:
· Έχει επιτευχθεί μια τελική συμφωνία με την εταιρία Integra Gold Coproration. Η Eldorado Gold θα αγοράσει όλες τις κοινές μετοχές (που έχουν εκδοθεί και πρόκειται να εκδοθούν) που δεν είναι ήδη στην κυριότητα της.
· Όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, οι σημερινοί μέτοχοι της Eldorado θα κατέχουν το 90% της καινούργιας εταιρίας, και οι σημερινοί μέτοχοι της Integra θα κατέχουν το 10%.

ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ 
Η ανάδειξη του πλούσιου παραδοσιακού αποθέματος της Μ. Παναγίας, μέσω της διαμόρφωσης και ανάπλασης των κεντρικών κοινοχρήστων χώρων, των κεντρικών πλατειών της και των όμορων δρόμων, καθώς και η λειτουργική τους αναβάθμιση αποτελούσε ένα όραμα για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη. Έτσι, σχεδίασε και ενέταξε το έργο «Ανάπλαση Κεντρικών Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Μεγάλης Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη » στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013» πετυχαίνοντας τη χρηματοδότηση του με 901.497 Ευρώ.

«Το ανθρώπινο γλυπτό» του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου στο Δημαρχείο

Με βασικό σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου τοποθέτησε σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 σε κοινή θέα, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ένα ανθρώπινο γλυπτό φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια. Το γλυπτό κατασκευάστηκε από τους μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου με την ΜΚΟ Greenpeace και της συμμετοχής του στο project «Breakfree» ενάντια στην ανισότητα, την αδικία και τις κλιματικές αλλαγές.

Α π ρ ι λ ο μ ά η μ ο υ…


  (από το Γ. Ι.Ζωγραφάκη)
Σημαντικά πράγματα έχουμε να θυμηθούμε, αλλά και να τιμήσουμε, εμείς εδώ στη Χαλκιδική, τώρα τον Απριλομάη, τα οποία ωστόσο ή περνούν απαρατήρητα ή ελάχιστα μας απασχολούν.
Ένα ιστορικό γεγονός, που αφορά την τοπική μας ιστορία είναι ο ξεσηκωμός και η σφαγή των προκρίτων του Πολυγύρου, που έγινε εδώ στον Πολύγυρο στις 22 Απριλίου 1854. Ήταν τότε, που με αφορμή τον Κριμαϊκό πόλεμο, αποφασίστηκε επαναστατικό κίνημα στη Μακεδονία. Το προερχόμενο από την ελεύθερη Ελλάδα επαναστατικό σώμα, με αρχηγό τον Τσάμη Καρατάσο (γιο του ονομαστού οπλαρχηγού του ’21 Αναστάσιου Καρατάσου), αποβιβάστηκε στο Καλαμίτσι, στις 6 Απριλίου 1854 και, αφού εξόντωσε την ισχυρή τουρκική δύναμη στη Συκιά, προχώρησε, αν και βραδέως, προς Νικήτη και Άγιο Νικόλαο (Πάσχα, 10 Απριλίου), ενισχυόμενο συνεχώς από πολλούς εντόπιους εθελοντές. Όμως, ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο των –συμμάχων των Τούρκων! – Γάλλων, κανονιοβόλησε τα μικρά πλοία που συνόδευαν, με εφόδια κυρίως, τον Καρατάσο, αφήνοντάς τον χωρίς μολύβι, μπαρούτια κλπ, ενώ εν τω μεταξύ ισχυρό τουρκικό σώμα οχυρώθηκε μέσα στο χωριό της Ορμύλιας.

Ο Λ. Αυγενάκης στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, υποδέχτηκε την Παρασκευή το απόγευμα, 12 Μαΐου 2017, στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος. Τον κ. Αυγενάκη, που βρέθηκε στον Πολύγυρο και πραγματοποίησε ομιλία στο Επιμελητήριο με θέμα: "Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και η επιβάρυνση των νέων μέτρων στην επιχειρηματικότητα" συνόδευαν στελέχη της ΝΔ του νομού και παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Να συμφιλιωθούμε ή να συνεχίσουμε να ζούμε διχασμένοι;

Το δίλημμα ανακύπτει αβίαστα σε όσους ζούνε στη ΒΑ Χαλκιδική και βιώνουν καθημερινά τις απερίγραπτες καταστάσεις προστριβής, διενέξεων ή και βίας μεταξύ αυτών που τάσσονται υπέρ της μεταλλευτικής επένδυσης και αυτών που είναι κατά. Το δίλημμα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της κοινωνίας και του τόπου μας στο Δήμο Αριστοτέλη. Αφορμή της παρούσας ανάρτησης αποτέλεσε ο προβληματισμός που τέθηκε πρόσφατα σχετικά με την πρόσληψη antigold από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε..

Συλλυπητήρια

Με βαθιά οδύνη και λύπη ο Δήμος Κασσάνδρας αποχαιρετά σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν εξαίρετο επιστήμονα, έναν εκλεκτό συνάδελφο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Δημήτρης Μικρόπουλος, με ανιδιοτέλεια και υπευθυνότητα υπήρξε πολλά χρόνια γιατρός στην τοπική μας κοινωνία ενώ παράλληλα η κοινωνική του δράση και η διάθεση του να προσφέρει στον συνάνθρωπο τον οδήγησαν το 2014 στην εκλογή του στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, θέση από την οποία υπηρέτησε για άλλη μια φορά το κοινό καλό με παραδειγματική συνείδηση.