Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Να, στα μούτρα σας!

Του Θανάση Καρτερού στην ΑΥΓΗ
Τα ξινά γλυκά για την εικόνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντάμα με συμμορίτες της Χρυσής Αυγής, υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν θα σπουδαιολογήσω για μια επίσκεψη βουλευτών σε ακριτικά νησιά» είπε. Δεν είναι και σπουδαίο, δηλαδή, να επισκέπτονται ακριτικά νησιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Βίτσα στο πλευρό του. Με μια μούντζα, πέντε τον αριθμό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά. Με τον Κασιδιάρη, τον Παππά και τον πώς - τον - λένε στα δεξιά. Και τα φανταράκια να ξελαρυγγιάζονται ασκαρδαμυκτί.

Προς ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει πάτος; – Θα γίνετε και «πλυντήριο» των ναζί;;;!!!

Νίκος Μπογιόπουλος
Κανονικά το ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί εισαγωγικά είναι «αν υπάρχει φιλότιμο». Αλλά το ερώτημα αυτό έχει απαντηθεί («δεν υπάρχει»). Αφήστε που ζούμε και σε εποχές που να μιλάς για φιλότιμο θεωρείται «πασέ». Εκτός αν ακούγεται από το στόμα του Ομπάμα. Τότε μόνο η λέξη «φιλότιμο» αποκτά περιεχόμενο και όσοι τους τρέχουν τα σάλια από δουλοπρέπεια, σπεύδουν γεμάτοι συγκίνηση να χειροκροτήσουν. Κατά τα λοιπά η χρήση της από οποιονδήποτε άλλον θεωρείται… λαϊκισμός.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.30, στην πλατεία του Δημαρχείου, από τον Δήμαρχο, Αστέριο Ζωγράφο, ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Πολυγύρου. Μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές με τους γονείς και δασκάλους τους, μέλη φορέων και συλλόγων και όλοι οι κάτοικοι του Πολυγύρου θα γεμίσουν με κάλαντα, μουσική και χαμόγελα τους δρόμους του Πολυγύρου με κατάληξη στο Δημαρχείο, όπου θα πάρουν μέρος στην πιο μεγάλη γιορτή..! 
Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που ετοίμασαν ο Δήμος και το Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», είναι πιο πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά με σκοπό να προσφέρει στον κόσμο χαρά και διασκέδαση σε κάθε Δ.Δ. του Δήμου. Ένα ποιοτικό πρόγραμμα με εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα με έμφαση στα παιδιά, τους πρωταγωνιστές της εορταστικής περιόδου.
Στολίδια και λαμπιόνια στα περισσότερα σημεία του Πολυγύρου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, γιορτινές αφηγήσεις και διαδραστικά παιχνίδια, κάλαντα, χοροί και κεράσματα, εκθέσεις εικαστικών και πολλά ακόμα… από τις 8 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 2 Ιανουαρίου 2017. 
Σας περιμένουμε για ζήσουμε όλοι μαζί… τη μαγεία των Χριστουγέννων..!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

"ΒΙΝΥΛΙΟ" στον Πολύγυρο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δασαρχείου Πολυγύρου ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ

Από το Δασαρχείο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όσοι κάτοικοι της Δ.Κ. Πολυγύρου δικαιούχοι καυσόξυλων για το έτος 2016 πλήρωσαν μπορούν να παραλάβουν τα καυσόξυλα από το δάσος (πρόσβαση από το δρόμο Πολυγύρου προς Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά) την Τετάρτη 7/12/2016,  την Πέμπτη 8/12/2016, την Παρασκευή 9/12/2016, από τις 8:30 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ., το Σάββατο 10/12/2016 από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00μ.μ. και την Κυριακή 11/12/2016 από τις 10:30 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. 
Όσοι κάτοικοι της Δ.Κ. Πολυγύρου δικαιούχοι καυσόξυλων για το έτος 2016 δεν πλήρωσαν ακόμη, μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο με την αστυνομική τους ταυτότητα την Τρίτη13/12/2016, από τις 9:00΄ π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., για να πληρώσουν το ανάλογο ποσό (52,94 ευρώ). Οι αιτήσεις όσων δεν πληρώσουν θα θεωρηθούν άκυρες και τα καυσόξυλα θα διατεθούν σε άλλους κατοίκους που έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. 

Tiverious στον Πολύγυρο, 9 & 10 / 12


16η Συνάντηση Χορωδιών στο Δήμο Σιθωνίας


Την 16η Συνάντηση Χορωδιών διοργανώνει ο Πανχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό κέντρο Νικήτης (στο χώρο του ΕΠΑΛ), στις 11.30 το πρωί.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν η χορωδία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, η χορωδία Αγ.Νικολάου, η χορωδία Αγ.Μάμαντος, η χορωδία Ορμύλιας και η χορωδία του Συλλόγου «Ο Παρθενών» του Ν.Μαρμαρά.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ορμύλια


ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κυκλοφόρησε το 29ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
Το περιοδικό έχει και πάλι αυξημένο αριθμό σελίδων (60). Στο τεύχος αυτό κυριαρχεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και η συμμετοχή του στον εορτασμό της 195ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας το 1821, που πραγματοποιήθηκε στην Ποτίδαια. Αντί κυρίου άρθρου δημοσιεύεται ο εξαίρετος πανηγυρικός λόγος που εκφώνησε ο εκ Φούρκας καταγόμενος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπή και στη συνέχεια ο χαιρετισμός του Προέδρου στο επίσημο γεύμα που του παρετέθη προς τιμήν του στην Ποτίδαια.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στη Γαλάτιστα


25 Χρόνια Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αρναίας ¨ΒΟΡΕΙΟΙ¨