Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Εκεί που οι νέοι μεταμορφώνουν το χωριό τους !

Γαλάτιστα Χαλκιδικής, Κεντρική πλατεία. 

Σε ένα από τα στενάκια της πλατείας, κομμάτια της ιστορίας του τόπου ζωντανεύουν μπροστά σου. Άνδρες στους καφενέδες με φόντο τον Πύργο συνυπάρχουν αρμονικά με δυο φιγούρες νέων και μια “έκρηξη” δημιουργικότητας, δείχνοντας πως το παλιό μπορεί να συμβιώσει με το νέο. 


Αυτό είναι και το μήνυμα του Συλλόγου Νεολαίας Γαλάτιστας, ο οποίος επιδιώκει το νέο δυναμικό αυτής της μικρής κοινωνίας να έχει φωνή και ευκαιρίες να αναδείξει τον τόπο μέσα από νέες ιδέες και δράσεις.
Ο Σύλλογος «Νεολαίας Γαλάτιστας» ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί ένα πολιτιστικό σύλλογο, μέλη του οποίου μπορούν να γίνουν άτομα ηλικίας από 15 έως 35 χρονών. Ομιλίες, αιμοδοσίες, αναδιαμόρφωση του χωριού, συμμετοχή στο έθιμο και οποιαδήποτε άλλη κοινωνική και πολιτιστική δράση αποτελούν ενασχόλησή του με σκοπό να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του μη αστικού τοπίου. 
Website: http://neolaia-galatistas.webnode.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/neolaiagalatistas/
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, γιατί ο Τουριστικός Οργανισμός της Χαλκιδικής δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ανάδειξη αυτής της (αυθεντικής) Χαλκιδικής και ασχολείται μόνο με περιοχές οι οποίες έτσι και αλλιώς προβάλλονται από άλλους φορείς?
Η μίμηση ό,τι και να γίνει θα είναι πάντα μίμηση (ειδικά όταν πίσω από αυτή υπάρχει υστεροβουλία).

Ας πρωτοτυπήσουν λοιπόν!
Έστω για μία φορά ας εμπνευστούν!