Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Τάσος Κανταράς: Η τρίτη κατά σειρά μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας, σήμερα ενώπιον των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, προδιέγραψε το βέβαιο τέλος της"!

Δήλωση του Τάσου Κανταρά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και υπεύθυνου για ζητήματα Αυτοδιοίκησης, σχετικά με την ομιλία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μπαλάφα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.
"Η ομιλία του κ. υφυπουργού Εσωτερικών σήμερα στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, είχε όλα τα στοιχεία της μνημονιακής μετάλλαξης της κυβέρνησης του. Αθέτησε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος του, οι οποίες αναφέρονταν στη ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού. Έκλεισε, πριν καν ανοίξει το θέμα της χωροταξικής αναθεώρησης, μετονόμασε το διαχρονικό αίτημα της Απλής Αναλογικής σε σύστημα αναλογικής των

Έτσι γίνονται οι δουλειές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Και πριν βιαστούν να χαρούν κάποιοι «Ελληνάρες», ΚΑΙ η χώρα μας είναι στη ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ και μάλιστα, χάρη στις κυβερνήσεις της, κοντεύει να χτυπήσει «πρωτιά», αλλά γι αυτό θα μιλήσουμε σε άλλο χρονογράφημα, γιατί θα έπρεπε να ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ….

Πάμε λοιπόν να δούμε ένα άρθρο, ΕΜΕΙΣ, που κάνουμε σαν τρελοί να είμαστε «ευρωπαίοι», που αντιγράφουμε από ΟΛΟΥΣ τους ξένους ΟΛΑ τα στραβά τους για να δείξουμε πως προοδεύουμε (και καλά) σαν λαός, που ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ την ΑΝΘΡΩΠΙΑ και την ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ μας τα χαλάσαμε στον βωμό της προόδου τρομάρα μας.

Ο Βασίλης Λέκκας, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου Χαλκιδικής παρουσιάζει τον Βασίλη Λέκκα. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στις 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου
Μέσα από μια μουσική διαδρομή που περνάει από τον Μ. Χατζιδάκι και τον Μ.Θεοδωράκη και φτάνει ως τους σύγχρονους αγαπημένους δημιουργούς και τα χρώματα της παραδοσιακής αλλά και της λαϊκής μουσικής, ο αγαπημένος ερμηνευτής ξετυλίγει την μοναδική του καλλιτεχνική προσωπικότητα και την εκρηκτική του διάθεση επί σκηνής. Ενορχηστρωτικά ο ροκ τρόπος εναλλάσσεται με μια ταξιδιάρικη διάθεση, καθώς η ορχήστρα παίζει με τα ηχοχρώματα και αποδίδει σε αγαπημένα τραγούδια μία φρέσκια αίσθηση! Μαζί του η Θεσσαλονικιά συνθέτρια Σοφία Νάτσιου, που έχει και την επιμέλεια του προγράμματος και της ενορχήστρωσης. Επί σκηνής και η γνωστή στα μουσικά πράγματα της Βορείου Ελλάδας, Κατερίνα Δούκα, καθώς και ο ταλαντούχος τραγουδιστής και κιθαρίστας Οδυσσέας Μαυρομάτης!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το έκτακτο συνέδριο του ΕΚ Χαλκιδικής, το οποίο γίνεται με την αιτιολογία ότι υπολειτουργεί η διοίκηση και επόμενα και η δράση του Εργατικού Κέντρου δεν είναι αυτή που πρέπει. Αυτά επικαλείται το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής είναι άσχημη για τους εργαζόμενους και αυτό το εντοπίζουμε κάθε μέρα:

13ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ - 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Το 13ο πέρασμα Δραγουντέλι θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον παραδοσιακό οικισμό του Δραγουντέλι, τον Παρθενώνα.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ρωγμές σε σπίτια και δρόμους στην ΤΚ Στρατονίκης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και
Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Ρωγμές σε σπίτια και δρόμους στην ΤΚ Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη στην ΠΕ Χαλκιδικής.
Συνεχίζεται, ολοένα και πιο οξυμένο, το φαινόμενο των ρωγματώσεων στους δρόμους και στα σπίτια της Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη στην ΠΕ Χαλκιδικής. Το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς καθημερινά η γη τρέμει εξαιτίας των εκρήξεων που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή, να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν ότι οι ρωγματώσεις στο έδαφος και στα σπίτια τους ολοένα και διευρύνονται.

"Στοά" στον Πολύγυρο


Θέμα της Χαλκιδικής


Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη- ενημέρωση για την διοργάνωση δράσεων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλεί σωματεία, φορείς, συλλογικότητες, επιτροπές και οργανώσεις της πόλης

την Δευτέρα 17 Οκτώβρη
στις 7:30μμ
στο κτίριο της ΕΔΟΘ
(Πρ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος)
σε μια ανοιχτή σύσκεψη- ενημέρωση με θέματα:

ΟΧΙ στο δάνειο των 5 εκ. €

Η Ενωτική Κίνηση για τη ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους δημότες του Δήμου Πολυγύρου, πως δια της ψήφου της απέτρεψε την επιβάρυνσή τους με άλλα 3,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, μέσω δανείου, για τα επόμενα 10 -20 χρόνια!
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ευελπιστούσε να περάσει απόφαση για δανεισμό 5 εκατομμυρίων -με επιτόκιο κατά μέσο όρο 4,5%, συν τις επιβαρύνσεις- που μαζί με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, τις ανατιμήσεις ύδρευσης, άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας, θα βαρύνουν ακόμα περισσότερο τις πλάτες των δοκιμαζόμενων λαϊκών οικογενειών.