Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ο Δήμος Αριστοτέλη καταγγέλλει την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την αποστράγγιση των γεωτρήσεων

Ο Δήμος Αριστοτέλη καταγγέλλει προς πάσα κατεύθυνση και για ακόμη μία φορά την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO GOLD) για τις καταστροφικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στη Β. Α. Χαλκιδική και περιλαμβάνουν αντλήσεις «αποστράγγισης» σε γεωτρήσεις στην περιοχή των Σκουριών και «ερευνητικές» γεωτρήσεις στην περιοχή της Τσικάρας.
Στις Σκουριές, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντλούνται εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού την ώρα, σε 24ωρη βάση και για διάστημα περίπου δύο μηνών ενώ στην Τσικάρα αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη ‘ερευνητική’ γεώτρηση ξεκινά άμεσα η δεύτερη.

Οι δραστηριότητες αυτές προκάλεσαν υποβιβασμό της υπόγειας στάθμης νερού της περιοχής γεγονός που έγινε φανερό από τη μείωση της παροχής των γεωτρήσεων από τις οποίες υδρεύεται ο οικισμός της Μεγάλης Παναγίας και από την εξαφάνιση του νερού από το γειτονικό φράγμα. Επομένως θεωρείται βέβαιο ότι οι 3000 μόνιμοι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, θα αντιμετωπίσουν σύντομα πρόβλημα έλλειψης νερού ενώ η εξάντληση των υδατικών αποθεμάτων σίγουρα θα επεκταθεί και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη εκφράζει τη δυσφορία της και καταγγέλλει επίσης τόσο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αγνοεί τις επανειλημμένες και τεκμηριωμένες καταγγελίες του Δήμου όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ που με τις αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις τους δίνουν τη δυνατότητα στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO GOLD) να συνεχίζει τις καταστροφικές της δραστηριότητες. Η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και του Υπουργείου λίγο ενδιαφέρουν τους κατοίκους, όταν βλέπουν το νερό να εξαντλείται και να εξαφανίζεται. Γι’ αυτό και η συνεχώς διογκούμενη λαϊκή οργή των κατοίκων της Β. Α. Χαλκιδικής βρίσκεται στα όριά της.

Γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή και πριν η λαϊκή οργή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τις οποίες οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής, απαιτεί την άμεση και οριστική διακοπή όλων των εργασιών που συμβάλλουν άμεσα ή έμμεσα στην αποστράγγιση της περιοχής. Θεωρούμε ότι, επιτέλους, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να δικαιολογήσει τον τίτλο του δηλαδή, να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και την υγεία και ζωή των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα.....εσεις στο δημαρχειο μονο ανακοινωσεις κανετε!! Μεγαλοπαναγιωτες και λοιποι κατοικοι της χαλκιδικης..ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Για ποια λαϊκή οργή μιλάει ο δήμαρχος;;; ;;; η δική του οργή τι έγινε ;;την έπνιξε ο ΣΥΡΙΖΑ ;;;;η οργή των αγαπημένων δημοτικών συμβούλων τι απέγινε;;;;μήπως δεν τους επιτρέπει ο δήμαρχος ναχουν τέτοια συναισθήματα , μη ταχα και ξεπέσουμε στα μάτια της κυβέρνησης;;;;;;
ΝΤΡΟΠΗ
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ....
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΛΕΓΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ...ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα!!!

Διαμαρτύρεται η σημερινή δημοτική
αρχή για τις πράξεις της εταιρίας εξόρυξης.
Να δω όταν τελειώσει η τετραετία το "δημοκρατικό" σας υφακι Ζουμπα-Τσακνη.

Προς το παρον βγαλτε καμια ανακοίνωση, γιατι ειστε κ μορφωμενοι ανθρωποι.....καληνυχτα