Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ

Ελλάδα 2017, και η χώρα, χορεύει στους φάλτσους ρυθμούς των Ευρωπαϊκών «οργάνων», τη στιγμή που οι κοκορομαχίες και τα ξεκατινιάσματα στο Κοινοβούλιο δίνουν και παίρνουν μεταξύ των πολιτικάντηδων, των οποίων ο ΜΕΓΑΣ «Νταλγκάς», είναι τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, κρυφών και φανερών, σημεία αναφοράς για το αν θα χάσουν η όχι τις λατρεμένες τους καρέκλες, και τους … «πενιχρούς» μισθούς τους….
Από την μια λοιπόν, οι πολιτικάντηδες, οι σύγχρονοι «σωτήρες» της χώρας, οι πιστοί υπηρέτες των Ευρωπαίων η όποιας άλλης εθνικότητας αφεντικών μας, και από την άλλη, όλοι ΕΜΕΙΣ, τα θύματα, η καλύτερα τα ΚΟΡΟΙΔΑ που πληρώνουμε την «ορχήστρα», όχι πλέον με χρήματα γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά με το αίμα μας, το οποίο βάλθηκαν να μας το στραγγίξουν.Τα «χρέη» της χώρας, πολλά, χρωστάμε ακόμα και στους εξωγήινους ένα πράμα, τα οποία χρέη, πρέπει να πληρωθούν από τον κοσμάκη, και όχι από τα αρπακτικά που τόσα χρόνια συστήνονται ως κυβερνήσεις, και μας έφτασαν στα χάλια που είμαστε.
Και λέει ο Έλληνας, «ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ»…
Από τη μια, ακούγεται σαν σκεπτικό σωστό, μόνο που Συνέλληνες, έχουν ακόμα ΠΟΛΛΑ για να φορολογήσουν, μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε.
Το έχουμε ξαναπεί, το «κράτος» έχει… ΙΔΕΕΣ προκειμένου να εισπράξει. Και όπως είναι φυσικό, ΠΑΝΤΑ εισπράττει από τους φτωχούς, ενώ πολλοί μεγαλοκαρχαρίες που χρωστούν ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, όπως και τα κόμματα, όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά περιμένουν από τον κοσμάκη να πληρώσει τα χρέη τους…
Την παροιμία με την «παπαδιά» και το χωριό την ξέρετε;
Ακριβώς αυτό γίνεται στην χώρα μας (το μας, με επιφύλαξη).
Έρχονται Συνέλληνες πολλά και διάφορα, έρχονται νέοι φόροι, νέοι «τρόποι» για να εισπράξει λεφτά το κράτος, έρχονται «νέα φρούτα», ξινά για ΟΛΟΥΣ μας…
Διαβάστε την είδηση, έχει ενδιαφέρον για «κάθε» φορολογούμενο…
«ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΛΕΝΤΙ! Χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες» με έγγραφα που δεν υπάρχουν πια
Χιλιάδες Ελλήνων θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες» καθώς αρχίζει η αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 250.000 καταθέτες οι οποίοι, σύμφωνα με τη διασταύρωση που έτρεξε το υπουργείο Οικονομικών με ειδικό λογισμικό εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωσαν από το 2002 και μετά.
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι χιλιάδες φορολογουμένων δεν έχουν αρχείο της πρόετερης ζωής τους καθώς δεν ήταν υποχρεωμένοι να έχουν ενώ φυσικά δεν μπορούν να δικαιλογηθούν και οι συναλλαγές μεταξύ πολιτών.
Π.χ κάποιος φίλος δάνεισε στο χέρι κάποιον ένα ποσό σε ώρα που το είχε ανάγκη και αυτός το επέστρεψε μέσω τραπέζης.
Στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ορίζεται ότι όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να εκδώσουν εντολές ελέγχου έως και τις 31 Μαΐου 2017 σε φορολογούμενους που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα για φοροδιαφυγή με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνέχεια θα αποσταλούν στους φορολογούμενους ειδοποιήσεις με τις οποίες ουσιαστικά θα τους γνωστοποιείται η δυνατότητα υπαγωγής τους στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων.
Σημειώνεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση οδηγεί σε πληρωμή φόρου έως και περίπου 62% του ποσού που δηλώνεται από τα φυσικά πρόσωπα ενώ από τις επιχειρήσεις ανέρχεται σε περίπου 26%.
Εφόσον έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου οι συντελεστές προσαυξάνονται.
Η διασταύρωση που γίνεται με το ειδικό λογισμικό του υπουργείο Οικονομικών αφορά φορολογικές δηλώσεις και καταθέσεις από το 2002 έως το 2015.
Στο ειδικό ειδοποιητήριο- πρόσκληση θα αναγράφονται ο αριθμός, η ημερομηνία της εντολής ελέγχου, η φορολογική περίοδος ή υπόθεση καθώς και το είδος φορολογίας που αφορά ο φορολογικός έλεγχος.
Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων καθορίζονται ανάλογα με την ημερομηνία κοινοποίησης προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού φόρων.
Έτσι:

1. Οι φορολογούμενοι δύνανται να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως την 23.1.2017, εφόσον έχει ήδη κοινοποιηθεί σε αυτούς προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων, κατά την ημερομηνία κατάθεσης του ν. 4446/2016 στη Βουλή (12.12.2016) και δεν έχει κοινοποιηθεί οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή προστίμων ή οποιαδήποτε αντίστοιχη καταλογιστική πράξη. Οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμων που αφορούν προσωρινούς διορθωτικούς προσδιορισμούς φόρου ή προστίμων, οι οποίοι είχαν ήδη κοινοποιηθεί κατά την ημερομηνία κατάθεσης του ν. 4446/2016 στη Βουλή, κοινοποιούνται μόνο μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας των τριάντα ημερών.
2. Ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει τις δηλώσεις του, για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, εντός εξήντα ημερών από τη δημοσίευση του ν. 4446/2016, εφόσον έχει ήδη κοινοποιηθεί σε αυτόν εντολή ελέγχου ή πρόσκληση παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, κατά την κατάθεση του ν. 4446/2016 στη Βουλή (12-12-2016).
3. Ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει τις δηλώσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 57, για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, εντός ενενήντα ημερών από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου, ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, ή της ειδικής πρόσκλησης της παρ. 2 του άρθρου 7 της παρούσας, εφόσον η εντολή ελέγχου ή η πρόσκληση παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του ν. 4174/2013 κοινοποιείται σε αυτόν μετά την κατάθεση του ν. 4446/2016 στη Βουλή (12-12-2016).»
ΠΗΓΗ: arouraios.gr (και όχι μόνο).
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ…..
Ο φορολογούμενος λοιπόν όχι μόνο θα πρέπει να αποδείξει πως ΔΕΝ είναι ελέφαντας, θα πρέπει να κρατήσει και την ψυχραιμία του, αλλιώς….
Ο φορολογούμενος δύναται Α) Να αρπάξει μια καραμπίνα, και να πάει μια βόλτα κατά βουλή μεριά…
Β) Ο φορολογούμενος, δύναται να πληρώσει (που θα πληρώσει έτσι κι αλλιώς) τα όποια πρόστιμα θα μπουν….
Γ) Ο φορολογούμενος προκειμένου να πληρώσει, επειδή είναι ΑΦΡΑΓΚΟΣ, δύναται να ξεπουληθεί με κάθε τρόπο….
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ;
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ (τι ρωτώ τώρα);
Αν ΕΜΕΙΣ είμαστε «αδικαιολόγητοι», τα φιλαράκια σας, οι χορηγοί σας ακόμα ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, είστε δικαιολογημένοι για ΟΛΑ σας τα περιουσιακά;
Για να σας δω να βγάζετε στο κλαρί επιχειρηματίες και πολιτικούς…
Σιγά να μην το κάνετε…
Θα είναι σαν να βάζετε τα χέρια σας, και να βγάζετε τα μάτια σας.
Σε ΠΟΙΟΥΣ πουλάτε τα παραμύθια περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής;
ΕΜΕΙΣ φταίμε όμως, που υπομένουμε όλα αυτά και δεν σας στέλνουμε στον εξαποδώ, κάτι, που έτσι όπως πάει, θα γίνει σύντομα.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: