Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Νίκος Παππάς - Παύλος Γλύξμπουργκ... (Η ελπίδα πέθανε προ διετίας)

(ορκωμοσία Τραμπ) - (Φωτο από www.royalchronicles.gr)

Γερμανία – ΔΝΤ: Ψηφίστε τώρα μέτρα 4,2 δισ ή κόβονται οι πιστώσεις

Η κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα για να υποκύψει στο τελεσίγραφο. 
Ψήφιση τώρα των μέτρων που ζητά τελεσιγραφικά το ΔΝΤ για μετά το 2018 καλείται, σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές, να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με συμμετοχή του Ταμείου.
Πρόκειται κυρίως για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις, που σημαίνει μεγάλη μείωση τους και μείωση μισθών στο δημόσιο. Συνολικά το πακέτο των μέτρων θα επιφέρει βάρη στον ελληνικό λαό ύψους 4,2 δισ!

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

ΠΗΓΗ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Μετά τις αρχαιρεσίες της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017 ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ απέκτησε νέα όργανα διοικήσεως (Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή) για τη διετία 2075 - 2018 , η σύνθεση των οποίων έχει ως εξής:

Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 η δημοπράτηση για την αντιπλημμυρική προστασία του Πολυγύρου με προϋπολογισμό 1.227.000 €

Άλλο ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας γίνεται πραγματικότητα για το Δήμο Πολυγύρου. Πρόκειται για την παρέμβαση με τίτλο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Δ.Κ. Πολυγύρου», το οποίο δημοπρατείται στις 28 Φεβρουαρίου 2017. Αντικείμενό του είναι η κατασκευή 3.100 μέτρων δικτύων ομβρίων με προϋπολογισμό 1.227.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε.
Τα δίκτυα που θα κατασκευαστούν καλύπτουν όλο τον οικισμό του Πολυγύρου. Με τη λειτουργία τους θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των βρόχινων νερών από τα ακάθαρτα και θα καταργηθεί το παντοροϊκό σύστημα (σύστημα συλλογής ακαθάρτων και όμβριων νερών στο ίδιο δίκτυο αγωγών), που διαθέτει μέχρι σήμερα η πόλη. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 16 ημερολογιακοί μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη 89 θέσεων πλήρους απασχόλησης στο Δήμο Αριστοτέλη

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους άνεργους, άνω των 18 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ότι ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για την πρόσληψή τους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, σε 89 θέσεις πλήρους απασχόλησης, οκτάμηνης (8) διάρκειας, στο Δήμο Αριστοτέλη. 
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν από τις 10.00 πμ της 24ης Ιανουαρίου και μέχρι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 12.00 μμ, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).

Ενημέρωση τοπικής κοινωνίας για τα προγράμματα μαθητείας των ΕΠΑΛ

Κατά την άμεση εφαρμογή του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας» στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί το δυικό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια 9 μηνών και θα περιλαμβάνει: 
α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και 
β) μαθήματα Ειδικότητας και Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης στη σχολική μονάδα, αντίστοιχα. Την ευθύνη υλοποίησης του «Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας», έχει το ΕΠΑ.Λ. ή το Ε.Κ. 
Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» θα πραγματοποιηθούν:

ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Τελικά το «σήριαλ του αίσχους» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηριών, δεν πρόκειται να τελειώσει σε αυτή τη χώρα.
Αν εξαιρέσουμε τους γιατρούς που ΚΑΙ άνθρωποι είναι, ΚΑΙ τον όρκο τους τιμούν, και ΕΥΤΥΧΩΣ είναι πολλοί, μοιραία θα σταθούμε στους «άλλους», τους ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που όχι μόνο δεν τιμούν τον όρκο τους, άλλα βλέπουν τον άνθρωπο σαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ με το οποίο μπορούν να παίξουν ότι παιχνίδι τους έρθει, ανάλογα με τα κέφια τους.
Εδώ και χρόνια γράφω για τα ΧΑΛΙΑ της υγείας στη χώρα μας, για την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τόσο των διοικούντων την υγεία, όσο και αυτής της μικρής ευτυχώς μερίδας «επιστημόνων», προσπαθώ και προωθώ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Ατόμων Με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις προκειμένου να μάθει ο κόσμος το ΧΑΛΙ, να αντιδράσει μήπως και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στη χώρα του χειρότερου, στην οποία κάποιοι ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια του, και του φέρονται σαν ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

Εκδήλωση Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής


Με νέα βιβλία εμπλουτίζονται οι βιβλιοθήκες του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Στον εμπλουτισμό των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Πολυγύρου και Ορμύλιας και των βιβλιοθηκών των Παιδικών Σταθμών με την αγορά εκατοντάδων τίτλων βιβλίων αξίας 3.000 ευρώ προχώρησε το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Πρόκειται για βιβλία όλων των κατηγοριών, Ελληνικό και Ξένο Μυθιστόρημα, Διηγήματα, Παραμύθια και Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά με έμφαση στην παιδική λογοτεχνία με σκοπό την ενίσχυση των παιδικών τμημάτων των βιβλιοθηκών στον Πολύγυρο και την Ορμύλια. 

Αξιοποίηση ακινήτων στον "Παράδεισο" από το ΤΑΙΠΕΔ

Ο Δήμος Σιθωνίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης ακινήτων στην περιοχή του "Παραδείσου" του Ν.Μαρμαρά, από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Κατά την διαγωνιστική διαδικασία αναδείχτηκε πλειοδότης βουλγαρική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών.

Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;

Ερχόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό κομμάτι που αφορά την ΥΓΕΙΑ, και πιο συγκεκριμένα, την ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, εξάμηνες και τρίμηνες χρόνιων παθήσεων.
Μίλησα με ασθενείς, και οι πληροφορίες που πήρα από τους ανθρώπους, με εξόργισαν γιατί όπως αποδεικνύεται, το κράτος (λέμε τώρα) κάνει ότι περνά από το χέρι του για μεγαλώσει την ταλαιπωρία του κοσμάκη.
Το σημερινό χρονογράφημα αφορά τους Ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τις φαρμακευτικές τους αγωγές. Την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που ακολουθηται προκειμένου οι άνθρωποι να πάρουν τα φάρμακα τους.

Μία νέα τηλεοπτική εκπομπή που αφορά τη Χαλκιδική!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ


CORSO στον Πολύγυρο


Ο ..."τετραγωνισμός" του τριγώνου

Ερώτηση για το θέμα των δασικών χαρτών

Ερώτηση που συνυπέγραψε ο Γιώργος Βαγιωνάς, Βουλευτής Χαλκιδικής, για το φλέγον θέμα των δασικών χαρτών.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: Άλλος ένας Γολγοθάς των πολιτών με τους νέους δασικούς χάρτες
Η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών σε εφαρμογή του Νόμου 4389/2016, αφήνει για άλλη μια φορά έκθετη την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό στους πολίτες. Αν και πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, προχειρότητες και έλλειψη σχεδιασμού στο στάδιο της κατάρτισης των δασικών χαρτών, αλλά και προσήλωση σε φοροεισπρακτικές τακτικές τύπου «παράβολο», οδηγούν χιλιάδες ιδιοκτήτες στην απόγνωση, καθώς αρκετοί καλούνται να πληρώσουν ένα νέο χαράτσι από 45 ευρώ έως 3.600, για αυτό που έως σήμερα θεωρούσαν ιδιοκτησία τους.