Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΠΑ

Ακόμα ένα «επεισόδιο στο σήριαλ ΚΕΠΑ», έρχεται να προστεθεί στα ΑΜΕΤΡΗΤΑ μέχρι σήμερα, και όπως δείχνουν τα πράγματα, το μέλλον των Ατόμων Με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, εξακολουθεί και προβλέπεται μαύρο. Θα μου πουν κάποιοι, «καλά, εδώ τους ανθρώπους τους κόβουν το παρόν, το μέλλον κοιτάζεις εσύ»;

Θα συμφωνήσω, μόνο που ρε παιδιά, είχα την ΕΛΠΙΔΑ τόσο εγώ, όσο και τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, ΜΗΠΩΣ, λέμε τώρα, ΜΗΠΩΣ και «φιλοτιμηθούν» αν όχι όλοι, ΚΑΠΟΙΟΙ από τους εμπλεκόμενους στον ΓΟΛΓΟΘΑ των ασθενών, και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, αλλά ΠΟΥ, και ΠΩΣ;

Υποβρύχιος και παράκτιος καθαρισμός παραλίας, Λαγομάνδρα Χαλκιδική


Η ξεφτίλα έχει όνομα: ΣΥΡΙΖΑ

Άμα είσαι ΑΡΙΣΤΟΣ απόφοιτος τ'ς αντρικής σχολής δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα

16ο International Folk & Music Festival στο Ν.Μαρμαρά

Το 16ο International Folk & Music Festival θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Μαρμαρά. Χορευτικά από οκτώ χώρες θα παρουσιαστούν στις 21 και 23 Σεπτεμβρίου στις 20:00 μ.μ. στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά .
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας και της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μαρμαρά.

ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ

Εκεί που σ’ αυτή τη χώρα πας να πεις «Δόξα το Θεό», έρχονται καταστάσεις που σε κάνουν να πεις αμέσως, «Παναγιά βοήθα». Και δεν αναφέρομαι στην γενικότερη κατάσταση της χώρας που είναι και αυτή μια από τα ίδια, αναφέρομαι και πάλι στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, τα «ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ» όπως τα χαρακτήρισε μια Καρκινοπαθής, με της οποίας την καταγγελία ήταν να ασχοληθώ σε αυτό το χρονογράφημα, αλλά της.,.. «έφαγε τη σειρά» μια άλλη, εξίσου σοβαρή καταγγελία, μπορώ να πω και σοβαρότερη.

Ψήφισμα κατοίκων της Ορμύλιας για τον επαρχιακό δρόμο Ψακουδίων - Ορμύλιας

Εμείς οι κάτοικοι της Ορμύλιας, που συμμετείχαμε σήμερα, 18 του Σεπτέμβρη στην "Πορεία Διαμαρτυρίας και Μνήμης", προκειμένου να θυμηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στον δρόμο Ψακούδια-Ορμύλια και να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, συναποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:

Ανοιχτή επιστολή-πρόκληση

Προς
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ
ΚΑΙ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ
Μήνας Αύγουστος 2016. Τα αποτελέσματα για την  εισαγωγή στα ΑΕΙ  και ΑΤΕΙ, που με τόση ανυπομονησία περιμέναμε όλοι, ανακοινώθηκαν. Χαρές, χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά γέμισε η κάθε οικογένεια από  την επιτυχία του παιδιού της. Ωραίες στιγμές, ωραίες ώρες!  Τα συγχαρητήρια, τα κεράσματα, τα λουλούδια και τα τηλέφωνα που κουδουνίζουν δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στα σπίτια. Πολύχρονες προσδοκίες και όνειρα των νέων και των οικογενειών τους παίρνουν το δρόμο για την πραγμάτωσή  τους.

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κυκλοφόρησε το 28ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
Το περιοδικό έχει και πάλι αυξημένο αριθμό σελίδων (60) στις οποίες δημοσιεύονται θαυμάσιες άρθρα ποικίλου περιεχομένου, καθηγητών Πανεπιστημίου, διδακτόρων, άλλων επιστημόνων και εκλεκτών συγγραφέων (που αυτή τη φορά συνέπεσε να είναι όλοι τους Χαλκιδικιώτες) και αποστέλλεται δωρεάν πέρα από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Χαλκδικής, στους Δήμους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους), στις Κοινότητες, στους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγου των χωριών και κωμοπόλεων και σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χαλκιδικής.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ο κρατικοδίαιτος Δήμαρχος και . . . ο χορηγός των παραολυμπιονικών

Του Αθανάσιος Γ. Καρίνα
 αυλαία των παραολυμπιακών αγώνων έπεσε. Ο απολογισμός για την ελληνική ομάδα αξιολογότατος. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας και εγκάρδιες ευχαριστίες στους παραολυμπιονίκες για τα ρίγη συγκίνησης που μας χάρισαν.
Αναρωτιέται κανείς πως, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, κατάφεραν αυτά τα παιδιά να κρατήσουν τόσο ψηλά την ελληνική σημαία, να ενδυναμώσουν το εθνικό φρόνημα των ελλήνων με τις επιτυχίες τους. Η απάντηση δίδεται από τους ίδιους τους αθλητές . . . στις δηλώσεις τους δεν ξεχνούν να αναφερθούν στους χορηγούς τους, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια τους και χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχημένη ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους. Χαρακτηριστική η αναφορά του παραολυμπιονίκη Παύλου Μάμαλου ο οποίος δήλωσε:

Ο Δήμος Αριστοτέλη «επενδύει» στη νέα γενιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία φέτος συνέπεσε με την ολοκλήρωση ενός διετούς προγράμματος συντηρήσεων και επισκευών των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής μας, ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Χαλκιδικής καλωσορίζει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στα ανακαινισμένα σχολικά συγκροτήματα και τους εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.