Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 5.30΄μ.μ. ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ

 Όχι στα μνημόνια νέα και παλιά - Όχι στη φτωχοποίηση
 Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
 Δραστική μείωση της φορολογίας
 Διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών
 Όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας
 Εθνικοποίηση των τραπεζών - Έξοδος τώρα από την ευρωζώνη
Δύο χρόνια μετά την καταστρατήγηση του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού και την επιβολή του 3ου μνημονίου, η κατάσταση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τη νεολαία, πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακέςκυβερνήσεις, έχουν φέρει τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ,μεγέθυνε τη φτωχοποίηση, και με τις κεντρικές πολιτικές της επιλογές σπρώχνει ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού στην απόγνωση, στο κοινωνικό περιθώριο. Ταυτόχρονα, βγάζει στο σφυρί όχι μόνον ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία, (ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, κτλ.), αλλά και τη λαϊκή περιουσία, με τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, που τους
σταμάτησε το δυνατό κίνημα που αναπτύχθηκε ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση κατάργησε την απαιτούμενη προέγκριση του Υπουργείου Εργασίας, αφήνοντας τις ομαδικές απολύσεις στην ασυδοσία της εργοδοσίας, μείωσε από το 2019 τις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων, και ψήφισε να μην αυξηθούν τουλάχιστον μέχρι το 2022, μείωσε το αφορολόγητο όριο για το 2020, αλλά με δυνατότητα να εφαρμοστεί νωρίτερα, έβαλε στο γύψο για άλλο ένα χρόνο και βάλε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 
Ταυτόχρονα, συνεχίζει να εμπαίζει και να κρατάει σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες εκτάκτους, η απλήρωτη εργασία έχει χτυπήσει κόκκινο, η μερική εκ περιτροπής και η μόλις λίγων ωρών εργασία συνεχίζουν να επεκτείνονται, τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα πληθαίνουν λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, η
λαϊκή περιουσία βγαίνει κάθε εβδομάδα στο σφυρί.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκίνησε από τη ΔΕΘ με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο μετάλλαξε σε έναν ατέλειωτο μνημονιακό οδοστρωτήρα, ο οποίος περνάει την ομιλία του στη ΔΕΘ από την κρισάρα των «δανειστών», ενώ έχει αναθέσει την όποια ανασυγκρότηση της χώρας στα χέρια της ασύδοτης ιδιωτικής πρωτοβουλίας (ντόπιας και ξένης), θα προσπαθήσει και στη ΔΕΘ να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού και της νεολαίας, μιλώντας για δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, και κοινωνική ευαισθησία, ενώ ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης μέσω της τρίτης αξιολόγησης, με την οποία προωθούνται μεταξύ άλλων: η μείωση των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, η επανεξέταση των ΑμεΑ με σκοπό τη δραστική μείωση των δικαιούχων και του ύψους τέτοιων επιδομάτων, η αύξηση των προϋποθέσεων για όσους δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον ΟΓΑ, η συρρίκνωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η συρρίκνωση των ειδικών μισθολογίων, το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

Αυτό που απαιτείται σήμερα, ως απάντηση στις αντικοινωνικές κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές, στις κινήσεις πολιτικού αντιπερισπασμού και στις αντιλαϊκές προτάσεις και πρακτικές της ΝΔ και όλου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου, είναι ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας όλων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας κόντρα στην αγωνιστική αδράνεια, κόντρα στις «καθαρές» και χωριστές συγκεντρώσεις.

Με αφορμή την ημέρα που κάνει την καθιερωμένη ομιλία του ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα έπρεπε όλοι οι παραπάνω, και οι συλλογικότητες της αριστεράς, να συντονιστούν για να διαδηλώσουν την αντίθεση και την αντίστασή τους, προκειμένου να αποκρούσουν ότι πιο οδυνηρό βιώνει η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες.
Όμως η πλειοψηφία των τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργάνων, με ευθύνη της πλειοψηφίας των ηγεσιών τους, λειτουργεί δυστυχώς ως δεκανίκι των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθηλώνοντας σε απραξία τους εργαζόμενους, σε ομηρία τους χιλιάδες ενοικιαζόμενους και συνταξιούχους, σε μετανάστευση τους νέους.

Αυτήν την κρίσιμη περίοδο, δοκιμάζεται και η αξιοπιστία των δυνάμεων της αριστεράς, οι οποίες, δυστυχώς, περιχαρακώνονται ακόμα περισσότερο στον εαυτό τους και στις δικές τους, απόλυτες και μοναδικές αλήθειες.
Διαφορετικές συγκεντρώσεις, διαφορετικές πορείες, που συνοδεύονται από μια διαρκή θεωρητικολογία.
Η κατάσταση επιβάλλει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά.
Να συντονιστούν όλες οι “συγκεντρώσεις-εστίες” αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα που βιώνουμε και στα χειρότερα που έρχονται.
Να υπάρξει μια μεγάλη, κοινή, αγωνιστική, μαζική πορεία, που θα έχει μία κατεύθυνση και ένα στόχο.
Για να επανακτήσει ο λαός την αυτοπεποίθησή του. Για να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη μια ελπιδοφόρα πορεία για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, την προβολή και εφαρμογή μιας εναλλακτικής πρότασης στον αντίποδα όσων προωθούνται.

Τα βασικά στοιχεία της εναλλακτικής πρότασης που προτείνει η Λαϊκή Ενότητα είναι η κατάργηση των μνημονίων, ο τερματισμός της λιτότητας, η διαγραφή του δημοσίου χρέους, η γενναία “σεισάχθεια” διαγραφή του ιδιωτικού χρέους λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, η εθνικοποίηση των τραπεζών, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα.
Αυτά προϋποθέτουν την έξοδο από την ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, καθώς και τη σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα, τις θέσεις εργασίας, τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια
και θα ανοίγει το δρόμο για βαθύτερες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές.

Σήμερα είναι αναγκαία όσο ΠΟΤΕ η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα προωθήσει τους παραπάνω στόχους, θα εμπνεύσει σε νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο λαό.
Όλοι και όλες στους δρόμους των αγώνων Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: