Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Δρόμος Πολυγύρου - Θεσσαλονίκης, Παράκαμψη Αγίας Αναστασίας

Ενδιαφέρεται κανείς Χαλκιδικιώτης παράγοντας για το δρόμο Πολυγύρου - Θεσσαλονίκης;
-Η παράκαμψη στην Αγία Αναστασία κλείνει σχεδόν οχτώ (8) χρόνια, ταλαιπωρώντας  τους οδηγούς!!! 
-Πριν την παράκαμψη της Αγίας Αναστασίας για να μην μετακινηθεί πυλώνας της ΔΕΗ γίνεται στροφή "θανατηφόρα"!!!
-Διαγράμμιση, σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή, ανύπαρκτη (!!!) με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνη η οδήγηση ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες ή τις βροχερές μέρες!

Οι «Θαμυριάδες» τραγουδούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ημερίδα 7 Μαίου 2017, στο ξενοδοχείο Alexandros Palace, στην Τρυπητή
Στις 7 Μαίου 2017, ο Δήμος Αριστοτέλη και η Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ, στα πλαίσια του Έτους Αριστοτέλη 2016-2017 και των Διαρκών Αναπτυξιακών Δράσεων Ανάπτυξης & Καινοτομίας 2017-2018, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα συνάντησης επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη, με στόχο την συνεργασία μεταξύ τους και την ενοποίηση του τουριστικού προϊόντος στο σύνολο του Δήμου.
Σκοπός της Ημερίδας
Ο Δήμος μας έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο. Είναι η γενέτειρα του Αριστοτέλη, η πύλη του Αγίου Όρους, περιοχή με μοναδικές φυσικές ομορφιές, με πανέμορφες παραλίες,

Η ιστορία του Μετσόβου: Ένα αξιόλογο βιβλίο

Γράφει ο Γιώργος Ι. Ζωγραφάκης
Ένα αξιόλογο βιβλίο έφτασε πρόσφατα στα χέρια μου, ευγενής προσφορά της κ. Παρασκευής Σκαφιδά και του κ. Δημήτρη Ευαγγελινού, εκλεκτών ιατρών και διακεκριμένων μελών της κοινωνίας μας. Το βιβλίο έχει τίτλο «Ιστορία του Μετσόβου» και είναι συγγραφική δουλειά του αείμνηστου Βασιλείου Σκαφιδά, παππού της κ. Παρασκευής Σκαφιδά.
  Το βιβλίο αυτό το διάβασα σε 2-3 ημέρες και, παρ’ όλον ότι αφορά περιοχή μακράν της Χαλκιδικής (και της Κρήτης), παρ’ όλον ότι είναι συρραφή σειράς άρθρων του συγγραφέα, δημοσιευμένων σε συνεχόμενα τεύχη  της «Ηπειρωτικής Εστίας» το 1961, παρ’ όλον ότι η γλώσσα του είναι καθαρεύουσα και η εκτύπωση είναι φωτογραφική, ωστόσο τα άρθρα αυτά έχουν ενότητα και συνέχεια και, εν τέλει, δίνουν ένα αξιόλογο και ενδιαφέρον σύνολο, το οποίο ελκύει τον αναγνώστη.