Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Στέλιος Βαλιάνος: Παραλήρημα ανικανότητας και εμπαιγμού από την Κυβέρνηση

Με αφορμή την ψήφιση των σημερινών τροπολογιών στη Βουλή , ο κ. Στέλιος Βαλιάνος έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η Κυβέρνηση αδυνατεί να μεγαλώσει την πίτα της οικονομίας (με εισροή κεφαλαίων , νέες επενδύσεις, ξεμπλοκάρισμα χρηματοδοτικών προγραμμάτων , απόδοση ληξιπροθέσμων του δημοσίου κλπ) , ως ένα "ανώδυνο" τρόπο εξεύρεσης εσόδων από φόρους και εισφορές. 
Για το λόγο αυτό στεγνώνει και τις τελευταίες οικονομικές δυνατότητες των πολιτών μέσω της υπερφορολόγησης .
Ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μισθωτός στενάζουν κάτω από τους υψηλούς συντελεστές εισφορών και φορολογίας. 

Μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε μείωση του αφορολόγητου για το 2020, οριστικοποιώντας το χτύπημα όλων των εισοδημάτων , ακόμα και των πλέον χαμηλών.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά, ψηφίζει (με τροπολογία μάλιστα) τη δυνατότητα μείωσης του αφορολόγητου ήδη από το 2019, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα, πλάι στην προγραμματισμένη οριζόντια μείωση των συντάξεων για το ίδιο έτος , αναιρώντας ουσιαστικά τη δική της πρόσφατη νομοθέτηση. 

Και όλα αυτά εξαιτίας της συνθηκολόγησης της σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υπό το βάρος της επικοινωνιακής της αγωνίας να λάβει μια θετική μελλοντική δήλωση για τη βιωσιμότητα του χρέους, με ελάχιστες ουσιαστικές προεκτάσεις.

Η Κυβέρνηση (με τη συνδρομή των δανειστών)βρίσκεται σε παραλήρημα προχειρότητας , ανικανότητας και εμπαιγμού. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νεαρέ δικηγόρε, πολύ γρήγορα λησμονείς. Ποιος μας έφερε εδώ; Τι εύκολο να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους! Ποιοι κυβερνούσαν όλα τα χρόνια; Ο Τσίπρας με τον ενάμιση χρόνο σε πείραξε και όχι το φαγοπότι των δικών σου. Κύριε, είναι θέμα αξιοπρέπειας και παιδείας και όχι λέμε και γράφουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Βαριές κουβέντες γράφεις για ζητήματα που τα προκάλεσαν οι δικοί σου. Ψυχραιμία λοιπόν και σωφροσύνη.

Ανώνυμος είπε...

χρεοκωπησατε την ελλαδα,την παραταξη σας,την κοινωνια...μην φλυαρεις νεανισκε,δεν σου μαθαν στα θρανια οτι στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλαμε για σκοινι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάτε καλά εσείς η δυο πιο πάνω συριζακια

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο ετσι να ψηνεσαι....μια τετραετια ακομα ο μπαρμπα γιωργος και επεται η σειρα σου....

Ανώνυμος είπε...

Συριζακια σιγά ρε

Ανώνυμος είπε...

Επιμένω και ρωτώ. Ο Τσίπρας μού 'εκοψε με τη μία,δύο συντάξεις??? Ο Τσίπρας μού έκοψε με τη μία,δώρο Χριστουγένων -Ν.έτους και δώρο Πάσχα και Επίδομα αδείας??? Όχι για να μην λέμε για να λέμε::!!! Σάς βολεύει να ξαναβγείτε για να βολέψετε πάλι τα δικά σας παιδιά,αλλά ο Κούλης δεν μετράει, αλλάξτε τον .