Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Η σημερινή φορολογία ισοδυναμεί με δήμευση της περιουσίας του Έλληνα.

Με αφορμή την έλευση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της Εφορίας για τις δηλώσεις του 2016 ο κ. Στέλιος Βαλιάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η έλευση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της Εφορίας για τις δηλώσεις του 2016 σήμανε το ΤΕΛΟΣ του μεσαίου και μεγαλύτερου εισοδήματος, δηλαδή την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Ίσως για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας, οι πολίτες αυτής της Χώρας και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κλάδων ,των αγροτών συμπεριλαμβανομένων, καλούνται να καταβάλουν σχεδόν τα 3/4 του εισοδήματος τους, αν στον καταβλητέο φόρο υπολογίσει κανείς και τις δραματικά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.

Η γκάμα των εισοδημάτων που στήριζε διαχρονικά τη λιανική κατανάλωση δέχτηκε καταλυτικό χτύπημα που ,σε πολλές περιπτώσεις, θα στοιχίσει τη μελλοντική της βιωσιμότητα. Τα ποσοστά φόρου και ασφαλιστικών εισφορών ισοδυναμούν με δήμευση της περιουσίας σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας οι οποίοι οδηγούνται σε απόγνωση.
Ως λύση φαντάζει  η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών τελών, με αντίστοιχη όμως περιστολή δημοσίων δαπανών για να μπορεί να διατηρηθεί η απαραίτητη δημοσιονομική σταθερότητα, ενώ η επόμενη κυβέρνηση , αποκαθιστώντας τις αδιαπραγμάτευτες παραδοχές της παρούσας, θα πρέπει να είναι προσηλωμένη στον στόχο μείωσης των μεγάλων πλεονασμάτων που κρατάν δεμένη και σε συνθήκες ύφεσης την οικονομία μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρομολαγνε δεν ξερω τι γινεται με τους αλλους αλλα εγω ως αγροτης πληρωνα 1400 ευρω το χρονο ασφαλιστικες εισφορες και τωρα πληρωνω 1050.Οσο για την εφορια παιρνω και200ευρω επιστροφη...αυτα για φετος...του χρονου θα σου πω...πολιτικαντη του κουλη......!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ.ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.ΤΑ 3/4 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ
(ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ)ΜΕΤΑ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ 2/4 ΟΠΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ (ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ(ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ) ΛΟΙΠΟΝ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΜΗ ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΑΥΤΙΑ,ΑΛΛΑΞΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ.
Ο ΙΔΙΟΣ ΗΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη κινητικότητα Στελάκο τελευταία που το πας; Ξεχνάς όμως πολύ εύκολα. Ποιος μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε; Δηλαδή για να καταλάβω, εσύ τώρα λες ότι αυτοί που μας χρεοκοπήσαν, αυτοί να έλθουν να μας σώσουν. Εσύ τα πιστεύεις αυτά ή τα λες για να περνάει η ώρα; Γιατί αν τα πιστεύεις τότε υπάρχει πρόβλημα.