Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Tiverious στον Πολύγυρο 7&8/4/2017


ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Τα παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου είπαν στον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, οι μαθητές του Ε1 τμήματος της πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου αναβιώνοντας με τον πιο χαρούμενο και μελωδικό τρόπο ένα παραδοσιακό έθιμο που τείνει να σβηστεί από τη μνήμη μας.
Φορώντας τα κορίτσια στα μαλλιά στεφάνια από λουλούδια και κρατώντας τα αγόρια στολισμένα καλαθάκια με κεράσματα προσέφεραν σε όλους τα παραδοσιακά κουλουράκια «λαζαράκια», που έφτιαξαν μέσα στην τάξη υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Ρούλας Ντίρλη.

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Στανού


Πασχαλινή γιορτή για παιδιά

Το Μορφωτικό-Πολιτιστικό-Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου "Αριστοτέλης" σε συνεργασία με το μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου, Έφη Λιάρα διοαργανώνουν την Μεγάλη Πέμπτη μια γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει αναφορά στα Πασχαλινά έθιμα , χρωματισμό αυγών και δημιουργία Πασχαλινών καρτών.

Επίσκεψη Γ. Βαγιωνά στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βαγιωνάς.
Ο κ. Βαγιωνάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς, με το προσωπικό, αλλά και με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Λαμπρινή Στεφανίδου.
Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και αναλώσιμα υλικά.
Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Βαγιωνάς δήλωσε: 
«Είναι θλιβερή πραγματικότητα, το οτι η Υγεία έχει καταστεί ο “Μεγάλος Ασθενής” στη χώρα. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα κρατήσουν όρθια, σε λειτουργία.
Στην προσπάθεια τους αυτή, τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ήμουν, είμαι και θα είμαι, αρωγός τους».

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: Θέσεις και κρίσεις...

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το νέο Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου,  από την πρώτη του κιόλας μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφέρεται "στις αρχές της δημοκρατίας, της συνεργασίας, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και χωρίς ιδιοτελή κίνητρα... την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας... τις αξίες του πολιτισμού και της παράδοσης...". Χαιρόμαστε γιατί με αυτές τις αρχές κινηθήκαμε 17 χρόνια τώρα και εδραιώθηκε ο Λαογραφικός ως ένας από τους πιο δημιουργικούς συλλόγους στην Ελλάδα.
 Τίποτε από τα όσα παραπάνω αναφέρετε όμως κυρίες και κύριοι του νέου Δ.Σ. και μέλη του συλλόγου δεν μπορεί να γίνει αν δεν κινείται πάνω στους κανόνες της νομιμότητας και της διαφάνειας. Αυτό είναι που προσπαθήσαμε να διορθώσουμε και που εσείς απλά ονομάζετε "αναστάτωση" και "χωρίς ουσιαστικό λόγο". Για μας η νομιμότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούμε να μιλούμε για "υγιή" σύλλογο.

Κυριακή 09/04: Πασχαλινή ενημερωτική εκδήλωση

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης σας καλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (των Βαΐων)
από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Τσιμισκή.


Θα υπάρχουν τοπικά προϊόντα Χαλκιδικής, πασχαλινά αυγά με μήνυμα κατά της εξόρυξης,
ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και ένα θεατρικό δρώμενο.

Σας περιμένουμε!


Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/1899717090313051

Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων Χαλκιδικής