Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Παραιτήσεις

Μόνιμα χαζογελάει...

Τετραγώνισαν τον κύκλο του μνημονιακού κανιβαλισμού!

Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews
Επειτα από τόσα βάσανα, φέρνουν από το 2019 νέα μέτρα που: α) σε ό,τι αφορά τις νέες μειώσεις συντάξεων και τη νέα φορολεηλασία ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ, β) σε ό,τι αφορά τα πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για μία τριετία, αυτό σημαίνει μέτρα περί τα 20 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι μεν της κυβέρνησης έχουν το θράσος να μιλούν για «αντίμετρα». Οι δε της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν τα μέτρα που, όμως, έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν. Το παράδοξο, δε, είναι τούτο:

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: Μουσικοχορευτικό-θεατρική παράσταση "Το Προξενειό" στην Αρναία


Προβολή της ταινίας «Έξοδος 1826» από το Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


Πασχαλινή Έκθεση του Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ"


Ηλεκτρονική εγγραφή των υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχ. έτους 2017-2018

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι είναι διαθέσιμη η συμπλήρωση/διόρθωση συγκεκριμένων πεδίων του ηλεκτρονικού φακέλου του εκπ/κού καθώς και η εγγραφή νέων χρηστών για την απόκτηση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Π.ΣΥ.Δ.. 
Επισημαίνεται ότι για τη διαδικασία εγγραφής απαιτείται προσωπικός λογαριασμός πρόσβασης στο TAXISNET. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς TAXISNET θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την έκδοσή τους. Δείτε και το σχετικό εγχειρίδιο οδηγιών. 

Ημερίδα Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου: «Νέες Τάσεις και Στάσεις στην Ειδική Αγωγή»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Νέες Τάσεις και Στάσεις στην Ειδική Αγωγή». Σκοπός, της εν λόγω δράσης είναι να ενημερώσουμε τις/τους ενδιαφερόμενες/ους για νέους τρόπους προσέγγισης και θέασης, καθώς και συνολικότερης ευαισθητοποίησης επί του θέματος. 

Το σχολείο μας, εκτός από πηγή μάθησης και κοινωνικοποίησης, είναι και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των μαθητριών και μαθητών με την τοπική κοινότητα και την αμοιβαία σύνδεση και ομαλή ένταξη του ενός στον κόσμο του άλλου.
Σας προσκαλούμε στην ημερίδα του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στο Δημαρχείο του Πολυγύρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 12:00 μ.μ. 
Η παρουσία σας θα αποτελέσει το έναυσμα για μια ακόμα πιο ενωμένη και παραγωγική κοινότητα.


Τι θα μπορέσει να αλλάξει η Ν. Δ. ;

Του Ευθύμη Καρανάσιου.
Νέα δημοσιονομικά μέτρα θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για το κλείσιμο της αξιολόγησης η οποία παραμένει μετέωρη με συνέπεια να δημιουργεί αβεβαιότητα στην πορεία της οικονομίας.
Τίθεται ερώτημα τι θα μπορέσει να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία από όλα όσα ψηφιστούν.
Το μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε περικοπές δαπανών για να υπάρξουν οι αντίστοιχες περικοπές φόρων, σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές πολύ βαθύτερες από αυτές που συζητούνται τελευταία.
Πιστεύουμε στην οικονομία της αγοράς, πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Γνωρίζουμε ότι μόνο από τον ιδιωτικό τομέα θα έρθει η ανάπτυξη.

Η (δήθεν) επένδυση-μαμούθ και το "φέσι" των €330 χιλιάδων

Τέσσερα γήπεδα γκολφ, τρία πεντάστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών και συνεδριακό κέντρο θα διέθετε η επένδυση, ύψους 800 εκατ. ευρώ, που σχεδίαζε η εταιρεία Πραβίτα Αναπτυξιακή & Συμμετοχών (Pravita Estate) σε έκταση 12.673 στρεμμάτων στον Ταξιάρχη του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής. 
Η υπαγωγή του έργου, τον Σεπτέμβριο του 2013, στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων είχε δημιουργήσει προσδοκίες, ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει, πράγματι, όαση στην εγχώρια επενδυτική ξηρασία.

Επίσκεψη Γ. Βαγιωνά στο Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας

Το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας επισκέφθηκε το Σάββατο 01-4-2017, ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς. 

Ο κ. Βαγιωνάς συνομίλησε με τον Διοικητή του τμήματος, αλλά και τους αστυνομικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα συζητήθηκε και η απόφαση διατήρησης του Α.Τ. Αρναίας στην περιοχή. 
Το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τον Φεβρουάριο, ανέφερε ρητά πως στο δήμο Αριστοτέλη θα λειτουργεί το Α.Τ. Αριστοτέλη στις εγκαταστάσεις του παλιού Α.Τ. Ιερισσού και το Α.Τ Αρναίας παραμένει στην Αρναία.