Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

«ΜΑΥΡΟ» ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ

  
Αντιμέτωποι με την απώλεια τηλεοπτικών καναλιών περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες είναι εδώ και περίπου τρεις μήνες οι κάτοικοι των Σταγείρων και της Στρατονίκης. Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, που είναι αρμόδια να επιλύσει το πρόβλημα, επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια και στερεί από τους κατοίκους της περιοχής την ενημέρωση αλλά και την ψυχαγωγία που προσφέρει η τηλεόραση .

 
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μετά τις χιονοπτώσεις, στο πάρκο κεραιών του όρους Στρεμπενίκος παρατηρήθηκε πτώση κεραυνών με αποτέλεσμα να καταστραφούν μηχανήματα αναμετάδοσης τηλεοπτικού σήματος καθώς προηγουμένως είχε κλαπεί η χάλκινη αντικεραυνική γείωσή τους που η Δημοτική Αρχη δε φρόντισε να αντικαταστησει. 

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να «πέσει μαύρο» στις τηλεοράσεις της περιοχής. Έκτοτε, η Δημοτική Αρχή όχι μονο δεν ενεργεί για την αποκατάσταση της βλάβης αλλά αντίθετα αδρανεί χωρίς προφανώς να νοιάζεται για το αν οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάγκη να ενημερωθουν και να ψυχαγωγούνται. Χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι ηλικιωμενοι, έχουν ανάγκη να απολαμβάνουν τα οφέλη μιας τηλεοπτικής συντροφιάς. 

Η περιοχή βάλλεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν βλάβες στους αναμεταδότες αλλά η νυν Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη δε φαίνεται να διαθέτει τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την ταχύτητα να τις αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά. 

Έτσι, εδω και περίπου τρεις μήνες το πρόβλημα στην περιοχή παραμένει άλυτο και δεν εχει αντιμετωπισθεί από τη Δημοτική Αρχή, καθώς απαιτείται σχετική πρόβλεψη στον προυπολογισμό,δέσμευση ποσού και ανάθεση εργασιών στους αναδόχους τεχνικούς που συνεργάζονται με το Δήμο, κάτι που προφανώς δεν υπάρχει και αποδεικνύει την προχειρότητα,την αδιαφορία και την έλλειψη προγραμματισμού της νυν Δημοτικής Αρχής.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Σταγείρων και Στρατονίκης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αυτό δεν ήταν δυνατόν να επιλυθεί πόσο μάλλον όταν δε διαθέτουν τα μέσα και τους απαραίτητους πόρους. Μέσα και πόρους για τα οποία αρμόδια είναι η Δημοτική Αρχή. 

Προφανώς όμως, για τη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, είναι αδιάφορο το αν οι δημότες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό “ξεκομενοι απο τον κοσμο” γι’αυτό και τρεις μηνες τώρα δεν λύνει το πρόβλημα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τη Στρατονίκη τους τελευταίους μήνες οι εκρήξεις των φουρνέλων είναι πιο έντονες από ποτέ, σε σημείο που να προκαλούν πλέον τρόμο κάθε μέρα στους κατοίκους.
Τις τελευταίες εβδομάδες επίσης, από τη Στρατονίκη και τα Στάγειρα, γίνεται καθημερινή διέλευση εκατοντάδων φορτηγών που κουβαλούν χώμα από την περιοχή «Χωρούδα», στο υπό κατασκευή φράγμα του Μαντέμ Λάκκου». Τα φορτηγά αυτά, εισέρχονται στο χώρο φόρτωσής τους, πάνω σε στροφή και πατώντας τη διπλή γραμμή και η απειλή σοβαρότατου τροχαίου ατυχήματος είναι άμεση. Η σκόνη, ο θόρυβος αλλα και ο κίνδυνος να παρασυρθεί κάποιος πεζός είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στα δύο χωριά, ενώ το βρέξιμο του οδοστρώματος (που σε μερικά σημεία αρχίζει να διαλύεται) μπορεί να μετριάζει τη σκόνη αλλά δημιουργεί προβλήματα ολισθηρότητας.
Έτσι λοιπόν με βάση όλων των παραπάνω θα πρέπει να συγχαρούμε το «όραμα πολιτών» και όποιους εκπροσωπεί για την τεράστια ευαισθησία που δείχνει για το μεγάλο πρόβλημα των ……………….καναλιών τηλεόρασης που έχουν τα δύο χωριά. Είναι φανερό ότι η άριστη εκπομπή σήματος των καναλιών είναι η καλύτερη λύση για τα παραπάνω προβλήματα: Όταν θα είσαι αποχαυνωμένος από την τηλεθέαση πιθανόν να μην καταλάβεις τα φουρνέλα, ενώ αν είσαι κλεισμένος όλη μέρα μέσα και μπροστά στο χαζοκούτι, ούτε θόρυβο θα καταλάβεις ούτε σκόνη θα αναπνεύσεις. Ειδικά για την τρίτη ηλικία όπου γίνεται και σχετική αναφορά στην ανάρτηση, βλέποντας όλη μέρα τηλεόραση δεν κινδυνεύουν να τους πατήσει κάποιο φορτηγό.
Τελικά για κάποιους η υποκρισία δεν έχει όρια.

Ανώνυμος είπε...

12:42

Ανημέρωτος είσαι φίλε, ήδη υπάρχει προσωπικό στους δρόμους της Στρατονίκης που βοηθά στη διέλευση των οχημάτων και προστατεύει ηλικιωμένους και παιδιά!Επίσης έχει έχει μισθωθεί φορτηγό το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα ρένει τους δρόμους του χωριού νερό ώστε να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα σκόνης. Αποτέλεσμα 4 νέες θέσεις εργασίας σε συντοπίτες μας και φυσικά ενίσχυση των τοπικών εργολαβιών σε δύσκολους καιρούς και αφού τα οικονομικά και περιβαλλοντικά τα λύσαμε, ε ναι θέλουμε ψυχαγωγία. Τα δημοτικά τέλη τα πληρώνουμε, δεν τα χρωστάμε και ο Δήμος ας κάνει το έργο του επιτέλους και να μην ρίχνει ευθύνες στη μεταλλευτική δραστηριότητα! Άλλο το νήμα και άλλο το κουβάρι. Στα λόγια όλοι καλοί είναι καιρός να κοπιάσουν!

Ανώνυμος είπε...

Ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο. Για τον υπ ΟΡΓΙΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

α)4 νέες θέσεις εργασίας στη Στρατονίκη για την προστασία των ηλικιωμένων και των πεζών πάσης ηλικίας,
β)τα φουρνέλα ακούγονται το ίδιο,
γ) οι φιλόλογοι να κοιτούν τα μαθήματα στα σχολεία και να αφήσουν την τρομολαγνεία στα σχολεία,
δ) και τελευταίο, τον Πάχτα ξέρουμε που να τον βρούμε, εκείνο το ψηλό αγόρι που χάθηκε? Εκείνο το αριστερό, που αγαπούσε τον τόπο του, εκείνος βρε που αντέχει στην ευθύνη....

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται για κάθε παράπονο για τη λειτουργία του Δήμου να γυρνά στα μεταλλεία, κοιτάτε βρε τα χάλια σας και κοιτάξτε να κυβερνήσετε.
ΥΓ.
Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για να απαντούν στα σχόλια? Σοβαρευτείτε!

Ανώνυμος είπε...

Η ίδια καραμέλα ρε φίλε, γράφεται κάτι αρνητικό για το Δήμο Αριστοτέλη και μετά τα παπαγαλάκια μπιρι-μπιρι τα μεταλλεία! Έλεος!