Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΚΚΕ: Απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου

Ως απαράδεκτη καταγγέλλει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολύγυρου να καταδικάσει σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή τον Θόδωρο Καραβασιλικό για αντίσταση κατά της αρχής που υπήρξε θύμα καταστολής από τα ΜΑΤ στον Πολύγυρο και στη Μεγάλη Παναγιά στις 10 Ιούλη του 2013. 
Είχαν σημειωθεί αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων που αγωνίζονταν ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού και είχαν επιχειρήσει να στήσουν μπλόκο στο δρόμο προς το Χονδρό Δένδρο. Στο σημείο ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη αναίτια ο Θόδωρος Καραβασιλικός, μέλος του ΚΚΕ και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μέρες λόγω του τραυματισμού του από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου σε φυλάκιση ενός έτους για αντίσταση κατά της αρχής, με τριετή αναστολή του συντρόφου Θόδωρου Καραβασιλικού.

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη έδειξε το ταξικό της περιεχόμενο που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και η καταστολή του εργατικού λαϊκού κινήματος, καταδικάζοντας τον σ. Καραβασιλικό για αντίσταση κατά της αρχής την ώρα που ο ίδιος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για αρκετές μέρες μετά από βάναυσο τραυματισμό από χτυπήματα των αστυνομικών δυνάμεων!!

Η μόνη απάντηση του λαϊκού κινήματος είναι η ένταση των ταξικών αγώνων ενάντια στο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: