Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Κανταρά “Διαρκές φύλλο πορείας”

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντοπίτες, που γέμισαν το Αγάπειο Ίδρυμα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την χθεσινή εκδήλωση -παρουσίαση του βιβλίου μου στην Γαλάτιστα. 
Ιδιαίτερα σημαντικά πρόσωπα, όπως ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο αρχαιολόγος δρ. Ιωακείμ Παπάγγελος και ο Κώστας Ήσυχος πρώην Α. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν τίμησαν με την παρουσία και τον λόγο τους μόνο εμένα, αλλά και την πατρίδα μου την Γαλάτιστα.

 
Επίσης να ευχαριστήσω, τους μουσικούς των "Ιχνηλατών της παράδοσης" και του "Μοντάζ", που έβαλλαν την καταπληκτική μουσική τους επένδυση στην εκδήλωση! 
Την ηθοποιό -θεατρολόγο κ. Λένα Σιταρά, για την παρουσίαση των κειμένων και τον γενικό συντονισμό!
Τέλος τον φίλο και συμμαθητή μου Παπά Αργύρη Καραμόσχο, για την φιλοξενία στο Αγάπειο ίδρυμα και τα πολύ ζεστά του λόγια!
Τάσος Κανταράς.

Απο το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία"!
Εφημερίδα Μακεδονία

Παρουσιάσθηκε το βράδυ της Παρασκευής για πρώτη φορά στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής το βιβλίο του Τάσου Κανταρά “Διαρκές φύλλο πορείας”. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Πολυγύρου και μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ αλλά και κορυφαίο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, εκτός από δραστήριο μέλος της ριζοσπαστικής Αριστεράς αποδεικνύεται ότι διαθέτει και συγγραφική πένα. Το “Διαρκές φύλλο πορείας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος είναι το πρώτο μέρος μίας ιστορικής τριλογίας που αφηγείται με μυθιστορηματικό τρόπο όλα τα κορυφαία γεγονότα στην περιοχή της Γαλάτιστας από τις αρχές του αιώνα μέχρι και τη δικτατορία, με πρωταγωνιστές πρόσωπα από την οικογένεια και τον τόπο καταγωγής του συγγραφέα. Γι’ αυτό αφετηριακά η χθεσινή παρουσίαση έγινε μετά τις 6.30 μ.μ. στο Αγάπειο Πνευματικό Κέντρο της Γαλάτιστας. Για το βιβλίο μίλησαν ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου κοσμήτορας της Θεολογικής σχολής ΑΠΘ, ο Ιωακείμ Παπάγγελος δρ. Αρχαιολογίας, ο Κώστας Ήσυχος πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε και διάβασε κείμενα η θεατρολόγος Ελένη Σιταρά. Τα μουσικά σχήματα “Ιχνηλάτες της Παράδοσης” και “Μοντάζ” έντυσαν την παρουσίαση με τοπικές παραδοσιακές μουσικές…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια εκδήλωση. Θυμάσιο βιβλίο. Τάσο σε ευχαριστούμε! Αξίζει να διαβαστεί.