Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Κανάτες με νερό...

Η Κατερίνα Ιγγλέζη, Βουλευτής Χαλκιδικής, με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής την αντικατάσταση των πλαστικών μπουκαλιών με νερό που διατίθενται στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις από κανάτες με νερό.
Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο  και τον Γ. Γραμματέα της Βουλής:

«Όπως γνωρίζετε η εκτεταμένη χρήση πλαστικών αποτελεί μείζον πρόβλημα για το περιβάλλον και υπάρχει παγκοσμίως ευαισθητοποίηση για τη λήψη μέτρων προς μείωσή τους.
Στην προσπάθεια να υιοθετήσουμε πρακτικές προς όφελος του περιβάλλοντος θα ήθελα να σας εισηγηθώ εκ μέρους όλων των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής την αντικατάσταση των μικρών πλαστικών μπουκαλιών με νερό που διατίθενται στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις από κανάτες με νερό. 
Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία σημειωτέον έχουν πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα θα δοθεί ένα μήνυμα για την σπουδαιότητα του φυσικού αυτού πόρου και την σημασία της διασφάλισης του νερού ως δημόσιο κοινό αγαθό. 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσουμε ένα έμπρακτο παράδειγμα για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες με λιγότερο επιβαρυντικές για το περιβάλλον. 
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε ομόφωνα και με θερμή ανταπόκριση από όλα τα μέλη της Επιτροπής»


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για βλακιες πρωτη η κυρια για ασχοληθητε λιγο με τα σοβαρα προβληματα της χαλκιδικης εχετε καταστρεψη τα παντα ντροπη σας τα πλαστικα μπουκαλια σε πειραξαν