Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Του ΣΤΑΘΗ*    
Οι περισσότεροι από τα κυβερνητικά στελέχη που θα υποδεχθούν τον αντε-γεια Ομπάμα γονατισμένοι στο ένα πόδι, μόλις πριν από λίγα χρόνια διαδήλωναν εναντίον του Κλίντονος σε όλη την Ελλάδα.
Τω καιρώ εκείνω, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, τα έχωσε χοντρά στον Κλίντονα για τα δεινά που οι ΗΠΑ είχαν προκαλέσει στην Ελλάδα. Σήμερα,
φοβάμαι ότι οι αριστεροί που έχουν ξεφτιλίσει την Αριστερά θα μαλλιοτραβιούνται και θα αλληλοσπρώχνονται ποιος θα γονατίσει περισσότερο και ποιος θα κωλοσυρθεί καλύτερα μπροστά

Βίντεο του ΚΚΕ για την επίσκεψη Ομπάμα

SENSO CAFE BAR στον Πολύγυρο, 19-11-2016


ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στις 13 Νοεμβρίου 2016, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΣΦΥΡΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΜΑΡΙΤΙΝΑ) ΣΑΛΤΕΑ -ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Πολλά είναι τα χρονογραφήματα που έγραψα για την «ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», την Υγεία στην Ελλάδα, η οποία εξαιτίας διαφόρων πειραματισμών, σκοπιμοτήτων, και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ατόμων στο τιμόνι της πήγε κατά διαόλου, διαλύθηκε, και ΚΑΝΕΝΑΣ από τους ενόχους δεν έκατσε στο σκαμνί μέχρι σήμερα.
ΟΡΓΙΑ επί ΟΡΓΙΩΝ για δεκαετίες, βρήκαν σαν «δεκανίκι» την δικαιολογία της «κρίσης».
Αποδέκτες ΟΛΩΝ αυτών των καταστάσεων, ποιοι άλλοι; Οι ασθενείς, οι ασθενείς που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής, τις «ασφαλιστικές εισφορές» τους να πέφτουν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο, αλλά και στις τσέπες επιτηδείων  οι οποίοι θησαυρίζουν σε βάρος του ανθρώπινου πόνου.

Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο «Αριστοτέλης-Παιδεία, Πολιτισμός, Πολιτική» της ΕΜΣ και της ΙΛΕΧ- Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Π. Παυλόπουλου και της UNESCO

Περισσότεροι από 30 μελετητές του Αριστοτελικού έργου συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο που διοργανώνουν 18-20 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Ε.Μ.Σ.) και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής (Ι.Λ.Ε.Χ).
Το πανελλήνιο συμπόσιο που αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων της ΕΜΣ και της ΙΛΕΧ για το επετειακό έτος-Αριστοτέλη 2016 με τον γενικό τίτλο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ- Παιδεία, Πολιτισμός, Πολιτική», τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της UNESCO και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4, κτίριο Διοικήσεως, 1ος όροφος.

Corso στον Πολύγυρο, 19-11-2016


Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης οι «ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ»

Το γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο της χορωδιακής μουσικής ερμηνεύοντας ύμνους και σημαντικά έργα ελλήνων και ξένων συνθετών στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης οι «ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ» την Τετάρτη  16/11/2016 στις 20:00.

Ανασχηματισμός κι όσο… πάει!

του Απόστολου Πάνα*
Και εγένετο ο ανασχηματισμός, ύστερα από ένα έντονο παρασκήνιο όπου πολλά λέχθηκαν και πολλά ακουστήκαν ο πρωθυπουργός προχώρησε στις διορθώσεις που θεωρεί ο ίδιος ότι μπορεί να αλλάξουν το κλίμα και για την κυβέρνηση του και για την ελληνική οικονομία. Ένας ανασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε ύστερα από ένα ισχυρό χαστούκι μετά την απόφαση του ΣΤΕ για την κυβέρνηση και σε ένα γενικότερο κλίμα πολιτικής αμφισβήτησης του.

Όλοι στην πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα - ο αγώνας για γη και ελευθερία είναι παγκόσμιος

ΚΑΛΕΣΜΑ: 
Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 6 μμ | Καμάρα 
Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου έρχεται στην χώρα μας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ενας μεγάλος αγώνας για τη γη και την ελευθερία στη Ντακότα. Αυτόχθονες και αλληλέγγυοι μάχονται στην περιοχή Standing Rock ενάντια στην καταστροφική μανία της Energy Transfer που θέλει να περάσει αγωγό πετρελαίου μέσα από τα πατρογονικά εδάφη της φυλής Σίου, δημιουργώντας τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα και βεβηλώνοντας ιστορικά μνημεία.

H Χαλκιδική στην WTM – Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα υπό προϋποθέσεις

Η Χαλκιδική συνεπής στο ραντεβού της συμμετείχε και φέτος στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTMστο Λονδίνο. Η World Travel Market 2016 πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50.000 επαγγελματιών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και όπως κάθε χρόνο, σηματοδότησε τη αρχή της νέας τουριστικής περιόδου.

Τα πρώτα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την Ελλάδα αφού σύμφωνα με το WTM Industry Report 2016, η χώρα μας μαζί με την Αίγυπτο και την Τουρκία, επιστρέφουν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος για επαγγελματικές συμφωνίες με εταιρίες από το εξωτερικό.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ"


Η πολιτική ως απάντηση

Άρθρο του Στέλιου Βαλιάνου*
Τι άφησε πίσω της, ως προβληματισμό για τα ελληνικά πράγματα, η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στη μακρινή Αμερική;
Οι ομοιότητες είναι προφανείς. Δεν θα ρισκάρω να προβλέψω αν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αμερικής θα είναι χειρότερος από την ηττημένη ανθυποψήφια του αλλά με απασχολεί ότι πολλά από τα στοιχεία της αμερικανικής προεκλογικής περιόδου προσιδιάζουν με αυτά της δημόσιας ελληνικής (και συχνά και ευρωπαϊκής ) πολιτικής πραγματικότητας:

Γραμμές των Οριζόντων

ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ…

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ρε παιδί μου, «πρόοδος» με όλη τη σημασία της λέξης. Έρχονται διαδικασίες «πριν από εμάς, για εμάς» που θα επιτρέπουν πλέον στο «κράτος», και στα λοιπά κοράκια, να αποκτούν τα σπίτια μας ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, φτάνει να έχουν κάποιον υπολογιστή.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, και , καλώς να τους δεχτούμε.
Διαβάστε το άρθρο  Συνέλληνες, και τα λέμε….
«Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων
Το ΥΠΟΙΚ δημιουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για να «ξεκολλήσει» την διαδικασία. Εντός του 2017 η πρώτη e-δημοπρασία.