Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Χρυσές οι « ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ»

Το χρυσό μετάλλιο απέσπασε το γυναικείο φωνητικό σύνολο «ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ» του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου στην πρώτη του συμμετοχή σε διαγωνισμό στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA.
Ερμήνευσαν τα έργα: 1.AVE MARIA-Zoltán Kodály 2. AVE VERUM CORPUS-Francis Poulenc (επιβεβλημένο έργο του διαγωνισμού) 3. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ- Χρήστου Σαμαρά 4. SWEET DREAMS- David A. Stewart και Annie Lennox.

Σισμανίδης: "Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο τάφος του Αριστοτέλη"

Νέα πολύτιμα στοιχεία που ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο την άποψη ότι το αψιδωτό οικοδόμημα της ανασκαφής των Σταγείρων είναι ο τάφος-ηρώον του Αριστοτέλη παρουσίασε χθες κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών ο αρχαιολόγος κ Κώστας Σισμανίδης.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ 25-26-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η αντίστροφη μέτρηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών & Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, που θα διεξαχθεί στις 25-26 και 27 Νοεμβρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής έχει ξεκινήσει. Η διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και συγκεντρώνει τους κορυφαίους και τις κορυφαίες του αθλήματος.
Ξεχωριστός στη διοργάνωση θα είναι ο ρόλος του πολυολυμπιονίκη μας, Πύρου Δήμα, ο οποίος θα βραβευτεί για την προσφορά του στον αθλητισμό και θα μιλήσει στους μαθητές σχολείων της πόλης το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2016.

Οι αποφάσεις του ΥΠΕΝ πρέπει να έχουν την ανάλογη συνέχεια πριν να είναι πολύ αργά

Ο Δήμος Αριστοτέλη εκφράζει την ικανοποίησή του και για τη δεύτερη απόφαση του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Πάνου Σκουρλέτη, που δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 και με την οποία ο πρώην υπουργός απορρίπτει την αίτηση θεραπείας της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» που αφορούσε στην ανάκληση της απόφασής του (5-7-2016) περί επιστροφής της «Τεχνικής μελέτης Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού οξέος Μαντέμ Λάκκου». Πρόκειται για μία απόφαση η οποία κινείται σε θετική κατεύθυνση και θέτει το ζήτημα της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α. Χαλκιδική σε νέα βάση. Γι αυτό και αναμένει πλέον από το ΥΠΕΝ τις ενέργειες εκείνες που θα θέσουν τέλος στην καταστροφή του περιβάλλοντος, πριν να είναι πλέον πολύ αργά. 

Κανταράς: Το διακύβευμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη, είναι ο Συντονισμός των Αιρετών για μια αντιμνημονιακή, ριζοσπαστική, εναλλακτική, πορεία της Αυτοδιοίκησης

Είναι η ανάγκη της συγκρότησης, ενός Δικτύου Συντονισμού Αιρετών που θα προβάλλει και θα διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, την υλοποίηση αυτής της εναλλακτικής πρότασης
Το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έχει ως θέμα το υπό διαβούλευση νέο θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ. Για να δούμε όμως, ποια μπορεί να είναι η τύχη του θεσμικού πλαισίου που θα «αντικαταστήσει» τον Καλλικράτη, ποιο το βάθος των αλλαγών, ποια τα περιθώρια χρηματοδότησης του, θα πρέπει πρώτα απ όλα να δούμε, ποια είναι η γενικότερη κατάσταση, οι δεσμεύσεις της χώρας, προφανώς και η διάθεση των ίδιων των αιρετών.
Η χώρα και η κοινωνία βιώνει τις επιπτώσεις μιας ανεπανάληπτης κρίσης, που ξεπερνάει σε μέγεθος, επιπτώσεις και διάρκεια, όλες τις προηγούμενες.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΟ...ΓΕΛΩ ΜΑΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΟ....ΓΕΛΩ ΜΠΑΜΠΑ

Εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής
για βρέφη από 6 μηνών έως 18 μηνών και τους γονείς τους
ΜΟΥΣΙΚΟ...ΓΕΛΩ ΜΑΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΟ....ΓΕΛΩ ΜΠΑΜΠΑ
Με τη Μουσικοπαιδαγωγό Λιναρδή Στυλιανή
Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2016
18:00 – 19:00
Η μουσική αποτελεί πηγή έμπνευσης, χαλάρωσης, δημιουργικότητας, έκφρασης αλλά και μέσο επικοινωνίας ενώ οι αντιδράσεις των ανθρώπων στα μουσικά ερεθίσματα ξεκινούν ήδη από την ενδομήτρια ζωή.