Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

                                                            ΠΡΟΣ:    
Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως ,
Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

κ. Πρόεδρε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

--Μας νικήσατε. Μετά από κινητοποίηση 24ων ημερών γυρίσαμε στα χωριά και  στα χωράφια μας πλήρως απογοητευμένοι και βαθύτατα προβληματισμένοι.
--Δεν καταφέραμε να σας πείσουμε να μας δώσετε ελπίδα. Αντίθετα εσείς καταφέρατε να μας διασπάσετε σε έχοντες και μη, σε πατρίκιους και πληβείους. Καταφέρατε να σπείρετε μεταξύ μας τη διχόνοια και την καχυποψία, που τόσο ακριβά πληρώσαμε στο παρελθόν, και μάλιστα σε μια εποχή που ο συνεργατισμός και η αλληλεγγύη μεταξύ μας αποτελούν απόλυτη ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας.


--Οι αποφάσεις σας για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, οδηγούν τους αγρότες που έχουν κέρδη, δηλαδή τους αγρότες της παραγωγής και όχι των επιδοτήσεων, που πληρώνουν φόρους, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής υπαίθρου, της εθνικής οικονομίας και της πατρίδας γενικότερα, σε συρρίκνωση και σε καχεξία. Οι  αριθμοί είναι αμείλικτοι. Μία αγροτική εκμετάλλευση με κέρδη λ.χ. πενήντα χιλιάδων Ευρώ καλείται να πληρώσει σε ασφαλιστικές εισφορές και φόρους περισσότερα από τα μισά της κέρδη, ενώ, την ίδια στιγμή, για να παραχθεί αυτός ο πλούτος, έχουν καταβληθεί ήδη υπέρογκα ποσά σε έμμεσους φόρους στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο Φ.Π.Α. και αλλού. Είναι σαφές και απολύτως βέβαιο ότι αυτά τα φορολογικά και λοιπά δεδομένα οδηγούν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε συρρίκνωση και σε  καχεξία.
--Ήρθατε ως άγγελος της ελπίδας και έχετε εξελιχθεί σε τροχοπέδη της υγιούς επιχειρηματικότητας, της προόδου και της ευημερίας.
--Σας καλούμε να ξανασκεφθείτε τις επιλογές σας και να επαναπροσδιορίσετε τις πολιτικές σας προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Διαφορετικά θα μείνετε στην ιστορική μνήμη της υπερήφανης Ελληνικής  αγροτιάς ως ο πολιτικός ηγέτης της φθοράς και της απαξίωσης της.-

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε να πούμε κάτι και για τους Δασικούς Χάρτες που θα μας καταστρέψουν, όπως επίσης και να ξαναδούμε και τον τρόπο που δίνονται οι επιδοτήσεις, για να κάνουμε και λίγη αυτοκριτική και να γίνουμε ποιο πιστευτοί!