Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Μας προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη το γεγονός ότι ο δήμος μας απαξιώνεται καθημερινά από μια ανύπαρκτη και επικίνδυνη για τον τόπο δημοτική αρχή. Για το γεγονός ότι η προσπάθεια μας, που αποτελεί προσπάθεια όλων των δημοτών μας κατά τα έτη 2011 – 2014, καταστρέφεται καθημερινά από ανθρώπους που δε θέλουν και δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής.

Παραλάβαμε χωματερές που λειτουργούσαν σε τέσσερις (4) περιοχές του ενιαίου δήμου. Μία από αυτές στον τουριστικό προορισμό του νησιού της Αμμουλιανής. Τις κλείσαμε άμεσα και εντάξαμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα την αποκατάσταση των χώρων η οποία ολοκληρώθηκε. Παρά την απίστευτη ολιγωρία δεκαετιών προχωρήσαμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο τη διαδικασία κατασκευής Χ.Υ.Τ.Υ./Α στο χώρο του δήμου μας. Προωθήσαμε άμεσα όλα τα απορρίμματα του δήμου σε αδειοδοτημένους ΧΥΤΑ. Κατασκευάσαμε σταθμούς μεταφόρτωσης. Προμηθευτήκαμε εξοπλισμό. Δρομολογήσαμε προγράμματα, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Σήμερα δε διαπιστώνουμε απλά την οπισθοδρόμηση. Το φυσικό μας περιβάλλον, η ζωή και η υγεία μας, προσβάλλονται άμεσα και απειλούνται από σκουπιδότοπους που δημιουργούνται καθημερινά και λειτουργούν ανεξέλεγκτα στο σύνολο σχεδόν των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά, και μερικές από τις οποίες ακολουθούν, μιλούν από μόνες τους. Η απαξίωση του δήμου Αριστοτέλη είναι καθημερινή και πρωτοφανής. 

Μετά την ανακοίνωσή μας της 13.5.2016 υποχρεωνόμαστε και υποβάλλουμε το σύνολο των στοιχείων που τέθηκαν υπόψη μας στην αρμόδια Εισαγγελέα και στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδος, για την απόδοση των ευθυνών.

ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπα το όραμα πολιτών ξύπνησε;;;Αυτή η κατάσταση στην περιοχή υπήρχε και επι των ημερών τους....Και κάτι χειρότερο....Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για περιβαλλοντική υποβάθμιση αυτοί που έχουν υπογράψει την καταδίκη του τόπου μας υποστηρίζοντας την ληστρική επιδρομή των μεταλλείων...