Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

«Δύο γυναίκες από τον Ροζ πλανήτη» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών συνεχίζονται κάθε Τετάρτη απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου οι δράσεις «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ. Ώρα δημιουργίας» με την Έφη Λιάρα, που οργανώνει το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».
Αγόρια και κορίτσια χθες 7 Δεκεμβρίου 2016 μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού «Δυο γυναίκες από τον Ροζ Πλανήτη» κατάλαβαν ότι το νόημα των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται στα στολίδια και τα γιορτινά τραπέζια.

Χορός Π.Υ. Πολυγύρου


Ξεναγήσεις μαθητών στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου

Για μια ακόμα χρονιά, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, οι μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου επισκέπτονται το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου (Οικία Καραγκάνη) με σκοπό να γνωρίσουν την ιστορία και την παράδοση του τόπου. Η ξενάγησή τους στο χώρο γίνεται από μέλη του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου, με τη φροντίδα του οποίου λειτουργεί το μουσείο.
Οι πρώτοι μικροί μαθητές που βρέθηκαν στο μουσείο είδαν διάφορα αντικείμενα του χθες και έμαθαν για την ιστορία τους.

Πρόσκληση σε Ομιλία

«Ο Άθως πόλος έλξεως διά τον Αριστοτέλη και άλλους φιλοσόφους», «Οι αρχαίοι φιλόσοφοι με προεξάρχοντα τον Αριστοτέλη εις τον τοιχο-γραφικόν διάκοσμον του Αγίου Όρους», «Ο Αριστοτέλης ως εκπρόσωπος της κλασσικής αρχαιότητας εις τας Αγιορειτικάς βιβλιοθήκας με επικεφαλής την Ιβηρητικήν» είναι τρείς από τις ενότητες της βαρυσήμαντης μελέτης που θα παρουσιάσει στην Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας άγνωστα έως τώρα στοιχεία για τον μεγάλο Μακεδόνα φιλόσοφο, ο Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης.