Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

"Όραμα Πολιτών": ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Αντιμέτωποι με τη λειψυδρία βρίσκονται για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας καθώς και οι έξι γεωτρήσεις της περιοχής έχουν παρουσιάσει βλάβες τις οποίες η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να αντιμετωπίσει. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις επανειλημμένες εκκλήσεις από την πλευρά μας, με κάθε τρόπο προς τη Δημοτική Αρχή εδώ και έναν χρόνο, δυστυχώς αυτή δεν έδειξε καμία ευαισθησία, με αποτέλεσμα τώρα, στην καρδιά του χειμώνα, η Μεγάλη Παναγία να μένει και πάλι χωρίς νερό.

Οι εικόνες στα σπίτια των κατοίκων, εδώ και τρεις ημέρες, είναι αποκαρδιωτικές. Εξαιτίας της μη υδροδότησης, έχουν χαλάσει ηλεκτρικές συσκευές , έχουν σπάσει σωλήνες θέρμανσης και τα καλοριφέρ δε λειτουργούν. Οι κάτοικοι κρυώνουν, διψούν και δε μπορούν να καλύψουν ούτε και τις στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής τους.

Πόση αδιαφορία, πόση ανευθυνότητα εκ μέρους αυτής της Δημοτικής Αρχής, που το μόνο που έπρεπε να κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας της ήταν να συντηρήσει τις ολοκληρωμένες υποδομές ύδρευσης της Μεγάλης Παναγίας που είχαμε κατασκευάσει και εξασφαλίσει τα προηγούμενα χρόνια. Και δεν ήταν ικανή ούτε γι αυτό. Ούτε να φροντίσει για την συντήρηση ενός ολοκληρωμένου πλέγματος έξι γεωτρήσεων ύδρευσης που τις αφήσαμε παρακαταθήκη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας και το Σεπτέμβριο ταλαιπωρήθηκαν από το ίδιο ακριβώς πρόβλημα , μόνο που τότε, λειτουργούσε τουλάχιστον η γεώτρηση που είχαμε μεριμνήσει να κατασκευάσουμε, στη θέση «Γεφυρούδια» της περιοχής Προφήτης Ηλίας. Μια γεώτρηση που διαθέτει μονάδα επεξεργασίας του νερού με σκοπό την απομάκρυνση του σιδήρου και του μαγγανίου από το νερό της. 

Το έργο αντικατάστασης και λειτουργίας της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Προφήτη Ηλία» καθώς και εγκατάστασης συστήματος φίλτρανσης νερού στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013 με προϋπολογισμό 1.337.644 ευρώ. Ωστόσο δυστυχώς, και αυτό το έργο το άφησαν στην τύχη του χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα πλέον να μη λειτουργεί.

Θα ήταν εύκολο να επισκευασθούν οι βλάβες στις έξι γεωτρήσεις εάν η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη ήταν αξιόπιστη και φερέγγυα στις οικονομικές της συναλλαγές. Αλλά και εδώ η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της είναι εμφανής. Η πιστή της βρίσκεται στο ναδίρ. Η Δημοτική Αρχή, που το Σεπτέμβριο επισκέφθηκε την περιοχή για να συζητήσει αυτού του είδους τα προβλήματα με τους κατοίκους, δε φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει τίποτα. Δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο και όπως αποδείχτηκε φάνηκε ανίκανη να προλάβει την επανεμφάνιση του προβλήματος.

Έγκαιρα χτυπήσαμε τον κώδωνα του κινδύνου. Προειδοποιήσαμε επανειλημμένα και με σαφήνεια, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με τις πρόσφατες ανακοινώσεις μας για το ίδιο θέμα. Οι προειδοποιήσεις μας ήταν σαφείς, σύμφωνα και με τις σχετικές ανακοινώσεις μας στις 02 Ιουνίου 2017, 28 Αυγούστου 2017 και 03 Οκτωβρίου 2017. Μάταια όμως. Για ακόμη μια φορά, η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ανίκανη και ανέτοιμη να διαχειριστεί τη διασφάλιση του νερού στους κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας ακόμη και κατά την τρέχουσα περίοδο , μέσα στο χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: