Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΥΧΤΕΛΙΣΤΕΣ!

Ξεκινά την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το 6ο ετήσιο συνέδριο της περίφημης Ελληνο - Γερμανικής Συνέλευσης. Στο Ναύπλιο, την πρώτη ιστορική ελληνική πρωτεύουσα. Αυτή δε, η μη τυχαία επιλογή του χώρου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για την πατρίδα και το λαό μας. Ίσως σκέφτηκαν οι Γερμανοί, να τιμήσουν μ αυτό τον τρόπο την απόβαση των Βαυαρών προγόνων τους το 1833 στο Ναύπλιο και την φυλάκιση στο Ίτς Καλέ των Κολοκοτρώνη, Πλαπούτα, τα κόκκαλα των οποίων θα τρίζουν σίγουρα αυτές τις μέρες. Ιστορίες μιας άλλης εποχής, την οποία φροντίζουν να μην ξεχάσουμε, με τις εθελόδουλες πολιτικές που ακολουθούν, νέες και παλιές μνημονιακές δυνάμεις.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Τα αρχαιολογικά ευρήματα στις Σκουριές . . . ο από μηχανής θεός για τους antigold . . . θα καθορίσουν το μέλλον μας ή εμείς;

Γράφει ο Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Τα αρχαιολογικά ευρήματα στις Σκουριές είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη της μακρόχρονης ιστορία του τόπου μας στη μεταλλευτική δραστηριότητα. Τα ευρήματα αυτά που ήταν κρυμμένα, θαμμένα κυριολεκτικά, στην περιοχή των Σκουριών, δεν θα έβλεπαν το φως του ήλιου εάν δεν εκτελούνταν στην περιοχή οι προπαρασκευαστικές εργασίες εκμετάλλευσης του κοιτάσματος των Σκουριών. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι χάρη σε αυτές τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. εντοπίστηκαν και αναδείχθηκαν τα εν λόγω αρχαιολογικά ευρήματα και θα έχουμε τη δυνατότητα να τα γνωρίσουμε εμείς και οι μελλοντικές γενιές, εάν ληφθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις.