Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Απόκριες 2017 στο ΒΙΝΥΛΙΟ, Πολύγυρος


Ξενάγηση μαθητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Περισσότερα από 180 παιδιά της Α και Β τάξης των τριών Δημοτικών Σχολείων του Πολυγύρου επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου συμμετέχοντας στη δράση που ετοίμασαν για αυτά ο Δήμος Πολυγύρου, το Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους.
Οι μικροί μαθητές άκουσαν «Ευτράπελα – λαϊκά παραμύθια» από την Ανθή Θάνου με συνοδεία

Απόκρια στον Πολύγυρο 2017 – Με μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η Έκθεση «Μάσκες» από τη συλλογή του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους που υλοποιείται με τη στήριξη και συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Αποκριά στο Πολύγυρο 2017».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γιώργης Μελίκης μίλησε με θέμα «Μάσκες και δρώμενα της λαϊκής παράδοσης» και ξενάγησε το κοινό στο νέο χώρο του μουσείου.

Αντί συμμετοχής στο μνημόσυνο των εκτελεσμένων της Κασσάνδρας

 Του Γ. Ι. Ζωγραφάκη
Έγινε πάλι χτες, εκεί στο ρέμα της Βάλτας, το ετήσιο μνημόσυνο των 27 εκτελεσμένων αντιστασιακών. Εκεί στο ρέμα, που όταν ήμουν δάσκαλος στο Κασσανδρινό, και περνούσα από κει, κανείς ποτέ δεν μου είπε πως, αυτός ο τόπος, που το πιο πολύ είχε σκουπίδια, ήταν τόπος μαρτυρίου ανθρώπων, τόπος ιερός δηλαδή.
Έγινε το μνημόσυνο, κι εγώ …δεν πήγα. Γιατί …έβρεχε! Το ήξερα, είχε ανακοινωθεί, με πήρε άλλωστε και ο Σάκης ο Σπανός τηλέφωνο. Αλλά …έβρεχε! Κι εγώ δεν πήγα. Μη βραχούν τα παπούτσια μου. Να ζητήσω συγγνώμη; Από ποιους; Από κείνους;!
Αντί άλλης συμμετοχής, κοινοποιώ, σ’ όσους δεν τόχουν διαβάσει, ένα εξαιρετικό κομμάτι από το υπέροχο βιβλίο του φίλου, σ. φιλόλογου –λογοτέχνη Δημήτρη Τσιάλα «Τα παιδικά χρόνια του Δήμου», που θάπρεπε νάναι σε κάθε βιβλιοθήκη –και είναι σε πολύ λίγες. Στις σελίδες, λοιπόν, 102 -103, ο Δ. Τσιάλας γράφει:

Στις αρμόδιες αρχές για διερεύνηση οι οικονομικές συναλλαγές του Δήμου Αριστοτέλη την περίοδο 2011-2014, με τη μεταλλευτική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Με πλήρη διαφάνεια και τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, στη Συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω διερεύνηση, της έκθεσης ευρημάτων ορκωτού ελεγκτή-λογιστή που συντάχθηκε για τις τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.», του Δήμου Αριστοτέλη και τρίτων – προμηθευτών κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, μαζί με τα μέχρι σήμερα συλλεχθέντα στοιχεία. Σημειώνεται ότι η παραλαβή της ανωτέρω έκθεσης είχε γίνει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου του 2016.

Λαογραφικός όμιλος Πολυγύρου - Αποκριάτικος Χορός 2017


Παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Κανταρά “Διαρκές φύλλο πορείας”

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντοπίτες, που γέμισαν το Αγάπειο Ίδρυμα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την χθεσινή εκδήλωση -παρουσίαση του βιβλίου μου στην Γαλάτιστα. 
Ιδιαίτερα σημαντικά πρόσωπα, όπως ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο αρχαιολόγος δρ. Ιωακείμ Παπάγγελος και ο Κώστας Ήσυχος πρώην Α. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν τίμησαν με την παρουσία και τον λόγο τους μόνο εμένα, αλλά και την πατρίδα μου την Γαλάτιστα.

Βράβευση των καλύτερων αθλητών του TAE KWON DO Βορείου Ελλάδος από τον Γ. Βαγιωνά

Τους καλύτερους αθλητές του TAE KWON DO Βορείου Ελλάδος βράβευσε ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βαγιωνάς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την ομιλία του ο κ. Βαγιωνάς αναφέρθηκε στη σημασία του αθλητισμού και στην επιρροή του, όχι μόνο ατομικά, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, στην κοινωνία.
Επεσήμανε πως το "ευ αγωνίζεσθαι" αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας, εκτιμώντας πως είναι ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο να ανατρέφονται οι αυριανοί πολίτες με σωστές αξίες και ιδανικά.

ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΛΙΡΑ

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ πληρώνουν, και οι ….. ΤΡΩΝΕ, και τρώνε μάλιστα με χρυσά κουτάλια.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, πληρώνουν για ΟΛΑ, για τα χρέη των ΚΟΜΜΑΤΩΝ, τα χρέη των ΛΑΜΟΓΙΩΝ που ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ το κράτος, πληρώνουν για ΟΛΑ με το ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ, αφού το…. «κράτος», φρόντισε να τους ξεζουμίσει κανονικά, ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ, αλλά τους άλλους, τους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ, εκείνους που έκαναν το ΛΑΘΟΣ να ζουν σε μια χώρα ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, μια χώρα στην οποία οι πολιτικοί της βλέπουν ΜΟΝΟ το δικό τους συμφέρον, και όχι το Εθνικό.

Επίσκεψη Βαγιωνά στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου- Αγροτικό Συνεταιρισμό

Για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού, συζήτησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βαγιωνάς, με τον πρόεδρο, κ. Ευάγγελο Ευαγγελινό, αλλά και τους εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου- Αγροτικού Συνεταιρισμού. 
Μετά τo καλωσόρισμα του Βουλευτή από την ηγεσία του Συνεταιρισμού, έγινε εκτενής συζήτηση για τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν οι αγρότες. 
Μείζονος σημασίας είναι το ζήτημα των δασικών χαρτών, η κύρωση των οποίων οδηγεί σε απαράδεκτες και για την εθνική οικονομία και για τους αγρότες καταστάσεις.