Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΙΠΑΜΕ;

Εδώ και χρόνια γράφω για τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ του Ελληνικού … «κράτους», για … «νόμους» που κάποιοι ψηφίζουν, και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους εφαρμόσουν.

Νόμοι, που θέτουν τις ζωές του κοσμάκη σε κίνδυνο, που κάνουν το χώρο της υγείας άνω κάτω, που δεν έχουν καμία απολύτως ΛΟΓΙΚΗ.
Και σήμερα θα ασχοληθούμε με την ΥΓΕΙΑ, και χωρίς καθυστέρηση, διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ Συνέλληνες, για να δείτε ΤΙ αποφάσεις παίρνουν για τις ζωές μας…
«Αδιανόητο: Ο ΕΟΠΥΥ ρωτά πόσο θα ζήσει καρκινοπαθής για να του εγκρίνει τα φάρμακα!
Με το αιτιολογικό ότι η θεραπεία είναι ακριβή... Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της εξωφρενικής υπόθεσης
Σοκάρει η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους του  ΕΟΠΥΥ ζητεί την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη θεραπεία του με ακριβό ογκολογικό φάρμακο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΙΣΑ, σε συνταγές σκευασμάτων τα οποία συνταγογραφούν συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες πχ ογκολόγοι, για σοβαρές παθήσεις, πχ κακοήθειες, απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενή προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση.

ΙΣΑ: Εκτός λογικής και ηθικής αυτή η λεπτομέρεια της συνταγογράφησης
Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση διευθέτηση του πρωτοφανούς όπως το χαρακτηρίζει  ζητήματος.
«Στην περίπτωση που πρόκειται για οδηγία η οποία υποχρεώνει τους γιατρούς να αναγράφουν τον προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης του ασθενή τους, ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα, καθώς μόνο ως απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναγραφή τούτη στην συνταγή του ασθενή», υπογραμμίζει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση και καταλήγει λέγοντας ότι «είναι πραγματικά έξω από τα πλαίσια της λογικής και της ηθικής την στιγμή που ο ασθενής παραλαμβάνει την συνταγή για την χορήγηση του φαρμάκου του, να αναγράφεται σε αυτήν ότι του "απομένει"ελάχιστος χρόνος ζωής».

ΕΟΠΥΥ: Πρόκειται για διαδικασία βασισμένη σε διεθνή πρότυπα
Παραδέχεται η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι απέρριψε το αίτημα  καρκινοπαθούς να του χορηγηθεί θεραπεία σύμφωνα με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ).
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, ο Οργανισμός επιχειρεί να δικαιολογήσει τη στάση της αρμόδιας Επιτροπής Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και Φαρμάκων Εξωτερικού η οποία δεν ενέκρινε τη χορήγηση ογκολογικού φαρμάκου σε ασθενή, αποδίδοντας την απόφαση σε ελλείψεις στον φάκελο που υπέβαλε ο ασθενής.
«Η αίτηση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων εξετάζεται από την αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και Φαρμάκων Εξωτερικού, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες, ιατρούς του ΕΣΥ. Η αξιολόγηση κάθε αιτήματος γίνεται με βάση τα ιατρικά δεδομένα του ασθενούς και τις κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν διεθνώς. Η απόφαση έγκρισης ή απόρριψης μιας αίτησης λαμβάνεται αποκλειστικά με επιστημονικούς όρους» εξηγεί στην ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ.
Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο ασθενή αναφέρεται πως «εξετάσθηκαν τα ιατρικά δεδομένα από την Επιτροπή και κατά την αξιολόγηση, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στον υποβληθέντα φάκελο. Η Επιτροπή ζήτησε από τον θεράποντα ιατρό να προσκομίσει τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να κατατεθεί εκ νέου ο φάκελος και να επανεξεταστεί το αίτημα χορήγησης του φαρμακευτικού σκευάσματος».
Κατά τον ΕΟΠΥΥ, η Επιτροπή έχει εγκρίνει την χορήγηση του φαρμάκου σε περισσότερους από 35 ασθενείς.
«Πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων (ογκολογικά κ.α.)» σημειώνει η διοίκηση του Οργανισμού, και καταλήγει πως «σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός αποδέχεται τους κανόνες της Ιατρικής  Επιστήμης και προτεραιότητά του παραμένει το όφελος τους ασθενούς».»

ΠΗΓΗ: protothema.gr
Καλά, οι άνθρωποι (αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι) δεν παίζονται με τίποτα.
ΕΚΤΟΣ των … «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΚΕΠΑ» στα οποία με το που θα μπουν οι ασθενείς στα Ιατρεία, τους θεραπεύουν ΟΛΕΣ τις παθήσεις ΚΟΒΟΝΤΑΣ τους ουσιαστικά μαζί με το όποιο ποσοστό αναπηρίας, και τις όποιες παροχές (γιατί αυτό είναι το ζητούμενο), οι «αρμόδιοι», και οι «νόμοι» τους, το τραβάνε ακόμα περισσότερο στα άκρα, κόβοντας ΦΑΡΜΑΚΑ καρκινοπαθών, γιατί δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση που αναφέρει το ρεπορτάζ.
Λοιπόν αδέλφια, τώρα μπορούμε να μάθουμε στα σίγουρα ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, αφού σύμφωνα με το κράτος και τις «κατευθυντήριες εντολές» που ισχύουν διεθνώς, ΑΝ οι γιατροί κρίνουν πως κοστίζουμε πολλά, κόβονται τα φάρμακα «υψηλού κόστους» (πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα), και πάμε μια ώρα αρχύτερα να πιούμε καφέ με τον Άγιο Πέτρο.
Δεν θα σχολιάσω άλλο, γιατί αν γράψω αυτά που σκέπτομαι, θα κοκκινίσουν μέχρι και τα πλήκτρα….
Διαβάστε προσεκτικά Συνέλληνες, και δείτε τι μας περιμένει ΟΛΟΥΣ από τους ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή.
Και δεν είναι σημερινό αυτό το «φρούτο»..
Θα επανέλθω…

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: