Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Πολύγυρος: Tiverious Greek Thursdays


Συγκέντρωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αρναίας

Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Σας καλούμε στη συνάντησή μας, που θα γίνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 06.00 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Αρναίας, αίθουσα Μητροπολίτου Σωκράτους.
Σας καλούμε σ’ αυτή τη συνάντησή μας για να συζητήσουμε:

15νθήμερο Workcamp στην Τοπική Κοινότητα Γοματίου

Ο καθένας μόνος του μια πέτρα, όλοι μαζί ένα μονοπάτι
Ιndividuell sind wir ein stein, zusammen sind wir ein weg
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, το δεκαπενθήμερο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας (workcamp), που διοργάνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωσηCITIZENS IN ACTION και στο οποίο συμμετείχαν δώδεκα εθελοντές από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Η δράση έλαβε χώρα στην Τοπική Κοινότητα Γοματίου, όπου οι εθελοντές εργάστηκαν για την αποκατάσταση ενός παραδοσιακού πέτρινου μονοπατιού, το οποίο ξεκινάει από τις παρυφές του σημερινού οικισμού Γοματίου, με το παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι και το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και κατευθύνεται παράλληλα με το ρέμα Μυλωνάδικο -το οποίο πήρε την ονομασία του από τους πολλούς νερόμυλους που υπήρχαν κατά μήκος του, εκ των οποίων σώζονται δύο- καταλήγοντας στο σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου.

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

Ο εφιαλτικός τίτλος του χρονογραφήματος Συνέλληνες, στη χώρα μας, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», είναι εδώ και χρόνια, κατόπιν κρυφών και φανερών αποφάσεων των «αρμοδίων» και των σχετικών περικοπών λόγο «κρίσης» η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αυτή, για την οποία πολλοί αδιαφορούν, και άλλοι, την επικροτούν.

Έγραψα πολλές φορές για ΡΑΤΣΙΣΜΟ απέναντι στα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, τόσο από το «επίσημο» κράτος, όσο και από τους απλούς πολίτες, πολλοί με κατέκριναν, αλλά τα γεγονότα, η καθημερινότητα, με δικαίωναν συνέχεια, όχι μόνο εμένα, αλλά και όλους εκείνους που έκαναν καταγγελίες για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αντιμετώπιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

"Μουσική και χορός από την Αρχαία Ελλάδα"

Τσίπρα λερώνεις τη μνήμη του ΕΛΑΣ είσαι της Μέρκελ γερμανοτσολιάς

ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ, ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Μετά την Κυριακάτικη επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα ενάντια σε διαδηλωτές έξω από τοΣκοπευτήριο της Καισαριανής, στη γνωστήφιέστα Τσίπρα, ακολούθησε την Δευτέρα άγρια και άκρως επικίνδυνη επίθεση με δακρυγόναενάντια στην πορεία των απόμαχων της δουλειάς που επιχειρούσε να κατευθυνθεί στο Μαξίμου.
Η κυβέρνηση Τσίπρα εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε μια ομάδα που μπορεί να “κυβερνάει” και να εφαρμόζει τα μνημόνια μόνο με τα ΜΑΤ και την σχεδόν καθημερινή παρουσία και χρήση τους σε βάρος του λαού και των πολιτών.

Κύκλος ομιλιών για νέους γονείς: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ

Η εγκυμοσύνη είναι η περίοδος προετοιμασίας και μετάβασης στη μοναδική εμπειρία της γονεϊκότητας. Από τη στιγμή της σύλληψης οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με ερωτήματα, αγωνίες, συναισθήματα για το πώς θα ανταποκριθούν στο νέο τους ρόλο αλλά και στις σωματικές, συναισθηματικές, κοινωνικές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωής τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους πάνω σε ζητήματα κύησης και γονεϊκότητας μαζί με τη ψυχολόγο Τσίγγανου Ιωάννα και τη μαία και πιστοποιημένη ψυχοπροφυλάκτρια Στιβαχτάρη Παναγιώτα.
Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στο χώρο του γραφείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά συνάντηση.
Για όσους συμμετάσχουν και στις 4 ομιλίες το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 35 ευρώ.
Πληροφορίες – Κράτηση Θέσης: Τσίγγανου Ιωάννα, τηλ. 6973868557
Πρόγραμμα συναντήσεων:

Λαογραφικός όμιλος Πολυγύρου. Ημέρες και ώρες χορευτικών τμημάτων


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Οι μαθητές της Χαλκιδικής αποτελούν φορείς των Αρχών του Αριστοτέλη για την Εκπαίδευση
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διημερίδα με θέμα «Ο Αριστοτέλης στην Εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Αριστοτέλη για το Διεθνές Έτος Αριστοτέλη 2016-2017 όπως αυτό ανακηρύχτηκε από την UNESCO από αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εδώ είμαστε και πάλι Συνέλληνες, για να δούμε τι συμβαίνει στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ «ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», στη χώρα, που έτσι και κάνεις το ΛΑΘΟΣ και αρρωστήσεις, κινδυνεύεις, είναι σχεδόν Βέβαιο, πως ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
Οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν κουμάντο στην Υγεία, ευθύνονται έμμεσα και Άμεσα για τον θάνατο ΧΙΛΙΑΔΩΝ (χωρίς καμία υπερβολή στον αριθμό) και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, φρόντισαν να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.