Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ακόμα και το νερό...


Γιαν μαμπούζε
πορτραίτο ενός εμπόρου-1530
Η Κυβέρνηση δε σεβάστηκε ούτε το νερό. Με μια κίνηση που θα τη ζήλευε κάθε ακραίος νεοφιλελεύθερος
===μετέφερε τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο ελεγχόμενο από τους δανειστές Υπερταμείο Δημόσιας Περιουσίας, προς «αξιοποίηση» ή κοινώς ξε-πούλημα χάριν του δημοσίου χρέους
===δε σέβεται τις προτροπές του ΟΗΕ για παροχή νερού καλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, δε σέβεται την απόφαση του ΣτΕ 1906/2014 (αναλυτικά αποσπάσματα παρατίθενται παρακάτω) που ακύρωσε τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ του 34% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ ΑΕ
===η απίθανη Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στη διεθνή εμπειρία της ιδιωτικοποίησης του νερού που ακόμα και το Παρίσι και το Βερολίνο αναγκάστηκαν να ανατρέψουν, κάτω από το βάρος του υψηλών τιμών και της χαμηλής ποιότητας

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


Ζωή για Τσίπρα: Παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας, είναι εντελώς ξεφτιλισμένος [βίντεο]

Στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης καλεσμένη η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου άσκησε για ακόμη μια φορά σκληρή κριτική με βαρύτατες εκφράσεις απέναντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική που ακολούθησε. Οξύτατη ήταν και η κριτική της σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ που την χαρακτήρισε σκάνδαλο από τη στιγμή που υπήρξε δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη και το 98% των πολιτών τάχθηκε κατά αυτής της ιδιωτικοποίησης να προχωρούν σε τέτοιους είδους κινήσεις, με αποτέλεσμα να διοικούνται αυτοί οι οργανισμοί από το Λουξεμβούργο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ηλεκτρονική εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης στο Δήμο Πολυγύρου

Μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ μπορούν πλέον να εξοφλούνται ηλεκτρονικά και μέχρι τη λήξη τους οι λογαριασμοί ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου. Αν υπάρχουν προηγούμενες οφειλές πέραν του πληρωτέου ποσού του εξαμήνου, αυτό εμφανίζεται κάτω αριστερά.
Η σχετική ένδειξη ηλεκτρονικής πληρωμής (20 νούμερα) υπάρχει στο κάτω μέρος του λογαριασμού και η πληρωμή μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα τράπεζας μέσω λογαριασμού ή με μετρητά.
Επιπλέον οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμής της τράπεζάς τους μέσω τηλεφώνου και ίντερνετ.

Θεσσαλονίκη 30/09 - Συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού στη Χαλκιδική

Π.Ο. Μουδανιών: Αθλητική εκδήλωση στη μνήμη του Χρήστου Καζάκου