Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Καίμε λάδια

Για το βιβλίο του Τάσου Κανταρά “Διαρκές φύλλο πορείας”

1. Ο καλός μου φίλος και σύντροφος Τάσος Κανταράς, με το ιστορικό του μυθιστόρημα “Διαρκές φύλλο πορείας” των εκδόσεων Τόπος προσπαθεί να αναδείξει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ιστορία του τόπου του, μέσα από την ιστορία της οικογένειάς του, από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι την αρχή του Ελληνοϊταλικού πολέμου.
Κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου φαίνεται να είναι ο παππούς του συγγραφέα, ο Τάσος. Εξίσου πραγματικοί, όμως, πρωταγωνιστές που επηρεάζουν θετικά και διαχρονικά τον ίδιο τον παππού του, είναι κατά τη γνώμη μου ο καπετάν Αντώνης, ο προπάππος του, που ενώ

iΠάμε όλοι ΜΑΖΙ για τη Νίκη!

Την Κυριακή 09/04 και ώρα 17:00 η Νίκη υποδέχεται την φετινή Κυπελλούχο ομάδα της Τρίγλιας.
Δυο από τα ιστορικότερα και πιο επιτυχημένα σωματεία της Χαλκιδικής θα τεθούν αντιμέτωπα για το Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας.
Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο τρεις ομάδες έχουν περάσει το άτυπο φράγμα των 10+ τοπικών τίτλων Χαλκιδικής και αυτές είναι η Νίκη Πολυγύρου, ο ΠΟ Τριγλίας και ο ΠΟ Μουδανίων (Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας και Κύπελλο Χαλκιδικής). Γεγονός που καταδεικνύει την σημαντικότητα του παιχνιδιού για λόγους βαθμολογικούς αλλά και γοήτρου.
iΠάμε όλοι ΜΑΖΙ για τη Νίκη!

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ανοιχτή Συζήτηση με τον Συγγραφέα Τάσο Κανταρά

Οι πτυχές της ιστορίας της Γαλάτιστας, όπως αυτές προκύπτουν από το Ιστορικό - Μυθιστόρημα "Διαρκές Φύλλο Πορείας" ετοιμάζονται να φιλοξενηθούν σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση.
Το Σάββατο 8/4 στις 19:00 στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Νεολαίας.
Για να ορίσουμε σωστά το μέλλον μας, οφείλουμε να γνωρίζουμε το παρελθόν μας. 
Ελπίζουμε η συζήτηση, να γίνει η αφορμή να έρθουμε πιο κοντά με την ιστορία του τόπου μας, να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε κάθε πλευρά του.

Πρωτάθλημα Μπάσκετ Β΄ Εθνικής: Α.Ο.Πολυγύρου- Καρδίτσα


Η Χαλκιδική παραμένει η νέα «ανακάλυψη» των Ιταλών

Η Χαλκιδική συνεχίζει δυναμικά την προβολή του προορισμού στην Ιταλική αγορά, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει, γεγονός που επιβεβαιώνει η αύξηση των αφίξεων από τη γείτονα χώρα. 
Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο, η Χαλκιδική συμμετείχε μέσω της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων στην Ιταλία, Ελένης Σαρηκώστα σε 7 διαφορετικά workshop σε όλη την Ιταλία (Βερόνα, Πάντοβα, Μπολόνια, Τορίνο, Βενετία, Ρώμη και στις 11 Απριλίου στο Μπέργκαμο) σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ Lines (ο ΤΟΧ και η ΑΝΕΚ πιστεύουν και προωθούν τον οδικό τουρισμό από την Ιταλία), Viaggi Oggi και Blue Panorama Airlines, παρουσιάζοντας τη Χαλκιδική ως μία νέα πρόταση για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετείχε στο Let’s do it Greece

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Σιθωνίας ένωσε τις δυνάμεις του με τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε στην πανελλήνια περιβαλλοντική καμπάνια Let’s do it Greece.
Συνεργεία του Δήμου, σχολεία, σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες «σάρωσαν» πολυσύχναστες ακτές της Σιθωνίας και απομάκρυναν σκουπίδια και φερτά υλικά, αποκαθιστώντας την άρτια εικόνα του περιβάλλοντος.

Ενημερωτική εκδήλωση για τους Δασικούς Χάρτες στη ΜεγάληςΠαναγίας


¨Το Προξενιό" ...στην Αρναία


Εκπαιδευτική ταινία "Συντήρηση-βιβλιοδεσία κώδικα αρ. 1 Μονής Σιμωνόπετρας"