Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Τα κάνει όλα και συμφέρει... τους δανειστές και την διαπλοκή

Τον έχει το νου του

Συλλογή Τροφίμων, Ρουχισμού και Παιχνιδιών

Το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΕ Χαλκιδικής διοργανώνει την παρακάτω δράση και ζητά την συνδρομή όλων των συμπολιτών μας.
  • Συλλογή Τροφίμων, Ρουχισμού και Παιχνιδιών για οικογένειες της Χαλκιδικής που το έχουν ανάγκη.
Η συλλογή των αγαθών θα πραγματοποιηθεί στα εμπορικά καταστήματα COSMOTE Πολυγύρου και Νέων Μουδανιών από τις 20/1/2017 έως και τις 28/1/2017 και θα διατεθούν σε συνεργασία με το Φιλόπτωχο ταμείο, σε οικογένειες που πλήττονται ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες.
Παρακαλείστε, όσοι επιθυμείτε, να συνδράμετε στην προσπάθεια αυτή για την βοήθεια κάποιων συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Αριστοτέλη «ενώνουν» τις δυνάμεις τους, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη ΒΑ Χαλκιδική.

Με την ολοκλήρωση της Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία συμπίπτει με την ολοκλήρωση των πρώτων δυόμισι χρόνων της τρέχουσας θητείας των αυτοδιοικητικών οργάνων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, χαιρετίζει μαζί με τον Δήμο Αριστοτέλη, ως συναρμόδιο φορέα, την ολοκλήρωση και την απόδοση σε χρήση βασικών έργων υποδομών που χρηματοδοτήθηκαν την προηγούμενη περίοδο.
Εγκαίνια έργου αποκατάστασης Πέτρινου Διδακτηρίου στο συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ.Στανού, Δ.Ε. Αρναίας.

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ

Ελλάδα 2017, και η χώρα, χορεύει στους φάλτσους ρυθμούς των Ευρωπαϊκών «οργάνων», τη στιγμή που οι κοκορομαχίες και τα ξεκατινιάσματα στο Κοινοβούλιο δίνουν και παίρνουν μεταξύ των πολιτικάντηδων, των οποίων ο ΜΕΓΑΣ «Νταλγκάς», είναι τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, κρυφών και φανερών, σημεία αναφοράς για το αν θα χάσουν η όχι τις λατρεμένες τους καρέκλες, και τους … «πενιχρούς» μισθούς τους….
Από την μια λοιπόν, οι πολιτικάντηδες, οι σύγχρονοι «σωτήρες» της χώρας, οι πιστοί υπηρέτες των Ευρωπαίων η όποιας άλλης εθνικότητας αφεντικών μας, και από την άλλη, όλοι ΕΜΕΙΣ, τα θύματα, η καλύτερα τα ΚΟΡΟΙΔΑ που πληρώνουμε την «ορχήστρα», όχι πλέον με χρήματα γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά με το αίμα μας, το οποίο βάλθηκαν να μας το στραγγίξουν.

Εφημερίδα "Θέμα της Χαλκιδικής"


Βιωματική ομιλία με θέμα: Εφηβεία: Και τώρα τι γίνεται;


Πέμπτη 19/01: Αγωνιστής ενάντια της εξόρυξης δικάζεται στον Πολύγυρο.

Στις 10 Ιουλίου 2013, η διαμαρτυρία στις Σκουριές ενάντια στην προφυλάκιση δύο συναγωνιστών δέχθηκε -για ακόμα μια φορά- επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Ένας 73χρονος τότε συναγωνιστής συνελήφθη και χτυπήθηκε άγρια με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς και να καταλήξει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε επί πέντε μέρες φρουρούμενος.
Στις 19/01/2017 στα Δικαστήρια Πολυγύρου, ο 77χρονος πλέον συναγωνιστής, δικάζεται με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης.
Καλούμε σε συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου, την Πέμπτη 19/01 στις 10:00πμ. Κανένας διωκόμενος μόνος!
Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών!
Να σταματήσει τώρα η εξόρυξη στη Χαλκιδική!

Χορός Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυγύρου


ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ: Ανακυκλώνουμε πλαστικά καπάκια Ενισχύουμε τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Με σκοπό την ενίσχυση του προγράμματος για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (τεστ ΠΑΠ), που πραγματοποιείται δωρεάν σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Πολυγύρου από το κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και τον Δήμο Πολυγύρου, ξεκίνησε η συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών.
Από την ανακύκλωση των καπακιών θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια ειδικού γυναικολογικού κρεβατιού (boom), το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη υλοποίηση της εξέτασης του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Πολυγύρου.
Οι πολίτες, παράλληλα με την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας που γίνεται στους μπλε κάδους μπορούν να συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια και να τα ανακυκλώνουν στα σημεία συλλογής που έχουν οριστεί.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Στην τελική ευθεία για την επανέναρξη της παραγωγής από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας, μετά από 25 χρόνια και μετά από μια σειρά σημαντικών εξελίξεων, νοιώθουμε την ανάγκη ως εκπρόσωποι 2.000 εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, να δηλώσουμε τα εξής:
1. Ως νόμιμοι εκπρόσωποι 2.000 εργαζόμενων σε μια από τις πιο σημαντικές εθνικές επενδύσεις, έχουμε το καθήκον να συνομιλούμε με όλους τους εθνικούς, θεσμικούς και πολιτικούς φορείς της χώρας και αυτό ακριβώς κάνουμε.

Δήμος Πολυγύρου: Οδηγίες για την αντιμετώπιση του επικείμενου παγετού

Ο Δήμος Πολυγύρου λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας και του παγετού, που προβλέπεται να πλήξει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες, συνιστά στους πολίτες να προβούν άμεσα στη μόνωση των σωλήνων των φρεατίων ύδρευσης και γενικότερα των σωλήνων νερού, που είναι εκτεθειμένες εκτός των σπιτιών τους.
Επίσης συνιστά τόσο στα σπίτια όσο και στις υπηρεσίες, δημόσια κτίρια, σχολεία κ.λπ. τα οποία δεν θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων και ιδίως του Σαββατοκύριακου ο κυκλοφορητής να ρυθμιστεί στους 0 βαθμούς και ο λέβητας να λειτουργεί στους 30 με 40 βαθμούς κρατώντας μια σταθερή θερμοκρασία προς αποφυγή παγώματος και περαιτέρω βλαβών.

Η Χαλκιδική προσελκύει το ενδιαφέρον των Ολλανδών – Διψήφιος αριθμός αύξησης για το 2017

Η Χαλκιδική έδωσε για ακόμα μία χρονιά το παρών στη διεθνή έκθεση τουρισμού Vakantiebeurs της Ουτρέχτης που πραγματοποιήθηκε στις 10-15 Ιανουαρίου 2017. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας, όπου η Χαλκιδική μέσω της συνεχής συμμετοχής της και με παράλληλες στοχευμένες καμπάνιες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Πρόβλημα με το κλειστό στον Πολύγυρο

Εκτός λειτουργίας παραμένει το κλειστό γυμναστήριο του Πολύγυρου, εξαιτίας βλάβης που προέκυψε από την κακοκαιρία που προηγήθηκε.
Το ψύχος των προηγούμενων ημερών προκάλεσε σοβαρή βλάβη στα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά του κτιρίου, με τη ζημιά να γίνεται αντιληπτή την Κυριακή (15/01).

Βράσταμα- "Ρακή με Ελλάδα"