Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Κυβέρνηση οφείλει μια απάντηση

Του Στέλιου Βαλιάνου
Θα περιμένουμε μια ασφαλή απάντηση τι είναι αυτό που κερδίσαμε ως Χώρα από την πολύμηνη «υπερήφανη» διαπραγμάτευση. Καταρχήν για να δούμε αν υπήρχε διαπραγμάτευση; 
Τι αποκομίσαμε από τις δήθεν ατέρμονες συζητήσεις οι οποίες γινόταν στο όνομα (και υπέρ) του λαού; Τι κέρδισαν οι παραγωγικές τάξεις από τη δωδεκάμηνη και πλέον καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης; Η αβελτηρία της Κυβέρνησης γέννησε διεθνή αναξιοπιστία και όλο αυτό φέρνει νέα βάρη τα οποία μάλιστα (λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης) μας ζητούν να νομοθετήσουμε προληπτικά. Νέα βάρη που θα ήταν αχρείαστα αν η Κυβέρνηση είχε κινηθεί σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.Η μόνη συμφωνία που έγινε χτες ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει, θα προωθήσει και θα εφαρμόσει μέτρα περικοπών αφορολόγητου, συντάξεων, αμοιβών, δικαιωμάτων και μάλιστα για μετά το 2018. Καθαρά. Υπό αυτούς τους όρους επιστρέφει η τρόικα.
Και θα εξακολουθεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει πλεόνασμα τεράστιο, χωρίς να έχει συμφωνηθεί μέχρι πότε. Αυτό σημαίνει ότι η ανηλεής φορολογία των πολιτών, από την οποία προέκυψε το πλεόνασμα πέρυσι, θα συνεχιστεί και φέτος και του χρόνου. Αλλιώς, δεν θα υπάρχει πλεόνασμα για να διοχετευτεί στην ανάπτυξη, που λέει η τρόικα ή στους ασθενέστερους που λέει η κυβέρνηση.
Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής και δεδομένου ότι τα πλεονάσματα τα πληρώνουν αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, θα γδαρθεί πάλι η μεσαία τάξη των μισθωτών και των συνταξιούχων και όσων εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών αδυνατούν να ξεφύγουν , για να πληρωθεί το μάρμαρο της συμφωνίας του 2015. 
Τώρα όμως που καταρρίφθηκαν και οι τελευταίοι αριστεροί μύθοι και ξεθώριασαν και τα τελευταία ψέματα ότι υπάρχει εύκολος και ανώδυνος δρόμος, η Κυβέρνηση επιμένει να σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο της Χώρας και να απομυζά και την τελευταία ικμάδα κάθε παραγωγικής δύναμης . 
Ακόμα και τα σκληρά οικονομικά μέτρα που λαμβάνει δεν έχουν στρατηγική στόχευση. Δεν κυβερνά, δεν παράγει πολιτική. Απλά διαχειρίζεται την εξουσία , την οποία λάτρεψε και δεν θα εγκαταλείψει. 
Ουδείς μπορεί να γνωρίζει που μας πηγαίνουν.
Στέλιος Βαλιάνος
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας- Δικηγόρος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο Κ ΒΑΛΙΑΝΟΣ (ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΛΠ.)ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ(ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ).ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΧΗ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ 2010 ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑ ΚΑΘΟΛΟΥ(ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ)ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΟΥΝΙ ΑΡΝΙ . ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ 2010.
ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

εσυ παιδακι μου ζεις στον κοσμο σου....

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ Κ.5¨41. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ